"The Climb of Your Life"



 

Klättrat upp för Sydney Harbour Bridge.
Min avskedspresent från familjen. Min bästa, bästa värdfamilj!
Och vilket äventyr det blev.
Fantastisk utsikt över Sydney Harbour och den härligaste guiden med den bästa tänkbara kunskap om Sydney och bron i sin helhet.
Awesome!

/ n

Jag har shoppat




Hemligt innehåll...
hihi.

/ n

Chocolate is Good for You




Har haft en supermysig kväll måste jag säga, med sjukt bra människor. På bästa stället också.
Max Brenner som sagt. Får se nästa gång jag kommer dit. Kanske blir det i Philly om jag återvänder dit en dag, kanske blir det i NY, eller möjligtvis Australien om jag skulle lyckas ta mig dit igen.

/ n

One Last Time


- Idag gick jag till mitt sista zumba pass här i Australien. Sedan hade vi en sista kaffe tillsammans med vårt härliga zumba crew. (Jag och Daniela och våra mysiga oldies. ;D)

- Ikväll jobbade jag mitt sista 4-8 pass. Lagade ravioli med bacon och ärtor en sista gång till mig och barnen.

- Ikväll ska jag till Max Brenner med ett gäng fantastiska vänner. One last treat. På väldigt länge.

- Imorgon ska jag träffa Aimee en sista gång. Frukost blir det. Pancakes on teh Rocks, igen. En sista gång.

- På torsdag ska jag ta Josh på bussen till Daycare en sista gång.

- På fredag fyller Rebecca 19 år och då ska vi ut. En sista på Scary Canary.

- På lördag ska vi till Darling Harbour, sista gången innan jag åker hem. Middag och utgång.

- På Söndag ska jag på avskedsmiddag med min fina, underbara värdfamilj.

- På måndag ska jag och Bec ha en sista brunch på Clodeli innan jag åker till flygplatsen på kvällen. En sista gång. Sedan ska vi kramas, hårt, förhoppningsvis utan tårar. One last time. (in a very long time)

/ n


Frågan som återkommer om och om igen


"What´s the first thing you want to do when you´ll get home?"

"The very first thing I wanna do is to see my boyfriend..."



It´s a Good Day to Be Swede




Vilken fantastisk och härlig vinst!

Äntligen, den bästa låten vann. Precis som det ska vara.
Grattis Sverige! Grattis Loreen!

Euuuuphooooriiiiiaaaaa....


/ n

Händerna dagen efter surfing



Hurra för poncho!




 

Ikväll ska vi till Ivy bar, ett ganska så omtalat "dyrare" ställe här i Sydney. På torsdagar är det dock gratis inträde sägs det, så vi tänkte att det är värt att testa.

Men.

Det regnar. Och det har regnat hela dagen, massor.

Så, hittade jag min poncho i byrålådan, som var inkluderat i min välkomstpresent som jag fick av familjen när jag kom hit i januari. Oanvänd, fram tills nu. Ikväll ska jag gå till tågstationen i klänning, kavaj, ballerinaskor och en poncho över det. Inget märkvärdigt alls. Ser ju överhuvudtaget inte kostigt ut. lol. Men jag lär hålla mig torr från regnet, så varför bry sig om det ser snyggt ut eller inte. Ska ju ändå slänga av den så fort vi kommer innanför portarna till Ivy.

 

Livvy: Nathalie, you look great in that poncho cause you can see your beautiful dress through it...

 

Jag litar på min femåring. ;)

 

/ n


Två veckor kvar i Sydney!

När man inser att tiden på ett ställe är knapp, och man försöker göra så mycket som möjligt av tiden som är kvar. Som att besöka sina favoritplatser, umgås med människor man tycker om samt pricka av punkter i sin to-do-lista. Till exempel träffa en vän i Bondi, dricka Boost och simma i saltvattenspoolen vid stranden. (fy tusan vad kallt det var!!!!)

Vanessa

 

Smoothie from Boost


Bondi Beach!

 

/ n


Han kan få mitt hjärta att smälta

Josh igårkväll när vi bytte blöja:

"Mom and dad..... eehm...
(ja, ja, tänkte jag, nu kommer han säga att de gör på ett annat sätt när de byter hans blöja)... Mom, and dad and you are the best! And Livvy! You´re the best!"

Awwww...
smälter! ...

Älskar de små roliga och gulliga kommentarerna han slänger ur sig ibland. :)

/ n

MELBOURNE

Till och börja med fick vi den bästa möjliga starten man kan få på en resa. Ett glömt pass. Rebecca ringer mig runt 7 tiden, när jag sitter i bilen på väg till tågstationen i Bondi Junction. Pratar fort, fort med sin skottska accent. Måste hämta pass. tar taxi till central station. Vi ses där. Ja, det var ungefär allt jag lyckats snappa upp. I själva verket hade hon varit på tågstationen redan innan mig. Men precis när hon hoppat av bussen, insett att hon glömt sitt pass hemma i Clovelly och var tvungen att ta en taxi tillbaka för att hämta det. Stress, stress. Väl på central station kunde vi inte hitta varandra. Vi bestämde oss för att ses på plattformen. Fick springa för att inte missa tåget och varandra. Stress, stress. Men vi hann dit, med lite marginal till och med. Och vi kom i tid till flygplatsen. Vi var inte så otroliga att vi lyckades missa planet, tack och lov.

Resten av vår helg i Melbourne kan beskrivas ungefär såhär:

Kallt, endast 9 grader när vi landar. Får en chock, fryser. Rebecca ångrar sig att hon inte tagit med sin jacka. Åker dyr sky buss till stan. Checkar in på Discovery Hotel. Nu ska vi leva hostelliv. Delar rum med 6 andra tjejer, med endast en lampa i taket. Tackar nej till att hänga med de andra tjejerna ut. Är så, så trötta. Planerar sedan helgen i lobbyn. Sedan slocknar vi i sängen klockan 2. Är uppe och hoppar vid 7.30. Gratis frukost, flingor och toast. Allt som är gratis är bra. Promenad i ett kallt Melbourne. Queen Victoria Market. Kaffe. Gratis turistbuss runt stan. Allt som är gratis är bra! Hamnen. Botanic Garden. Federation Square. Exhibition Center. Mc Donalds. 4 dollars lunch. Allt som är billigt är bra. Hosier Lane och gatukonst. St Pauls Cathedral. Federation Square. Kollar på en sjukt rolig street performer. Skratta massor. Jag debuterar som street performer. Jo, jag blir utvald att komma upp på scen, tillsammans med två andra killar. Ännu mera skratt. Efteråt blir jag kändis. Människor kommer fram, ger mig en klapp på axeln och säger: Good job! Fortsätter vår promenad genom kalla Melbourne.
Eureka Tower Skydeck. Fota bilder i mängder. Nu har vi sett hela Melborne, från ovan. Blir mörkt och kallt. Går tillbaka till vårt hostel. Fixa middag. Ska vi köpa nudlar eller äta Mc Donalds igen. Slutar med Subway. Allt som är billigt är bra! Planerar söndagen. Går till 7eleven och köper godis. Chillar i Lobbyn. Träffar en spanjor som kan prata svenska och påstår att han känner Timbaktu. Ger Rebecca en privat lektion i svenska. Nu kan hon säga både bajs, hej och jag älskar dig. Tänker att vi borde gå ut och röja Melbournes gator. Men vi är trötta, förkylda och frusna. Bestämmer oss för att gå och lägga oss istället. Somnar vid midnatt.
Söndag. Äter gratis frukost. Checkar ut. Beger oss ut. Regnigt Melbourne. Tvekar på om vi ska följa planen och åka ut till St Kilda Beach eller inte. Efter att ha promenerat tio minuter i regnet beslutar vi oss för att kaffe på mallet på Bourke St lockar mer. Kaffe och tidningar på Glorias. Fönstershoppa. Äta tidig lunch och använda en av våra kupponger. Pannkakor. Yum! Slutar regnar. Går ut. Botanic Garden. Börjar regna igen. Melbourne is nice but it´s not Sydney. I miss Sydney. I can´t wait to go back to Sydney. Slutar regna. Lygon Street. Börjar ösregna. Dygnsura kläder och skor. Går tillbaka till hostel. Åka Starbus till flygplatsen. Bli avsläppta på fel terminal. wtf?! Vara annoyed. Frågar om hjälp och hittar tillslut rätt terminal. Äter middag på flygplatsen. Lång väntan på planet. Kan inte tiden gå liiite fortare. Vi boardar planet. Sover hela flygresan. Vaknar inte förrän vi flyger in över Sydney. Lycka! Wow, vad stort det är! Landar och går mot tåget. Får reda på att tåglinjen inte går ikväll. Vi får åka gratis buss istället. Gratis?! Allt som är gratis är bra! Åker sedan buss 378 mot Woollahra och Clovelly. Vilken helg! Good to be back!




 

/ n


Just Another Weekend in Sydney

Helgen. Blev som vilken annan helg som helst, typ.
Skulle ha gått ut i fredagskväll. Men då jag inte kände mig hundra, och inte hade känt mig hundra på typ hela veckan bestämde Rebecca åt mig att jag skulle stanna hemma. Så blev det. Åt en mysig middag med min värdfamilj innan jag tog en lång, varm dusch och sedan bäddade in mig själv i den supermysiga filten och kollade de två sista avsnitten av Vampire Diaries, tredje säsongen. Så var ganska nöjd ändå. Sov sedan tio timmar i sträck.

Efter en mysig brunch på Clodeli på lördagmorgonen åkte jag och Bec till Rose Bay. En annan mysig liten förort i östra Sydney som vi ej besökt innan. Det gäller att se sig omkring medan man kan. Sedan åkte vi hemåt, då båda två skulle jobba kväll. Barnen somnade tidigt, jag drack vin, fixade med bilder, skrev färdigt NZ inläggen i bloggen och tittade på TV. Ganska bra för att vara jobbkväll trots allt.



Rose Bay



Söndagen blev spontan.
Starbucks och bio i ett regnigt och kallt Sydney.
Avengers. Action film. Nog en ganska bra sådan. Om man inte är supermegatrött samt sitter och drömmer sig bort de femton första minuterna av filmen. Hehe. Men den hade sina moments med sina skämt, osv. Dessutom så var slutet, alltså den sista halvtimmen, sjukt bra. Mest för att det utspelade sig på Manhattan. ;) 

Efter filmen träffade jag Erica för middag i Circular Quay.
Erica är en annan svensk au pair som bor ute i Manly, norra Sydney. Har haft kontakt med henne ända sedan början av januari, innan jag åkte iväg. Då våra värdbarn gick på samma dagis och hon träffade mina värdföräldrar där.
Trots det har vi inte lyckats träffas, en enda gång. Förrän i söndags. Det var allt på tiden.
Supermysig och trevlig tjej, som verkar vara lika ressugen som jag. Det var det vi huvudsakligen pratade om. Ställen vi vill besöka i världen. Saker vi vill göra. Och så allmänt om livet som au pair förstås..


/ n


Ska uppdatera om Melbourne också.
Jag gör det ikväll. Eller imorgon.
Lovar.

Ett enda stort projekt!








Jag har 85 bilder att jobba med. Ett scrapbook kit, en silverpenna och dubbelsidig tejp.
Mycket jobb under kort tid ligger framför mig. Tur att jag tycker sådant här är roligt, även om jag är lite av en nybörjare med just scrapbook.
Om två veckor måste det vara färdigt. Min avskedspresent till familjen.
Helst innan det.
För om två veckor lämnar jag Sydney.


/ n

A Memory of New Zealand

Avslutar alla Nya Zeeland inlägg med denna bild.
En gåva från ungarnas farmor och farfar.
En kiwi i Paua shell.
Två kännetecken för Nya Zeeland i ett.
För att minnas...




De sista dagarna i Nya Zeeland spenderades i Auckland med min värdmammas familj i några dagar innan vi flög tillbaka till Sydney och Australien igen.

Vilken resa! Är så himla glad för att jag fick hänga med familjen till Nya Zeeland. Så mycket som jag har sett. Hade aldrig upplevt allt detta med en annan familj. Är så, så tacksam över att ha den bästa värdfamiljen! :)

Alla Nya Zeeland inlägg kan nu hittas här!


/ n

NZ: Probably the Coolest Thing I´ve Ever Done

SKYDIVING!
16 April 2012
Whitianga, NZ


Under de första 30 sekunderna av fritt fall hinner jag tänka följande:
1. Vad mycket luft som pressas mot ansiktet. Titta uppåt.
2. Stäng munnen! Kan inte andas.
3. Så det är såhär det känns att dö. Om man skulle kasta sig ut från ett plan alltså.
4. jag flyger. JAG FLYGER!!! Wihooo...
5. Skrik, SKRIK som aldrig förr!











Support crew :)

 

Vilken känsla!

Fantastiskt!

/ n

 


NZ: Hot Water Beach

På ett annat ställe i Coromandel, NZ ligger Hot Water Beach.
På vissa ställen på denna strand är den undre marken så varm att man gräva sig en egen liten varm källa att bada i. Vi var inte ensamma om att tänka den tanken morgonen vi åkte dit. Det var smockat av folk. Tre ganska stora varma pools var redan uppgrävda, varav en av de, den varmaste gav de andra två värme. Doppade foten där i, men kan erkänna att jag drog upp den en sekund senare då det var kokande varmt!
Ganska så coolt!




Have Kind of Been to Narnia




Besökte Cathedral Cove som användes i inspelninegn av den andra Narnia filmen.

Så vackert!

Kan däremot tänka mig att det är hundra gånger vackrare i solsken.

 

/ n


Please, Don´t Leave Me!

Lillpojken började gråta när jag lämnade av honom på Daycare igår.
Vi lämnade av hans lilla gröna ryggsäck, signade in honom och sedan ville han inte låta mig gå.
Kravlade sig fast vid mig. Ville inte leka med de andra barnen. Ville inte ha morningtea.
Fröken fick ingripa och bära honom därifrån medan han kämpade emot.
Något som aldrig har hänt tidigare!
Lilla, lilla gosungen.
Jag gick därifrån, trots att det tog emot.


Att han sedan på kvällen var gnällig och ännu en gång fräste ifrån "go away, GO AWAAAAY!" kan vi ju bortse ifrån...

:P


/ n

Oh Bondi, I missed you!

Mys med Daniela på stranden efter att inte ha besökt Bondi Beach på en och en halv månad.
Banana Bread och kaffe, sol och gossip.
Just the way we like it!



/ n

Whitianga, NZ

I Whitianga, NZ hade min värdpappas föräldrar sitt sommarställe.
En liten, liten håla som dock var väldigt mysigt, som hade många andra sevärdigheter i trakterna.
Ungefär såhär såg det ut på vår morgonpromenad i Whitianga:










/ n


NZ: Här blev jag som tio år gammal igen

En regning dag i Tauranga, NZ åkte vi hit.
Inomhuspark.
Bäst av allt?! Föräldrar/vuxna fick hänga med barnen in vid behov. Man kan ju alltid låtsas att de små var rädda för at åka rutschkanan själva.
Kan lova att det var inte bara ungarna som älskade det här stället. Haha. ;)





/ n

Två timmar med Aimee en måndagsförmiddag

En himla fin måndagförmiddag som började med att jag sov ut till 9.30. Tog bussen in till stan i typ värsta trafiken ever(!?) som stod helt stilla vid Hyde Park, ja jag vet inte hur länge. Anlände en halvtimme sent till the Rocks där jag bestämt träff med Amiee. Aimee, my friend from Philly som jag så passande beskriver henne när jag berättar om henne för mina andra vänner här, även när jag snackar med min värdmamma, då familjen här känner typ minst två olika Amy här i stan. Kan även tillägga att min värdmammas syster i Nya Zeeland också heter Amy. Fint populärt namn helt enkelt. I alla fall... Har inte till saken att göra...

Jag och Aimee brunchade på Pancakes on the Rocks. Kunde inte glömma det stället efter att ha ätit min första pankaka där förra veckan. Där satt vi en stund, pratade och chillade, käkade pannkakor och pratade om framtidsplaner och drömmar.






Sedan blev jag tokkär i Aimees väska! :)




När magarna var fylda begav vi oss ut i det vackra höstvädret och njöt av solen vid Sydney Harbour.
Underbart!











Sen skildes vi åt olika håll. Aimee åt nordväst. Jag tillbaka mot öst. '
Förhoppningsvis hinner vi ses en gång till innan jag lämnar Sydney.


/ n

Barnvakt, skype och cirka 200 bilder från Melbourne

Sitter barnvakt, barnen sover. Så skypar med Ellinor och redigerar bilder från Melbourne. Snart lär de dyka upp här också. Håll utkik! :D


Mother´s Day och vardagshjältar

Älskar när lilla Josh skrattar med hela ansiktet och säger:
"It would be funny if it was Happy Mother´s Day Nathalie!"
Haha, det dröjer nog innan det händer. :P

Men i alla fall, mors dag var det igår, söndag.
I Melbourne(och även i Sydney vågar jag tro) är det en tradition att springa ett lopp som kallas "Mother´s Day Classic" med sina döttrar i Botanic Garden. Har för mig att det har en likande tradition i Philadelphia, om jag inte minns fel.

På mors dag som liten kommer jag ihåg att jag brukade tycka om att göra frukost på sängen och rita teckningar till
mamma, en person som alltid har betytt väldigt mycket för mig. 
På en engelskalektion i sjunde klass skulle alla berätta om en hjälte till dem och varför man tyckte den personen var en hjälte.
Jag sa något liknande som:
"My mom, because she´s always there for me and she always understands me!"
Och det är sant, tack mamma för att du alltid varit där! You rock!

/ n



Bekännelser

Den här helgen har jag insett följande:


1. Sydney är den bästa staden jag vet. Är så himla tacksam att få bo just här, just nu.

2. Jag borde inte klaga på att det börjar bli kallt här, för 18 grader mitt på dagen är inte kallt om man jämför med vissa andra ställen.

3. Jag är tacksam över att vara au pair och faktiskt ha ett hem att bo i, få maten gratis och  serverad, istället för att leva runt på olika hostel konstant i 4 månader, och leva på budgetmat som nudlar och mc donalds.

4. Jag är bortskämd helt enkelt.

It´s Time for Melbourne!

Medan mina systrar där hemma drar iväg till Ayia Napa på studentresa sätter jag och Rebecca på oss våra ryggsäckar och sätter oss på ett plan till Melbourne.


Excited! :)

See you later!

/ n

So We Meet Again!

Så, mötte upp Gary och hans flickvän Hannah på Pancakes on the Rocks, en restaurang nära Circular Quay som är välkända för sina pannkakor, men serverar även annan mat. Men om man som mig är där första gången är det klart man ska slå till med pannkakor. Så, såååå gott!!!!








Ett ord räcker: YUMMY!!!


Spännande att se när och var våra vägar korsas nästa gång.



/ n

Art and Craft, and Soon my Own Art Gallery

Barnen tycker om vattenfärger.
Det gör Nathalie också.

Så det har ju blivit ett antal verk under tiden i Sydney.
Här är några:



Hjärtan i olika former och färg



Kärlek på olika språk



Ms Sunshine



Galen, jag är galen i glass, nananana



Målade ett järnvägsspår till Josh. Ja, han är galen i tåg och allt som har med tåg att göra.



Hur många små hjärtan kan man rymma i ett stort?



Röda klackar... eller vad det nu ser ut som..


Efter att ha sett detta kan vi konstatera följande:

1. Jag tycker om att måla hjärtan, mest för att det är det bästa jag kan komma på när jag inte har fantasi till annat.
2. Jag kan inte måla skor, tydligen. Får nog öva på det.
3. Om jag någon gång vill bli konstnär måste jag nog utveckla min konst lite.

(lol!) 

/ n

Plötsligt känns världen så liten

Well bit of good news. I will be in Australia at the end of next week. Thursday I'll be there. I am visiting my girlfriend and I hopefully you don't have a whole lot plan so we can at least say hello

Detta skrev Gary till mig på facebook i slutet av förra veckan, en vän från San Diego. Jag träffade honom i samband med min första resa till Los Angeles/Palm Springs med Tinde i december 2010. Sedan lyckades vi ses igen i september förra året när jag och Sofie var i San Diego. Nu är han är i Sydney på uppdrag för Apple. Samtidigt som han besöker sin flickvän som gör en utbytestermin på ett universitet nordväst om staden. Hur passande?! Och idag ska vi ses. Igen. I ärlighetens namn trodde jag aldrig att jag skulle se denna människa igen första gången vi sa adjö i december 2010. Men världen är lika liten som den är stor, och än en gång korsas våra vägar.



/ n

elliedarling.blogg.se

I bloggtorkans tider tänkte jag rekommendera en annan tjejs blogg. Ellinor heter hon. Före detta au pair i Philadelphia, dock nu hemkommen i Sverige sedan tre månader tillbaka. Himla bra och smart tjej det där. Och sedan så är hon min vän också, en väldigt, väldigt bra en. Har dock inte träffat henne sedan augusti, då vi kramade om varandra en sista gång i Bryn Mawr. Men vi pratar så ofta vi kan, och det är rätt ofta det, på ett eller annat sätt. Förhoppningsvis ses vi igen inom två månader. (YAAAAAAAAAAAAAY!!!)
Ellinor skrev precis ett himla bra och intressant inlägg om "au pair depressionen", alltså menat omställningen till Sverige igen. Alla ni som är eller har varit au pairer borde definitivt läsa detta.

Vin i Starbucksmuggar! Midsommar 2011, NYC!



Cheers!

/ n

I DO wanna go home, but I DON`T wanna leave!

Lite smått panik/sadness/excitement över att jag ska åka hem till Sverige och lämna detta ställe om fyra veckor!!
Åka ifrån mina aussie hjärtan i fina, fina Sydney.
Och komma tillbaka till mina svenska hjärtan i fina, fina Småland.
Åh...
Detta kommer inte bli lätt...

/ n



Mt Maunganui, NZ

Min absoluta favorit på Nya Zeeland - Mt Maunganui - Så fruktansvärt vackert.
På denna fina plats finns ett stort berg som man kan promenera upp för.
Det gjorde vi, jag och min värdpappas far och bror. Kl 7 en morgon.
Utsikten där uppifrån var häpnadsväckande!
Och här växte min värdpappa upp.
Okej, inte precis på detta ställe.
Utan på andra sidan hamnen, där Tauranga ligger.
Men ändå.
Själv växte man upp i Nässjö.
Exotiskt.
ja, verkligen.  


Förstår ni varför jag älskade detta ställe?

















/ n

Vad som händer på Café Svensson en vanlig onsdagkväll i maj..







En köttbullemacka och en leverpastejmacka beställs.
Två koppar bryggkaffe.
och två chokladbollar.
En halvtimme senare, två chokladbollar till.

En halvtimme till passerar.
En marabou chokladkaka.
fem små kexchoklad
Saltlakrits
Pärlsocker

Sammanalgt 34 dollar.
Så kan det gå.
Men gott var det!
(Allt godis var inte till oss själva)

/ n

I´m Honestly Feeling a Bit Rubbish, But I Only Got Four More Weeks Here So I´ll Still Be Out Tonight!

Huvudvärk och trötthet, en täppt näsa och ett något illamående tillstånd.
Man har mått bättre. Och sämre.
Och då vi har snackat hela veckan om att gå ut på lördag vill jag helst inte backa ur.
En sak är i alla fall säker, jag kommer inte dricka något annat än vatten ikväll!!

Med hopp om att det ska kännas bättre efter ett flertal glas vatten och lite mat i magen ska jag göra mig i ordning för kvällen.


host, host...

/ n

Melbourne, Are You Ready For Us?

Nu i eftermiddags var jag hemma hos Rebecca i Clovelly för att boka vår weekend trip till Melbourne nästa vecka. På fredagkväll flyger vi från Sydney till Melbourne med endast ett handbagage på 7 kg var för att leva lite backpackersliv i två dagar. Hostel och nudlar, turistattraktioner och utgång på lördagkväll med bästa sällskapet.
We will have a blast!



/ n

I am a Supernanny ;)

Varje onsdag och torsdag tar jag Josh till daycare inne i city efter att ha lämnat av Livvy i skolan.
I morse när vi vandrade upp mot busstoppet och gick över gatan går en kvinna förbi oss på övergångstället. Vi får ögonkontakt, jag ler lite och så plötsligt frågar hon:

"Are you a mom or are you a nanny?"
"nanny"
"You are a really good nanny!!" säger hon då och menar det verkligen.
"Thank you. I´ve done it for a while"
"Well, you´re a really good one, I can tell."

Sedan gick vi åt olika håll.
För en kort stund funderar jag över hur annorlunda situationen kunde ha varit om jag hade haft en trotsig unge  den här morgonen som hade vägrat att lyssna. Haha. Men skit samma.
Jag kände verkligen hur jag tog in vartenda ord, och njöt.
Det där gjorde så min dag!


Jämför våra händer. Min goa, gulliga lilla treåring. <3

NZ: What´s the Matter Matamata?

När vi lämnade Auckland för att åka söderut mot Rotorua åkte vi igenom ett litet samhälle kallat Matamata. På en närliggande gård spelade de in Fylke scenerna i Sagan om ringen. Det visste jag dock inte om förrän efteråt att vi hade passerat. Gården som användes som inspelningsplats för Fylke är idag en turistattraktion, tror det kallas Hobbiton. Fanns tyvärr aldrig någon tid över att åka dit. Men, jag kan i alla fall säga att jag gjorde ett toalettstopp och köpte pommes på Mc Donalds I Matamata. Det ni! ;)



Hobbiton


What´s the matter Matamata är något som min värdpappa sa när vi först åkte in i Matamata. Något som han och hans bror brukar skoja om.

/ n

Enjoy the Little Things

Kolla vilket trevligt sällskap jag har på mitt rum. :)



Jag är egentligen ledig idag eftersom min värdmamma har varit hemma hela dagen. Ändå vill den lilla gosungen sitta här inne i mitt rum och leka med lego. Så söt. Så mysigt. Och han leker så himla fint på egen hand medan jag sitter här och kollar facebook, mejl etc. Så duktig är han, min lilla 3-åring. Han påstår att han gillar mitt rum. ;)

Aktuellt för ikväll är svenskträff på Café Svensson igen. Jag och Daniela blev helt sålda förra veckan så vi tänkte gå tillbaka, träffa andra svenskar och äta köttbullemacka, dricka svenskt kaffe och köpa andra svenska gottigheter. Yummy på det! :)

/n

Det värsta med heltäckningsmattor...

... är när någon kissar ner sig och kisset liksom sugs in i mattan.


Ännu bättre när det händer i sitt sovrum.
Måste vara min lyckodag. :P

/ n

NZ: Culture Show and Boiling Mud

Efter Wild life parken åkte jag med Scott, min värdpappas bror till en kulturell en maori(ursprungsbefolkningen) föreställning innehållande dans och sång. För det tyckte de att jag skulle uppleva när jag ändå var där. Sedan gick vi omkring i den lilla byn och kollade runt på de varma källorna/kokande leran.





Boiling mud:







Maoribefolkningen använder de varma källorna till blandannat matlagning. Här tillagar de majskolvar.





Här följer även en film av den kokande leran i Rotorua, som jag hittade på youtube.
:)




/ n

RSS 2.0