Update

Dear friends,

Internetkopplingen ar lag. Jag planerar dessutom att leva utan dator under dessa tva veckor pa var tripp langs kusten. Sa forvanta er inga mer blogginlagg har pa ett tag, mejl pa facebook eller hotmail. Det racker gott och nog att veta om att jag njuter av livet fullt ut just nu, och inte skulle vilja vara nagon annan stans an har.

Men jag tanker pa er,
jag tanker pa er alla dar hemma i Sverige och vad som hander runt era liv just nu.
Och jag tanker pa er alla hemma i Philadelphia, och inser redan nu hur tomt ett liv i USA kanns utan er.

Take Care!

Love,
n


San Francisco

Jag är i San Franciso och bara älskar Californien!
Har bott de två första nätterna med en helt underbar och härlig amerikansk familj, som är släktingar till Sofie. Nu ska vi resten av veckan bo med en annan del av familjen i en liten förort till SF.

Luften i SF är annat än vad jag är van vid, torrt och kyligt. Jag går omkring i tröja och jacka och fryser. typ. Annat än Philadelphia´s höga luftfuktighet. Men så fort man kommer ut ur stan blir det både varmare och soligare. Och det är så fint, så fint, så fint!! :)






Lombard Street



Golden Gate Bridge



San Francisco från Coit Tower


/ n


Goodbye Philadelphia!



Känslobomb. Ena stunden skrattar jag högt av lycka. Nästa stund gråter jag av sorg för att lämna detta ställe, staden, området, E, mina vänner, min vardag och alla dessa underbara människor jag har omkring mig. Bara en sådan liten grej som att säga hejdå till den trevliga mannen på Wawa som jag alltid snackar med, eller krama om E´s underbara voice teacher en sista gång, medan en första tår rinner ner för kinden, det gör ont, det värker inom mig.

Jag förstår nu. Jag ska verkligen lämna mitt liv här, and it will never be the same. :(
too many feelings right now, and way to many goodbyes.
Men samtidigt, jag är lycklig och det kommer bli bra!

Philly, I´ll miss you!
/ n

Let Me Introduce You to Froyo!

Frozen Yoghurt, eller kort och gott Froyo, är en av mina stora amerikanska kärlekar som jag funnit här. Jag vet att jag ibland har skrivit om det här i bloggen men utan att egentligen gått in på djupet och berätta vad det är. Kan tänka mig att mamma sitter där hemma som ett frågetecken, va äter hon frusen yoghurt, va? (ta det inte personligt)
 
Så Frozen Yoghurt är precis vad det heter, fryst yoghurt, typ. Det smakar lite som glass, beroende på vilken smak man tar. En tanke i det hela är väl att det ska vara nyttigare att äta detta än glass, men vet i tusan alltså. Gott är det i alla fall! :D

Så här fungerar det: Först måste man såklart leta upp ett Frozen Yoghurt ställe, eller ett café eller något som säljer frozen yoghurt. Runt de här trakterna, förutom inne i stan där det finns lite överallt, har vi ett ställe i Wynnewood, som brukade vara mitt och Antonias stammisställe innan hon slutade sitt au pair år här. Men för ett litet tag sedan öppnade ett nytt ställe i Haverford, Kiwi, som ligger ännu närmare mig. Awesome!

Så, låt oss använda Kiwi som ett exempel. Bilderna nedanför är därifrån.

Man börjar alltså med att ta en bägare, som ofta finns i två eller tre olika storlekar. Small brukar räcka, jag menar det är amerikanska sorlekar vi snackar om och de är vanligtvis större än de där hemma. Du betalar för både bägare och vikt.



Du börjar méd att fylla bägaren med yoghurt. Finns massa olika smaker... Choklad, Peanutbutter, Cheesecake, Mango, Strawberry, m.m Min favorit är ändå Orginalet, frozen yoghurt utan någon smaktillsats.



Dags för topping. Kan vara allt från strössel, gummibjörnar, peanut butter cups, chocolate chips, m.m



Ännu mer topping. Här ser vi browniesbitar, jordgubbar, blåbär, mango, kiwi, oreos, cheesecake bitar, m.m


Sä här kan resultatet se ut. Sa täckt av topping att man inte ser yoghurten, but who cares? I love topping! :D Btw, så känns topping av alla dess slag väldigt amerikanskt. Detta är så USA, det stora utbudet av topping är minst lika viktigt som glassen/yoghurten.


Marie tycker också om Frozen Yoghurt.



YUMMY! Love it! 


Så, min fråga är, är det någon som vet ett ställe i Sverige där de säljer denna underbara vardagslyx? :)

/ n
 


Cykel eller bil? Det är frågan.



Bilden ovan visar ett exempel på ett svenskt cykelställ. Aldrig under ett års tid har jag sett ett cykelställ som liknar detta i Amerika. (Jag säger inte att de inte finns, för det gör de säkert, och kanske har jag faktiskt sett något liknade, fast jag inte kommer ihåg det) Istället har jag sett alla möjliga exempel.. Vissa smartare än andra om man säger så... Se bara här, två olika cykelställ som jag stött på inne i Philly.





Amerikanarna cyklar inte lika mycket som vi svenskar gör, på vissa ställen är det till och med svårt att cykla här pågrund av avsaknad cykelväg, m.m. Dock har jag sett mer cyklister här än vad jag förväntade mig at se innan jag åkte hit. Kan bero på att det i mitt område finns mycket trottoarer och sidovägar som faktiskt gör så att man kan ta sig fram på ett annat sätt än bil. Däremot har jag kompisar som bor lite mindre centralt längs Main Line, där trottoarerna slutar så fort man kommer ut från gatan där man bor. Det är ju inte så konstigt att sterotypen för amerikanarnas relation till sin bil stämmer i så många fall. För visst använder många amerikanarna bilen till allt, även om de ska till gymmet som bara ligger en kilometer bort. Det går dessutom fortare och är smidigare än att gå/cykla vilket passar bra in i deras busy liv. Och, varför ska man cykla eller gå dit när man ändå ska förbränna kalorier inne på gymmet liksom?

Kan även tillägga att jag inte har cyklat på ett helt år!!!
Saknar min röda cykel där hemma! Blir ett kärt återseende med den i september. :)


Life is Kinda Good Right Now, Even Though it´s Hard to Say Good Bye.

Sitter på mitt favorit Starbucks i Chestnut Hill, PA. E är på sin opera rehersal, på samma ställe som de brukade öva med kören medan jag sitter här och avnjuter min "tall soy latte", en annan favorit. Försöker inse faktumet att idag, den 15 augusti faktiskt är min sista oficiella arbetsdag som au pair. Va, skrev jag just det där? Har svårt att förstå att mitt au pair år faktiskt är över redan i natt, då måndagen övergår till tisdagen den 16 augusti, den första officiella dagen på min resemånad. Dock vet nog redan många att jag är snäll och stannar nästan veckan ut för att hjälpa till i familjen. Jobba kommer jag göra fram till på fredag, vilket betyder att jag kopmmer få lön även denna veckan, STORT plus, innan jag flyger till San Fransico, California på lördag. Där kommer en vecka att spenderas med Sofie, som jag träffade på Au Pair Training School i NY förra året. Hon har dessutom släktingar där som vi ska bo hos. Hur bra som helst! Dock lite sådär en timme utanför själva SF, men vad gör det. Våra planer under veckan är att utforska staden lite närmare, och relaxa, vilket kommer kännas himla gött efter ett par hektiska veckor. Sedan, en vecka senare börjar den stofra trippen som vi har bolat med Interpid Travel, West Wild Wonders, som kommer gå runt Cali, och in mot Grand Canyon, Las Vegas och hela alltet. Hur coolt som helst! Looking forward to it!!!





Men först ska det sägas många hejdån, vilket jag dessvärre inte ser fram emot. Hade ett jobbigt adjö i lördags med Aimee, som jag inte kommer träffa något mer innan jag lämnar Philly. Himla tråkigt. Kände mig fruktansvärt känslosam när jag började gråta mot Ellinors axel efteråt, mitt inne på Philadelphia Zoo.


Aimee, jag, Ellinor och Girafferna. Haha. :) Nu har vi en anledning till att besöka Austrailen i alla fal. :D

Zoo, ja. Philadelphia Zoo är det allra första som öppnades i staterna, och det besökte jag i lördags för allra första och troligtvis sista gången, tillsammans med Ellinor och Aimee, som själv har vart det ett hundratal gånger känns det som. Haha.. Hon har ett medlemskap, eftersom hon brukar gå dit med sina hostkids. Tack vare det, kom både jag och Ellie in  g r a t i s!! :D








Synd nog så skulle Aimee jobba kväll i lördags så jag och Ellinor fick avsluta dagen utan henne. Det blev froyo, älskade froyo, på Tutti Frutti, och avslutningsvis middag efter att ha letat runt i hela stan i ca två timmar efter en restaurang att äta på. Med tanke på att det finns så sjukt många restauranger borde det inte vara något svårt, men eftersom det var min sista kväll inne i stan ville vi att det skulle vara speciellt. Vi slutar ofta upp på Max Brenner, chokladrestaurangen,vilket bra pris för bra mat, gott och trevlig personal. Men efter två timmar hamnade vi på det franska restaurangen Parc, vilket vi minns som restaurangen med det goda brödet, mums! En kväll fylld av skratt där vi delade med oss av Sverigeminnen, berättelser, känslor, kärlekshistorier och allt annat mellan himmel och jord. Himla fint. Älskar sådana kvällar. Du och jag Ellinor, och så fina Philadelphia förstås. Love! 


You gotta have a Wawa, så klart! That´s what Pennsylvania is all about! ;D Häng i Love Park.




En av de tre brödsorterna man blir serverad med på Parc Restaurant. :)

Take Care!
/ n

Good Bye New York, I Love You!

Den 17 Juli kan man säga var mitt och Manhattans Good Bye Party tillsammans. Och visst var dagen som ett enda stort party, särskilt när man hade världens bästa Ellinor och världens bästa Agust med sig, och så klart världens bästa New York. Solen sken och ingen kunde ungå svettdropparna mellan skyskraporna i en sådan hetta. Det var en hektisk dag, men åh så mycket vi hann med på kort tid. Efter denna dagen kunde jag kryssa för både Brooklyn Bridge och Frihetsgudinnan på min "to do in America lista", och slutligen också Broadway. Love it! Vilken underbar dag som avsluades med chill i central park! Och då, i det ögonblicket när vi var tvugna att gå för att hinna med bussen, kändes det som om jag bara ville frysa tiden och stanna kvar där vi var i en evighet, mitt i vårt härliga New York.  

          

           




One day I´ll be back! 
/ n

Var ju på baseball för ett tag sedan...

... Och det var lika ballt som jag förväntat mig. Spelet i sig självt är väl egentligen inte så intressant, ungefär som brännboll men lite mer avancerat. Men stämmningen på läktaren bland alla Phillies fans, allt det som för oss Philadelphia bor samman, känslan av att tillhöra och heja fram ett lag, det var otroligt. Dessutom är det nästan så att man förväntas att prata med den man sitter bredvid, bakom eller framför, för det är en del av matchen. Killarna bakom oss tyckte till exempel att det var jättehäftigt att vi var au pairer från Sverige och Australien, och här och häpna, jag drack två öl under den här dagen, tack vare de grabbarna. Jag och öl, vad var det som hände? Men jo, det var faktiskt gott och svalkande där man satt mitt i solen och hettan som kändes som en bastu, och jag gillade det! :) Dessutom så vann vi, och kunde gå från arenan med en nöjd och härlig tillfredsställd känsla.

Helt klart värt det!
Lets´s Go Phillies!!!














/ n


Dietistprogrammet

Så, antagen till Dietistprogrammet i Göteborg i höst, med regrestrering den 1 september. Synd att man måste tacka nej bara för att man inte hinner hem till dess. Dock känns det inte hundra procent, och jag vet ju innerst inne att det egentligen är något annat jag helst vill göra, även om jag tror att Dietist hade kunnat passa mig bra, as well. Vi får se vad som händer efter jul, eller nästa höst... 

4 officiella arbetsdagar kvar, plus 4 extra, eftersom jag stannar till lördag nästa vecka. Sedan blir det Californien. Wohooo! 5 veckor kvar till Sverige. JagSaknarÉr!   

Nu ska jag möta upp min fina tyska, Marie, för en kvällskaffe på Starbucks.

 

/ n


A "How to Make Swedish Chocolate Ball" Class :)

Förra veckan lärde jag min kära amerikanska att baka svenska chokladbollar.
She loved it!
Så jag var så snäll och översatt och skrev ner receptet åt henne, så hon kan dela sin senaste senska upptäckt med familj och vänner.




Kommer sakna denna bruden något fruktansvärt!! Förra veckan kan ha vart sista gängen vi sågs på väldigt länge... So sad!

/ n

Radiomusik

Här har vi två andra låtar som spelas flytligt på radion här i Philly just nu.
Anne hade knappt hört någon av de här låtarna innan. Frågan är om Long Island är lite efter i radiomusiken eller om hon helt enkelt bara lyssnar för lite på radion?
hmm....







Det var allt för idag...

Good Night Philadelphia!
/ n

Lägesrapport

Jag hörde att ni inte kunde se bilderna i vårt ironiska inlägg nedanför, stämmer det? Kan bero på att vi skrev inlägget på Annes blogg från början och sen kopierade vi bara allt. Ska jobba på att ladda upp bilderna på nytt i veckan så att ni kan få se. För nu ska jag sova. Och jag borde ha sovit för länge sedan. Måste upp kl 2.30 am för att hämta A från stan, han kommer hem ikväll från sitt camp. Jag är trött. Men efter en både seriös och väldigt oseriös helg med Angelica är jag som ny igen efter en tuff vecka!




Sova var det ja...

/ n

Angelica

Angelica kommer ikvall och raddar min ensamhet nar familjen ar bortresta.
Kunde inte vara mer passande! Kanns skont att traffa nagon hemifran.



Detta lar bli sista gangen vi ses i USA. Det narmar sig slutet av aret for oss bada. Jag har inte ens en och en halv vecka kvar att jobba!!

Ta hand om er!
/n

Tänder ett ljus

Tänder ett ljus för en vän och vacker själ som inte finns bland oss längre.
Tänker på dig och alla dina närmsta som sörjer.



-

Det kommer dagar då jag inget annat önskar att jag hade fått vara hemma i trygghetens lilla Nässjö, mitt bland mina nära och kära, och få känna närheten till familj och vänner. Dagar då jag känner mig så liten och övergven, och då jag behöver en varm, tröstande kram av mamma, få höra orden: "Allt kommer bli bra, allt kommer lösa sig". Tider då jag skulle vilja att alla mina Nässjöbrudar kunde vara här hos mig, och bara sitta ner vid ett köksbord med varsin kopp te och prata, prata, prata in till nattens sena timmar. För det är precis vad jag behöver just nu. Någon där hemifrån att prata med, någon nära vän att få krama.   

Detta är en av de dagarna då jag undrar vad jag i tusan gör här egentligen. Då jag känner mig egoistisk för att ha åkt hit, istället för att vara hemma bland människorna som betyder mest i mitt liv.
Idag saknar jag er mer än vanligt. ♥

/ n

Super Bass




Hur awesome är inte denna låten då?!! 
Älskar varje gång då den spelas på Q102 när jag sitter och kör på vägarna här runt Main Line. :)

/ n

RSS 2.0