Skiing this weekend!

Så vad händer i helgen?

Jo,
Imon blir det jobb som vanligt på morgonen/förmiddagen. Sen ska jag till TJ Max med Elin, Elena och Mille. :) Kvällen inte helt klar än. Men min plan B är att plugga och gå och lägga mig i hysad tid för på....

....Söndag blir det skidåkning någonstans i Poconos(tror jag det heter) med värdfamiljen! :)

God Natt!
/ n

P.S Tack till er som överöser mig med stöttande kommentar! Det betyder så! Hjärta er!

Babysitter Or Cleaning Lady?

Idag när jag skulle städa upp efter middagen så sa E att vi kunde leka en lek med hennes dockor.
Visst!
"You can be our babysitter"
"We can pretend I am the cleaning lady instead, I´m feeling like one right now"
"Yeah, but that´s kind of the same thing"
ÖÖHHH???
Det är ju katastrof att ungen tror på det, att det är meningen att au pairen faktiskt ska städa så mycket som jag gör....
Jag förklarade det för henne, att så är det inte alls. Det finns ju faktiskt en regel som säger att au pairen bara ska behöva göra enklare hushållsarbete, alltså inte skrubba en massa golv. Då sa hon att hennes mamma anställer au pairer bara för att ha någon som städar åt henne. Själv skakade jag bara på huvudet. Ungen har ju en poäng, åtminstone så känns det ju så ibland. Men sedan sa jag bara att huvudsyftet trots allt nog har med E själv att göra. Och då bara log hon och sa: 
"Okey, we can pretend that you are both babysitter and cleaning lady and you get paid extra money" 

Btw, så hade jag ett riktigt bra snack med min värdmamma angående timmarna igår.
Mer om det i ett annat inlägg!
/ n

Doll Or Baby?







När E inte leker med sina American Girl Dolls då leker hon med Charlie och Lily istället.
De ser så skrämmande levande ut att man kan tro att de ska röra på sig vilken sekund som helst.

EXAM Number One!

Abnormal Psychology
Spring 2011
"Please answer the following questions. You may use your notes and the textbook in preparing your answers."


Jag har en uppsats i Psykologi att skriva, min första examensuppgift på college!
Jag har skrivit minst ett tjugotal, om inte mer, olika uppsatser under mina tre år på Samhällsprogrammet, likaså skrivuppgifter i psykologi. Men då var det annorlunda. Nu är det på engelska som allt ska skrivas, och inte nog med det, även psykologin kan man ju ibland säga har ett helt eget språk, även på engelska. Vi får se hur det går. Jag siktar ju mest bara på godkänt, men ett B i alla fall minst hade ju vart bra. Och ett A skulle ju i och för sig inte vara helt fel. ;) Problemet är att jag inte kommer kunna lägga ner all den tiden jag vill lägga ner pågrund av att jag jobbar så mycket. Så det blir svårt att hinna med både jobb, träning och skola när man bara har en vecka på sig att göra en uppats. Vi får se hur mycket bloggande det blir fram till onsdag nästa vecka...


/ n


Tummen upp för CC!



Tummen upp för Cutural care Au Pair Sweden och Stockholmskontoret!

Jag vet att många där ute har klagat på Cultural Care, folk som har haft dåliga upplevelse under rematch processer och så vidare. Men under hela tiden jag var i rematch fick jag otroligt mkt stöd från CC:s sida, både i USA och i Sverige. Och jag har under mina 6 månader här bara fått bra erfarenheter av Cultural Care, än så länge. Och under hela tiden har jag fått otroligt mycket stöd, pepp och tips från Stockholmskontoret. Tack så jättemycket, you rock! Detta är min åsikt och jag skulle absolut rekommendera Cultural Care Au Pair om någon frågade mig. :)

/ n





Homesick Again

Och där kom den där hemlängtan smygandes bakom hörnet igen..
Nu känner jag mig färdig med det här...

Cleaning

Och så kom det, repliken som jag så länge väntat på, fast på ett annorlunda sätt.

Nathalie, jag hinner aldrig städa huset, kan du tänka dig att göra det? Om du får extra betalt? Fundera på det.

Visste att frågan skulle komma någon gång. Det där med extra betalt hade jag inte räknat med. Men vill jag?
Svar: Nej!
Jag sa att jag skulle tänka på det men ajg evt redan vad jag vill. Jag känner mig helst slut efter all annan tid jag lägger ner på jobb här, hur skulle jag hinna med mer jobb när jag inte ens har tid eller ork att städa mitt egna rum?

/ n


Saknar min lilla solstråle! Snart ses vi! :)


Just Keep Reading ;)

Känns som om jag skrämmer iväg läsare med mina irriterande och ibland deprimerande inlägg. Särskilt framtida au pairer, om det finns någon sådan som tittar in här ibland. För jag vet ju själv hur det var innan jag själv skulleåka iväg. Man fastnade för bloggarna medmroliga budskap, au pair bloggarna vars liv allt var toppen osv. Personer som levde au pair livet jag själv drömde om men aldrig fick. Grejen är att jag vet hur höga förväntningar jag hade inför det här året, alldeles för höga förväntningar. Inget blev som jag trodde. Men det gäller att se det positiva i varje dag och njuta av det.
Fånga dagen. ¨

Jag har kanske inte den bästa värdfamiljen ever, inte heller det lyxigaste rummet, den bredaste sängen eller det mest roliga schemat. Jag har ingen drömsituation.
Men..
- Jag älskar E så himla mkt. Kunde inte ha fått ett roligare och mysigare hostkid. Minns att jag en gång sa till mamma att jag skulle försöka ta hand om mina värdbarn som om det vore mina egna kids. Och jag känner faktiskt att jag gör det lite med E. Ger henne all min kärlek hon kan ta emot och lägger ner all min energi, och som det känns ibland, hela min tillvaro i henne. Jag bryr mig verkligen om henne och jag vet att hon behöver mig. Hoppas verkligen att en bra människa kommer ta över efter mig för jag vill inte lämna över henne till vem som helst.
- Jag får ha vänner över, tror till och med att jag får ha en vän över när jag jobbar. Vilket är positivt.
- Jag har sett och fått uppleva mkt.
- jag har fått chansen att gå till ett jättebra college.
- Étt betalt gym medlemskap på YMCA.
Bland annat...

Det jag vill säga är väl att jag inte hoppas ni slutar läsa här, utan att ni stannar kvar och följer mitt liv och får sen en annan sida av au pair livet. Att vara en au pair kan innebära så mycket, så olika i olika familjer. Men inget kan väl vara helt perfekt? Och lite drama är väl alltid kul att läsa om? ;)

Så välkomna tillbax, very soon! :D
/ n



NYC - August 2010 - (Sweden, Germany, Austrailia and Australia... )
Rethink is possible


Blä

Är så sjukt irriterad just nu...
Men måste rusa, så hinner inte berätta varför.
Vi tar det senare!
ARRRHHHHHHH!
/ n


Okej, så här är det...
Dagen har varit helt crazy,
början med två timmars delay i kidsens skolor vilket betydde att E inte behövde vara i skolan förrän 11. I morse var jag ganska glad över detta eftersomm jag kunde sova någon extra timme vilket var gött.. I vanliga fall, nör det är 2 tkmmars förseningar, brukar vi göra så att min värdmamma åker till gymmet som vanligt vid 9, kommer hem vid 10.40 och sedam skjutsar jag E till skolan för att sedan själv åka till gymmet och sedan komma hem till 1 då min värdmamma behöver bilen till jobbet. Idag sa hon att hon skulle behöva vara påjobbet redan kl 12.30 så hon ville att jag skulle komma hem igen så fort jag skjutsat E till skolan så jag kunde skjtsa henne vid 12.30 och sedan åka till gymmet. Visst, tänkte jag. Så när jag kom tillbaka hem passade jag på att börja stöda E´s rum medan jag väntade på att min hostmom skulle bli redo. Klockan gick. Kl. 12.35 ropade jag till henne att jag var redo när hon var redo, men då ropade hon tillbaka att hon behövde några extra minuter. Okej, visst. Men tiden gick och inte ens kl 1 pm hade hon bytt om. Suck. Jag kände mig stressad eftersom jg ville hinna träna på gymmet en stund innan E skjulle komma med bussen kl 4. Vill ju gärna hinna duscha också innan vi åker in till central city för hennes opera rehersal.
Kl 1.20 äkte vi hemufrån. Jag var redan sur(fast det visade jag förstås inte) eftersom vi åkte en timme senare än sagt och jag hade hunnit åkt och träna efter att jag skjutsat E till skolan, då hade jag fått en timmes träningstid minst, nu skulle jag bara känna mig stressad.
Äker till the Y efteråt.
Har knappt hunnit in på gymet förrän min värdmamma ringer och villatt jag ska hämta upp E redan kl 3.30 från skolan och ta tåget in till Philly tidigare så vi kunde gå till Kimmels Center och köpa konsertbiljetter till henne och min värdpappa för senare på kvällen, eftersom det var ett särskilt sale price kl 5.30 som de gärna ville ha. Wow, vilken lång mening det där blev. Haha. I alla fall. Kl var då 1.45. Om jag skulle vara vid skolan 3.30 skulle jag vara tvungen att åka hemifrån senast 3.10. Jag sa: Jo, men då måstejag åka härifrån typ nu.
Och hon bara: Nej, då, klcokan är bara kvart i två, du hinnermed en timmes träning"
Sure, babe! För jag behöver ju inte alls duscha eller så innan jag åker, för det är ju jättekul att åka in ofräsh till city och stinka svett. Kul.
I alla fall, kände att jag inte hade så mkt att säga till om.
Spang 15 min på löpbandet seda gick det inte längre. Jag lämnade gymmet. Hade ju inte ens käkat lunch, när skulle jag hinna det? Stannade på Wawa på vägen hem, köpte en bagel och en kaffe. Käkade i bilen. Åkte hem , tog en duch, gjorde mig i ordning, packade väskan och äkte iväg. Inte ens hunden hann jag ta med.

Fick en bra kväll inne i city tillslut, men fortfaranxde sjukt irriterad på det där med träningen. Nu när jag går i skolan måndagar och onsdagar känns det jätteviktigt för mig att jag har tid att träna resten av dagarna, just därför. Särskilt när siffrorna på vågen ökar varje gång jag ställer mig på den. Också, så fick jag ju självklart lägga E ikväll igen eftersom den där konserten inte är slut än. Alltså jobb till runt ca 11 ikväll också, I guess vilket betyder att jag har jobbat sammanlagt)om man räknar med städning, ut med hunden, osv): 12 timmar.
Kan ju säga att det känns som om jag inte haft någon fritid alls idag, I och för sig är det ju ganska slappt att kunna vamdra omkring på Walnut i Philadelphia på arbetstid, det klagar jag inte över. Men ändå liksom...

Ibland blir jag bara så trött på allt... Vill springa och gömma mig någonstans och leva mitt egna liv. Typ. Men det funkar ju inte riktigt så....   

Färska bilder från idag:




Where Did Spring Go?

Förra veckann var det ett sådant otroligt vackert vårväder, särskilt torsdagen och fredagen. När jag och E gick på 18th street inne i Philly på vår väg mot Curtis satt folk på restaurangernas uteserveringar och åt, vissa av de i endast t-shirt. Jag skojar inte. Det var typiskt svenskt majväder om man ska jämföra det med nåt. Nästan i upp mot 20 grader skulle jag tro, i alla fall någonstans emellan 15 och 20. Helt, helt underbart! Och på fredagen hade E sandaler på fötterna när vi promenerade med hunden.
   Och nu då?
   Ja, nu en vecka senare snöar det igen och går mot minus, burr. Och jag känner på mig att skolan kommer vara delayed med två timmar imon, brukar ju vara så, kommer det mer än två snöflingor när det inte har snöat på ett tag så börjar skolan senare och ibland är det ingen skola alls, de så kända snow days som alla vi au pairer snackar om och fruktar över. Haha. Men det har med säkerheten att göra, och här tar det lite tid för de att röja bort all snö och salta vägarna. I alla fall, ungarna har ju haft både fredag och måndag ledigt nu så tycker det räcker med lediga dagar, vill helst inta ha några mer snow days, vill helst inte ha någon mer snö alls...:P Men, men... What to do liksom? Stay Positive!

Eftersom ungarna inte hade enågon skola idag heller fick E hänga med mig till mina lektioner på college. Och det funkade jättebra, hon var så duktig så. Uttråkad var hon, I could tell, men det löste sig med att vi hade med oss några pappersark och markers. Så förutom att bara sitta och lyssna och se söt ut så satt hon även och målade igenom både lektionerna. Dock kom klagomålen senare, när vi skulle GÅ hela vägen hem för det äör ju så jobbigt när man bara är 8 år, kissnödig och hungrig. Men sammanfattningsvis måste jag säga att hon skötte sig så bra, tror till och med att lärarna var impade... ;)

Nu kom jag precis hem från att ha haft en mysig kväll med Lisa och company på campus. Sängen blir next. Trött. Ska bli så skönt att sova.



Nattinatti,
Take care!
/ n

My weekend

Saturday: Work between 7.15 am - 1 pm. Riktigt trevlig arbetstid dock. Medan E var på kören åkte jag och lämnade ett linne som hennes kompis glömt från sleepovern förra helgen. Fastnade sedan där i deras hus då Olena, deras au pair bjöd in mig för fikaoch vi satt och snackade om allt möjligt fram till jag var tvungen att åka och hämta upp E. Riktigt trevlig tjej, tycker jag!

Sedan åkte jag downtown för att träffa en ny Philadelphia au pair, Ellinor! Vi gick omkring och jag visade henne runt lite på shoppinggatorna. Själv köpte jagpåmig ett par nya jeans. Behövs alltid.. ;) Sedan käkade jag middag med min dator på Cosi innan tåget gick hem till Bryn Mawr. Ingen var hemma. Jag satte på lite te och fastnade framför Titanic som gick på abc Family. Börjar man kolla på den filmen kn man seriöst inte sluta. Bästa! Hann dock inte kolla hela slutet förrän jag somnade gott i min säng.

Sunday: Slept in until 8.30. Sooo nice!
Bestämde dejt med Mille på IHOP. Jag gick till gymmet, work out for an hour and a half. Sedan brunch på IHOP. Mums! Skype med Issa. Skype med pappa. Telefonsamtal med Anne. Homework 5 pm - 6 pm. Work 6 pm - 11 pm... 

/ n 


UPDATE: Jag är nästan helt frisk nu, så någon öroninflamation var det nog inte, även om det kändes som det ett tag. Glad är jag för det! 

Au Pair Or What?

Frågan är om man jobbar som au pair eller slav? Eller kanske båda?
Urk.
Just nu önskar jag att det var augusti så jag kan få bli färdig med det här jobbet någon gång!
Är så trött på att hela tiden passa upp på en annan familj all the time, styra mina planer utefter deras och komma springandes så fort de lyfter ett finger. Jag hatar att alltid få reda på saker och ting i sista sekund, särskilt när det handlar om min enda helt lediga dag i veckan.(som jag har rätt till) Ochnågon kompensation blir det inte flr jag var ju sjuk i veckan så måste ju jobba upp de timmarna jag missade. Mmm, visst. Grejen är att de lät mig sova in en morgon(var jättetacksam för det!) men jag var fortfarande tvungen att ta ungen efter skolan som vanligt fram till 9 på kvällen.. Dessutom jobbade jag 13 timmar igår, 3 för mkt, men det får jag inget för. Och btw, om de verkligen behöver någon som städar huset åt de varje vecka så kan de ju betala städhjälp istället för att åka till Florida så ofta som de gör. Tack för mig!
n


6 MÅNADER I USA!

YES!
I did it, half the time!
6 månader!

Kan inte fatta att jag har varit hemifrån så här länge, att jag inte stått på svensk mark på ett helt halvår.
Jag växer upp nu, är inte den lilla blyga småstads tjejen anymore.

Nu ska vi ta vara på den andra halvan av året! Är så taggad nu och ser verkligen fram emot att få uppleva sommar i Philadelphia, Sverigebesök och nya upptäckter i detta ofattbara stora land.

I am so ready for my last 6 month with all the new experience and new people I´m gonna meet. Can´t wait! I´m gonna make the best out of it and make it to the time of my life, for sure!

xoxo,
/ n



P.S Imorgon börjar dieten. Nu är det slut på kakor och sånt där. Nu ska de där extra 8 kilorna bort!! (åtminstone hälften av dem) Jag har ett halvår. Jag hoppas ni är med och hejar på mig... ;)


About Swedes



Svenskar rockar!
eller? ...

Symtom på öroninflammation

"Ett vanligt tecken på akut öroninflammation är att det gör ont i örat. Ofta också med feber, försämrad hörsel, lock för örat och nästäppa. Trumhinnan blir röd och tjock och det bildas var i mellanörat.  
   Ibland spricker trumhinnan så att varet rinner ut i hörselgången. Då slutar det vanligtvis att göra ont. Sjukdomen förekommer också utan värk."

Började misstänka detta för ca en timme sedan och googlade det sedan. Alla symtom stämmer förutom det där med röd trumhinna(har dock inte kollat, hehe) och var. Men det är så länge sedan sist, tror jag var 5 år lr nåt sånt så jag finns inte hur det känns...
Men.
Hela mitt huvud känns som en bubbla, näsan är täppt, rinner, jag fryser och svettas på samma gång, känns ansträngande för lungorna att andas, har ständig lock för öronen... och...
Jag tror jag har fått öroninflamtion.


Alla Hjärtans dag

Don´t wanna forget:

Till alla mina vänner och familj i Sverige, all my friends across the world och kära bloggläsare:
HAPPY VALENTINE´S DAY!



Hoppas ni alla där hemma fick en fin alla hjärtans dag, med eller utan partner.
Jessica, my valentine buddie som jag alltid brukar spendera denna dagen med, jag saknade dig extra mkt idag!
I miss you all and thinking of you every single day!

Gjorde en liten rolig grej till E.
Hon är ju helt into Harry Potter nu liksom. Så jag skrev ett Valentine kort från Harry Potter och Hogwarts och la det i vår mailbox. Busig jag är va? Hon var helt thrilled. Men jättenyfiken på vem som skickat det, såklart. Det tog ett tag innan jag avslöjade. Hihi... 

Köpte också sånna här chocolate frogs som jag lagt ner i kuvertet åt henne. Hihi.. :)

  

Och jag fick ett presentkort laddat med 15 dollar på Starbucks från min värdmamma, så gulligt! :)
/ n


Sick

Nathalie is completly sick
Ja, det var vad E sa ikväll till mina värdföröldrar. Och jag kan inte mer ön att hålla med henne. De sista timmarna i dag var skitjobbiga och jag kände när jah skjutsade E till musikskolan att jag var en trafikfara. Kunde inte tänka klart, kunde inte koncentrera mig tillräckligt, var inte uppmärksam nog. Kändes emellanåt som om jag skulle falla ihop på golvet.
So,
min värdmamma har gett mig sovmorgon imorgon. A ska vakna upp själv och min värdmamma ska ta hand om E. Så himla snällt! Känner mig så dum eftersom jag har varit så mkt sjuk den senaste tiden. Vem vill ha en au pair som blir sjuk hgela tiden liksom? Få hoppas att det inte fortsätter så här.Orkar inte med att vara sjuk var tredje vecka liksom....  
/ n

I Got a Cold...

Tredje gången jag är typ sjuk på mindre än två månader nu. Kul. Denna gången är det bara en förkylning, men still. En sådan där förkylning när det känns som om man bara vill sova hela tiden ni vet. Man svettas och huvudet dunkar så man tror att man har feber, något i halsen irriterar, hostar så man låter som ett rytande lejon och man måste snyta sig varannan minut på grund av snuvan.

Helst vill jag bara sova.
Men som vanligt har jag en massa städjobb att ta tag i.
Suck.
Känns verkligen toppen med måndag också, not!
Men, men. Kunde ju ha varit värre.
Så var glad!

/ n

-

Vissa kvällar rinner tårarna utan något motstånd och jag känner mig som världens ensamaste, utan att veta vem jag kan vända mig till...


Anne-Natta-Helg :)

Jajemen, förra helgen började redan på fredagsmorgonen denna gång då jag tog bussen till Nyc för att spendera dagen där. Kändes lustigt att gå omkring på Manhattans gator själv, utan sällskap men det var helt okej faktiskt. Jag utforskade mitt lokalsinne lite, gick, gick och gick och jag kände mig inte vilsen en enda gång. Börja kunna Manhattan nu. Dock har jag ju aldrig gått mot hållet där Chinatown och det där ligger. Får bli en annan gång. I alla fall, kl 6 mötte jag upp Linn på Grand Central Station. Sedan gick vi för att äta middag på en Thai restaurang. Var jättekul att träffa henne igen, så länge sedan sist, även om det kändes precis som igår. Kl 8.30 skildes vi åt och jag gick mot Penn Station för att möta upp minälskade Angelica!! Hon var typ en kvart sen och jg hann börja bli orolig twice, särskilr när jag inte ens fick tag på henne på henne mobil, innan hon kom spingades mot mig. Vi tog oss en fika på Starbucks innan vi tog Megabus mot Philadelphia. :)




Vi anlände på 30th Street i Philly runt midnatt. Sedan tog vi Regonial Rail till Bryn Mawr. Sedan däckade vi i våra sängar i mitt rum. Nedanför Anne på 30th Street Station i Philadelphia. :)




På Lördagen stod hair cut på schemat eftersom Anne inte klippt sig sedan hon lämnade Sverige för 5 månader sedan. Så jag tog henne till salongen jag klippte mig på i december...


Sedan körde vi runt i Lower Merion och Main Line området och jag visade henne bland annat alla dessa lyxhus i Bryn Mawr, mitt gym i Ardmore, biblioteket i Ardmore, Wawa såklart och givetvis colleget jag går till. :)


Sedan åkte vi vidare till King of Prussia Mall som är USA:s fjärde största köpcenter. Det är så stort att man seriöst behöver karta, seriöst, trots att jag har avrit där så många gånger nu. Anne spenderade nästan hela sin plånbok, även jag spenderade si sådär en veckolön eller nåt, vi tog oss också ett mellanmål, youghurt smoothie och även en dinner. På kvällen åkte vi till Whole Foods och köpte fruktsallad och sedan åkte vi hem till mig, kollade på film och snackade med Johanna på skype. :)






På söndagen åkte vi in till Philadlephia och turistade lite. Visade Anne shoppinggatorna Walnut Street ch Chestnut Street, the Love sign och slutligen också Konstmuseumet med the Rocky steps och Rockystatyn såklart! :)












Vi gick också in på The Museum of Art eftersom det det var den första söndagen i februari. Första söndagen i varje månad så har det nämligen ett specialpris: Betsäm själv hur mycket du vill betala vilket betyder att man liksom i stort sett kan betalla endast 50 cent och komma in. Så tyckte det varlika bra att passa på. Känns ju nästan lite pinsamt att säga att man bodde i Philadelphia i ett helt år utan att besöka konstmuseumet en enda gång. Men nu är det gjort i alla fall så nu kan jag bocka av det på listan. ;)  











Klockan 5.30 pm gick Annes buss tillbaka till New York från 30th Street Station. Var så trist att säga hej då men vi ses snart igen. Vi har planer vet ni! ;)
/ n




Scones



Yummi, sconsen på Starbucks är ju sååå goda!
Men de slår faktiskt inte mina svenska scones...
De här sconsen är typ söta scones. Med blåbär eller hellon i. Smakar lite som mammas blåbärspaj där hemma..
Så kan ni tänka er smaken på ett ungefär.
Jossan och Bellan, ni borde testa de när ni kommer hit. När ni är här ska vi ta en syskonfika på Starbucks. Jag ska ta er till Cheesecake Factory och massa andra yummi ställen. Jaaa, ni ska gå upp minst två kilo under de två veckorna ni kommer vara här. Acceptera läget, men ni måste ju testa allt amerikanskt här.. Haha.. ;)
/ n

Saturday 06.57 am

GÄSP! Trött tjej.
Hatar att gå upp såhär tidigt en lördagmorgon...
Men,men
Imrogon får jag sova in, en liten stund i alla fall innan jag beger mig på äventyr med Emilia.

 
Ska ut med hunden nu innan jag väcker E.

/ n


Fredagsmys

Klockan är 10 pm en fredagkväll. Slutade jobba för en liten stund sedan. Känner mig helt slut och ska upp vid 7 imorgon för jobb men ska nog ändå titta det senaste avsnittet av Vampire Diaries innan jag somnar. :)
/ n


Philadelphia ♥



Min TOEFL class lärare berättade att Philadelphia betyder "brothers of love" Staden där människor love and care about each other. Ganska fint faktiskt. Philadelphia är fint, ordet alltså. Fast staden är också ganska fin, finns riktiga mysiga platser.
Jag gillart!
Funderade på om det är därför Love symbolen finns i Philly, dock finns den ju i NYC också, en mkt större till och med. Vilken kom först liksom?
/ n


The Lion King on Broadway


Någon som vill gå och se The Lion King med mig på Broadway i New York?

Vill sååååå gärna se den! Emilia var och såg musikalen med sin syster för ett par veckor sedan och hon sa att den var hur bra som helst. Också en tjej i min college class såg den i helgen och hon älskade den. Och eftersom jag älskar filmen så himla mkt vill jag verkligen se musikalen. Och på Broadway dessutom. Så om någon är intresserad, hör av er!! :)
/ n



The Cunning Little Vixen

Torsdag. E har sin första opera rehersal på Curtis idag inne i central city. De började med ett informationsmöte typ där de presenterade olika personer som de skulle jobba med nu den kommande tiden. Berättade om operan, kostymerna, hur de kommer jobba osv, osv. Tror seriöst att jag är minst lika excited som flickorna! Så spännande! Tänk om jag hade fått göra något sådant här när jag var 8 bast liksom!(E är en av de yngsta som deltar) Så nu kommer det bli busy med tre rehersals varje vecka. Blandannat kommer vi få göra läxor på tåget... slänga i sig en macka till middag på tåget. m.m. Jag dock kommer ju få mkt tid inne ientrala Philadelphia. Och det tackar man ju inte nej till. :)

Opera uppsättningen som E ska vara med i heter "the Cunning Little Vixen" och handlar till stor del om en räv. Hela framförandet kommer vara på ett språk som heter check. (tror det stavas så). E ska i vilket fall vara med i kören. Alla tjejerna som är med där är andra från hennes andra kör, The Pennsylvania Girlschoir och i början av novemember hade de typ som auditions och ett visst antal tjejer valdes ut och E var en av dem. Kan ju inte säga annat än att jag är såååååå stolt över henne och jag verkligen hoppas att jag kommer få chansen att se henne framföra i slutet av Mars! :)



/ n


@ Starbucks

Har varit lite dött här sedan helgen.
Ursäkta för det. Men jag har haft fullt upp. Nu för tiden är man ju både au pair och collegestudent liksom..

Sitter för tillfället på Starbucks med mina amerikanska vänner Lisa och Julie. De pluggar för fullt så jag tänkte att då kan jag ju lika väl passa på att skriva ett par rader här.

Dagens pinsammaste:
Jag köpte en Vanilla latte innan, tappade muggen och spillde ut halva, piiiinsaaaaamt! Sedan gjorde de en ny åt mig, snällt! Så nu har jag en och en halv medium Vanilla Latte. Fler kalorier åt mig, hehe. Tur att det är den skinny sorten då... ;)



/ n

P.S Ska snart berätta om helgen som gick också! :)


Anne is here!



Angelica är här och jag kunde inte ha varit lyckligare!!! Jag menar, bara att titta på människan får mig ju att skratta! :D Har haft en kanonbra dag och än så lämnge har vi en dag till att spendera tillsammans innan hon åker tillbaka "hem" till Long Island.
See ya!
/ n

You said you are 21, right?

Så, nu har min värdamma tagit med sig E och åkt till New Orleans där de har släktingar. För mig väntas besök i helgen av ingen mindre än Angelica som reser hit från Long Island där hon är au pair. Wihooo. Ska bli så sönt att träffa någon från hemma! Kan inte fatta att jag kommer få ha henne här hos mig, min alldeles egna Anne! Ska bli så kul! :)
   Synd bara att jag fick reda på så sent som i förra veckan att jag skulle få hela fredagen, lördagen och Söndagen off. Ingen hund, ingen städning, Hade ju varit så mkt smartare för mig att utnyttja det eftersom det så sällan händer och åka och hälsa på Anne istället.. men då hade vi ju redan bokat biljetter. Jaja, har i alla fall en plan för helgen och jag har försökt göra det bästa av situationen.

Så imorgon tänker jag åka till New York. Jajemensan, ni hörde rätt, jag! Bara jag. Ensam. Sedan tänker jag spendera dagen på Manhattan, gå omkring och bara njuta av mitt älskade New York. Bäst att vädret förblir lika fint som idag. Ne, men lite shopping blir det kanske också. Kl 6 pm möter jag upp Linn, som jag träffade på training school. Har inte träffat henne sedan slutet av Augusti nu så ska bli riktigt kul att träffa henne igen. Blir nog middag någon stans. Sedan kl 8.30 möter jag upp Anne på Penn Station. Sedan tar vi bussen tillsammans hem till Philly igen. :) Känns som om det nog kan bli en riktigt bra fredag trots allt! :)


the Rockfeller Center, NYC, Dec 2010... 



Och idag har jag städat som tusan. Har hunnit med ett stökigt tonårsrum, ett kök och ett au pair rum. Men au pairens badrum gick inget vidare med, toden räckte inte till. Nåja rummet är i alla fall redo och fint inför att Anne kommer. Tog mig en work out på the Y, gått ut med hunden, tvättat några omgångar tvätt... Var helt svettig ikväll när jag satte mig ner efteråt. Haha. Sedan åkte jag med Gabrielle och hennes kompis, också hon från Brasilien till en italiensk restaurang och åt middag. Vi hade en SUPER TREVLIG servitör. Han bjöd på vin! Och en shot! ``^
"How old are you ladies?"
"22"
"23"
Han tittar på mig, jag ler så stort jag bara kan och viftar med ögonbrynen.
"21"
Jag kan inte hålla mig för skratt.
"Okey, 19"
"Oh, I am sorry"
Han snackar med tjejerna, frågar om de vill testa ett särkilt vin,  for free! De tackar så mkt. Sedan tittar han på mig och blinkar.
"You said you are 21, right?"
Jag skrattar och instämmer.
"Of cause I am"

Så ikväll drack jag vin! De ni, 19 år och dricker vin på en italiensk restaurang i USA, for free! Utan att visa legg! Ännu en grej att skriva upp på "har gjort listan".. ;)

Nu ska jag sooooooova.... zzzzz
/ n


Smores tonight.

Hade en riktigt mysig kväll med E ikväll. Hennes Opera rehersal var inställd idag på grund av vädret så istället förblev vi hemma utan att behöva stressa som annars brukar vara ganska typiskt för tisdagseftermiddagarna nu för tiden då det är en bit att köra för att komma till platsen där de övar. Hon var jätteduktig med läxan idag, och hjälpte mig för tredje gången i rad i köket inför middagen. Duktig flicka! Sedan bar det av till Staples där vi skulle köpa massa material till hennes art project i skolan. Efteråt ville hon ha hot chocolate från Wawa. Jag föreslog Starbucks istället eftersom det låg närmare Staples. Vi passerade Cosi när vi skulle till bilen och E berättade om Smores som man kunde beställa där. Marsmellows som man får att grilla och sedan lägga emellan gramhams crackers med en chokladbit. Detta är väldigt. väldigt amerikanskt så det kunde jag ju bara inte missa. Så vi gick in där och jag beställde Smores åt oss två, en varm choklad till E och en kaffe till mig. 12 dollar gick det på, men fär tusan, det vrd et värt. För vilken bra och mysig kväll vi fick tillsammans nu innan hon åker till New Orleans på torsdag. Och vad vi skrattade. Kan ju säga att ingen av oss var särskilt bra på det här med att grilla marsmellowsen eftersom vi båda brände upp minst två av dem, ja, det började brinna och varje gång kvävde jag elden i panik. Haha. Kul var det i alla fall och gott, så fort vi lyckades med en utan att bränna upp marsmelowsen vill säga... ;)



Eftersom jag inte hade med min egna kamera under kvällen får en bild av Smores som jag hittade på google räcka. Nästan exakt såhär såg det ut. :)

Nu väntar sängen.
Har en stark känsla av att det blir another snowday tomorrow...
Återstår att se när jag vaknar..
God natt
/ n

Kurslitteratur

Inte nog med att jag fick betala 70 dollar på egen hand för mina college kurser, nu har det blivit tilläggande kostnader på böcker till mina kurser. Och dte är inte billigt säger jag bara, tur det att man kan hitta begagnade böcker för rimligt pris...

Detta är mina böcker för Abnormal Psychology:


Fundamentals of Abnormal Psychology by Ronald J. Comer.
Det billiagaste priset jag hittade för en sprillans ny bok var 115 dollar. Wow. Är ju över en halv veckolön. Sedan slutade det med att jag beställd hem en begagnad bok av den något äldre utgåvan för ca 30 dollar. Helt okej.


Casebook of Psychological Disorders by Steven S. Schwartsberg.
Hittade en gammal, redan använd bok i gott skick för 50 dollar.



Longman Preparation Course for the TOEFL Preparation Test
Beställde en bok för ca 30 dollar.



Så sammanlagt har jag nu spenderat 180 dollar på college.
Tack och lov att jag inte tar mer ön två classer. Haha. Då hade det blivit dyrt...


Hade min första TOEFL class idag. Klassen är väldigt liten om jämför med min psykologi klass, endast 5 tjejer är vi, alla au pairer. Inte så konstigt eftersom kursen är designad för just au pairer. Läraren verkar vara jättehärligt och snäll, dock fick vi läxa redan efter första dagen... men nåja, jag klandrar henne inte. men vet ju aldrig med alla dessa snowdays som gör att skolan blir inställd. Och det skulle visst komma ny snö nu i veckan, vilket hotar onsdagens lektion. Well. Vi kommer i vilket fall spendera mesta av tiden framför datorer eftersom TOEFL testet är på datorn. Kursen går alltså ut på att förbereda oss inför TOEFL testet som står för Test of English Foreign Language, vilket man måste ta om man någon gång vill gå på college här i USA. Även om man inte behöver det för detta syfte skulle det se bra ut för mitt framtide cv om jag faktiskt tog mig igenom testet. Ibland ka de fråga om ditt TOEFL score, berättade min lärare. Så på så sätt skulle det ju vara ganska gött att skriva det där provet nu när man ändå tar kursen som förbereder en för det. Men vi får se. Det är ju en kostnad också, plus fyra timmar testtid...Orkar man? Hm... We´ll see.... 

Good night!
/n

RSS 2.0