Klump

Klump i magen, I don't like you, varfor ska du finnas dar? :(
/ n

Thanksgiving is all About Food

Tankte att ni kanske var nyfikna pa vad som serverades pa Thanksgiving bordet igar?
Jaa, aven om jag fragde vad allt var och vad allt hette kommer jag ju sjalvklart inte ihag det nu. Haha. Men maaat fanns deti massor i alla fall. Och de ratterna jag kommer minnas mest i framtiden tror jag ar:


Ja, detta ar precis vad det ser ut att vara. Sweet potato with marsmelllows. Var lite skeptisk fran borjan men yummi var det! Diggade det, konstigt och speciellt, det gillas! ;)




Kalkonen ar ju en sjalvklarhet.


Tycker det var jattekul att de hade Pecan pie till dessert. Kanns valdigt amerikanskt!
Serverades ocksa en Apple pie. Till bada pajerna fanns nagon slags toffee sause. Var pajerna slota redan innan blev de annu sotare med den har sasen kan jag lova. Saknade den svenska vaniljsasen lite... Hehe





Bildena letade jag fram pa google eftersom jag inte tog nagra egna tyvarr. Men spela roll, sag ju typ exakt likadant ut i verkligheten i alla fall... ;)



"Thanksgiving is all about food"
Detta sa Antonias vardpappa nar vi satte oss ner vid bordet. Men sedan berattade hennes vardmamma om att det i grund och botten firas till minne av nar pilgrimmerna kom hit till amerika och fick hjalp av indianerna med sina skordar. De anordnade en stor tacksagelse fest med bland annat kalkon. Sedan dagen efter slaktade de varandra. Ja lite kort sammanfattat sadar for de som inte har koll... ;) 

/ n
 

Tangled or MegaMind ?

Nar jag borjade jobba idag kl 1 pm trodde jag att jag bara skulle fa jobba i fyra timmar som min vardmamma hade sagt dagen innan i telefonen nar jag ringde henne fran biosalongen innan filmen som jag och Antonia skulle se borjade. Men det slutade med att jag jobbade till klockan 9 pm som vnligt i alla fall. Kanns ju lite sadar faktiskt. Dagen har gatt sakta och tiden har kants som en evighet och hemlangtan har ater igen smygit sig in som en stor klump i mitt brost.

Imorgon aker jag i alla fall med min vardfamilj till New York och dar stannar vi tills sondag. Min vardmamma bad mig kolla upp lite barnfilmer pa bio just nu, sa jag kan ga och se nagot med E pa kvallen. De jag ar mest inne pa ar val Tangled eller Megamind. Sa vad tycker ni? Nagon som har sett nagon av filmerna? Vilken passar bast till en 8 arig tjej ? :)

  

/ n

Thankful Thanksgiving

Thanksgiving day...
... I am so thankful for being invited to a real american thanksgiving dinner today. Without that invitation I would have been home the whole night and ordered chinese food and watched a movie with my host family. And this were even better than the first dinner inventation I was supposed t go to, because there I wouldn't have known anybody. But now I could spend the night with someone I know and some other really nice people. My tummy is really filled and it feels like I am not gonna need to eat anything at all tomorrow. Haha. But I guess I will be hungry when I wake up tomorrow morning like always.   


Antonia at the Worl Fair meeting..


But I am also thankful for:
- Being here in the US.
- All people I meet here and all new friends I make.
- My host family
- Being healthy
- My lovely family in Sweden
- Having so many wonderful friends!
- Having all support from you guys at home ! I miss you a lot and can't wait to see you again in 9 months. <3
- The opportunity to stay in touch with you on Facebook and Skype. That's awesome!
 
- ... and that you are reading my blog right now ;D and a lot of other stuff. 

But now, bed time!
I'm gonna work for four hours tomorrow, but first I'm gonna try to sleep in a bit. 

Good night America, Good morning Sweden! (I guess somebody is awake at 7 am, right? ;D)

xoxo
/ n   


No Happy Thanksgiving

Bara sa himla ledsen just nu.
Ingen Happy Thanksgiving for mig.... :(

E ar fortfarande sick. Mormorn skulle akt till nyc med familjen. Jag skulle akt imorgn med hennes man och ocksa hangt med honom pa middagen ikvall. Nu nar hon inte kan aka med familjen eftersom de kommer vanta tills imorgon kommer hon aka med hennes man till middagen ikvall och sedan aker de tva tillsammans tillNyc direkt imorgon, de kan inte skjutsa mig tillbaka. Min vardfamilj kan inte komma och hamta mig eftersom det tar de ca en timme att kora dit. Mitt val ar nu att forsoka fa tag pa en kompis jag kan spendera kvallen med eller stanna hemma med familjen och kaka kina mat. Snyft.

Jag kom hit och ville uppleva de amerikanska traditionerna. Thanksgiving var en av dem. Men det verkar inte bli nagon turkeymiddag for mig. Snyft. Livet suger just nu. Det har aret, alla forvantningarna jag hade, det ar bara for himla sorgligt ibland.

Det ar inte forsent an.
Men det hade varit enklare om man vetat om det ca en vecka innan sa kanske man hade kunnat aka nagonstans, firat med en kompis familj. Men det ar intelatt att planera med bara nagra fa timmars tidpress..

Jag forsoker vara positiv.
Men nar man sett fram emot nagot sa mkt och allt krashar pa grund av att endast en person inte kan vanta en dag for att fa komma till New York ja da krashar aven allting inom mig... For det ar en sadan stor besvikelse.  

/ n



UPDATE:

Motgangar foder medgangar

...och Antonia ar en angel!
Fragade om Thanksgivingfiranden pa Facebook och vips sa fick jag en invention @ her place med hennes familj.
Hurra for Facebook, sager jag bara!


Thank you Antonia, you are awesome!! <3


P.S Eftersom bloggen ar till for att jag ska kunna uttrycka alla mina kanslor, upplevelser m.m kommer det komma deprimerande inlagg som dessa ibland. Men det betyder inte att allt ar skit(aven om det kanns sa vissa stunder) Jag mar bra, sa ni behover inte oroa er!




sick day

Jag ar lite homesick idag om jag ska vara arlig.
E ar sjuk och hemma fran skolan = laaaaang arbetsdag. Idag kommer jag nog komma upp i mer an 10 timmar, opps.. naja, hon kan ju intre ra for att hon ar sjuk.

Men jag har ont i magen och kanner allmant att jag bara saknar alla hemma i Sverige.
Trott ar jag med. 
Men beror formodligen pa att jag inte gick till gymet i morse. Blir alltid sa trott nu for tiden om jag inte tranar pa morgonen...  

Jag hoppas verkligen att den lilla tosen blir battre tills imorgon da det blir New York for hela slanten. Haller tummarna.

Sa sot var hon, kollade pa Tv nastan hela formiddagen och pysslade med hennes american girl doll pyssel. Sedan ville hon upp och leka med sina dockor medorkade inte ga ur soffan. Jag sa till henne att hon kunde sova en stund forst om hon ville, hon skakade pa huvudet. Jag sa att hon bara kunde relaxa ca tva minuter sa kunde vi ga upp sedan. Jag gick pa toaletten och sedan nar jag kom tillbaka sov hon. Naaw, min lilla flicka! Jag hoppas hon sover ett tag till sa jag far lite tid for mig sjalv. hehe. Borde verkligen tvatta alltsa... Far se om det hinns med lite senare.

/ n

Question and advice!

Hej! Jag tänkte höra om du har lite tips till mig? Jag är matchad med en familj nu, min 1a match. men jag vet inte riktigt om det är rätt, min magkänsla är väldigt osäker. Hur många matcher hade du innan du åkte? Samtidigt kanske den här familjen är perfekt. What should I do ? tacksam för tips

Svar:
Hej Kristin! Jag tankte att jag svarar har pa bloggen eftersom det kan handa att det dyker upp nagon lasare samma fundering som du. Forst vill jag saga att jag ar glad attt du har hittat hit och att jag forhoppningsvis kan hjalpa dig lite pa sparet. Jag vet precis vart du befinner dig och hur det kanns. Matchningsprocessen var ju sa sjukt spannande att det var det enda man tankte pa, kunde inte koncentrera sig pa annat.

Grattis till din forsta match! Jag kastades in i matchningsprocessen nagon gang i borjan av Mars och dagen innan min 19 arsdag, alltsa ca tva veckor senare fick jag min forsta match och det var ocksa den familjen jag slutligen matchade med. Vi hade final match i april och jag hade da ca fyra manader pa mig att forbereda mig och lara kanna de battre. Du kan lasa allt fran att jag matchade med familjen och mina forberedelser pa min gamla blogg under rubriken Au pair forberedelser.Tyvarr, som vi redan vet funkade det ju inte och jag gick in i rematch redan runt den 1 september.

Hur kan man veta i forvaf om det ar ratt eller fel? En mycket bra fraga. Man kan ju liksom aldrig vara saker, men det basta du kan gora ar att lite pa din magkansla. Nar jag fick matchen fran CT kandes den helt perfekt for mig nar jag laste igenom deras profil. Nar jag snackade med min vardmamma verkade ocksa hon helt underbar. Jag kunde inte fatta att jag fick en sadan fulltraff pa forsta matchen. Jag hade ocksa mejlkontakt bade med mamman och au pairen och snackade med hela familjen pa skype en gang innan vi blev final match. Trots att allting kandes sa, sa sjalvklart var det nagonting som inte kandes bra, redan fran borjan. Jag var osaker.
Jag tror du minns det Malin, ocksa mammaoch Issa som jag diskuterade detta mycket med. Men alla talade om for mig att det var en sadan himla bra match och att de verkarde vara perfekt for mig. Klart, jag tyckte ju det ocksa aven om nagonting gjorde att jag blev osaker.

Man kan saga att jag tackade ja bara for att det kandes som om jag var ett pucko om jag inte skulle gora det. Hur kan man tacka nej till en sadan trevlig och varm familj liksom. Jag trodde att jag var osaker pa stallet forst, eftersom det inte riktigt var vad jag hade tankt mig fran borjan. Ocksa for att det var min forsta match och jag inte hade nagot att jamfora med. Sa jag struntade i den dar lilla osakerheten, gomde den nagonstans langt in och den skulle inte komma tillbaka forrans nagon vecka innan avresa.  

Redan forsta dagen hos min vardfamilj i CT kande jag att nagot inte var ratt.
Detta skulle komma och bli mer och mer uppenbart ju langre tiden gick. Jag tyckte bverkligen om familjen, min vardmamma var underbar precis som jag hade trott men vi var bara inte ratt for varandra, det och lite andra grejer som jag fortfarande inte har skrivit om pa bloggen eftersom jag verkligen har matt och fortfarande mar daligt efter det. Jag funderar fortfarande pa ibland varfor allt gick som det gick och vad som hade hant om jag hade valt att ytacka nej, gatt vidare och snackat med andra familjer. Men jag var sa himla radd for att tappa en bra familj, att det inte skulle dyka upp nagon battre. Darfor valde jag att tacka ja istallet. Och det ar nagot jag angrar idag. Samtidigt hade jag ju i och for sig aldrig mott mina fina vanner i West Hartford som jag saknar enormt nu och jag ahde inte heller hamnat i familjen jag ar hos nu dar jag vet hur mycket jag verkligen behovs.

DU ar den enda som kan veta ta beslutet om vilken familj du vill ha final match med. Alla mina vanner, hela min familj trodde att allt skulle bli sa bra. Men se, det blev inte det trots allt. Det basta du kan gora ar att snacka mer med familjen, garna med alla familjemedlemmar! Valdigt viktigt, eftersom det annars ar svart att saga om du kommer klicka med hela familjen. Fraga alla fragor du vill ha svar pa och slutligen lyssna pa din magkansla. Vad sager den? Om du fortfarande ar osaker tycker jag att du ska ga vidare och vanta pa att den ratta magkanslan dyker upp for ratt familj. Har talamod min van, det onskar jag att jag hade haft mer av i min matchningsprocess....

Har du fler funderingar sa tveka inte pa att hora av dig!
Lycka till!

/ n

Thanksgiving!

Kom nastan precis hem efter att ha varit med min vardpappa pa E's skola och tittat pa deras Thanksgiving show. Barnen var sa gulliga sa. Hela kalssrummet var dekorerat efter Thanksgiving typ och alla barnen hade pa sig brunt, orange, rott och gult = hostfargerna. ;)

Min vardpappa berattade pa vagen tillbaka i bilen att Thanksgiving ar en av de storsta hogtiderna i USA, det och July 4th som ar nationaldagen. Alla eller i alla fall de flesta samlas med hela slakten for att ata thanksgiving dinner som vad jag har hort kan jamforas ungefar med julbordet, enormt! Sjalva Thansgiving ar pa torsdagen men eftersom hogtiden ar sa stor och for att sa manga aker tillbaka till sina hemtrakter for att traffa familjoch slakt har det blivit en langhelg. Ingenting kommer att vara oppet under thanksgiving dagen, men pa fredagen ar det Black Friday. Vilket betyder att manga butiker har opper fran valdigt tidigt till sent pa kvallen med lagre priser pa saker och ting. En av de storsta shoppingdagarna i USA.

Sa vad ska jag har for mig en sadan stor amerikansk hogtid som denna?
Min vardfamilj aker till NYC pa torsdag. Och de har fixat sa att jag kan komma efter pa fredagen men forst pa torsdagskvallen har de ordnat sa att jag kan fa hanga med nagra de kanner pa en tvattakta, stor, fet Thanksgiving dinner med kalkon och hela kalaset. Sa himla snallt! ser verkligen fram emot det! :)

 E och jag pratade igar under middagen om saker vi var tacksamma for, med tanke pa att det ar tahnsgiving denna veckan.

E: I am thankful for that you are here!
N: Oh, I am so thankful for being here!

Naaaw! <3


So Happy Thanksgiving! ;D
Eller glad julskyltning kanske man ska saga. Forsta advent ar i helgen, right? Sverige ni far hjalpa till och halla mig uppdaterad nu nar jag ar borta och har noll koll.. haha

/
n

Raking Leafs

E har borjat kalla sig a buisness woman nu eftersom hon ska borja foroska tjana sina egna pengar da det ar en alldeles sarskild docka som hon vill spara pengar till. Hon planerar bland annat att ha en liten loppis, dessutom att salja svenska chokladbollar och chokladmjolk. Igar fick vi i uppgift att rafsa lov, for hela tomten kommer hon tjana 5 dollar. Nar vi gjorde detta kom vi tillsammans pa en sang:

Raking leafs, work, work.
Raking leafs, fun, fun,
Raking leafs,  sweet, sweet.


Joda, lite sweet ar det allt! ;)

/ n

A Weekend at Emilia's

Lordagsetermiddagar/kvallar och Sondagarna ar ledigheten som ar guldvard! I alla fall om det spenderas pa ratt satt. Som i helgen hos Emilia i Chadds Ford. :) Det blev shopping pa kopcentret, god mat pa Rubys och chill, pianospelande, youtube och sang hos Emilia med hennes tyska polare Anna. Lag och snackade i sangen fram till runt 3 am, upp och hoppade 8 am, vidare till kyrkan, lyssnade pa nar Emila och hennes kor sjong pa gudstjansten, traffade en jatteharlig svensk lady som var aktiv i kyrkan och gift med en amerikan, lunch pa en god Thai restaurang och sedan en gratis konsert med orkester pa univeristetet. Helgen avslutades med en kaffe pa Starbucks och en stund med Emilia och hennes vardfamilj hemma i deras enorma (!!!) hus, slott! Sedan skjutade hon mig hem och vi rockade loss i bilen till radiomusiken. 
Taack for annu en helt underbar helg! Langtar redan till nasta ;)

/ n



Juldekorationer i kopcentret






Middag pa Ruby's Diner :)





God natt

Skrev ett helt laaaangt inlagg.
Blev inte bra.
Och nu ar klockan bara for mkt.
Soooooovaaaaa!

Sa ni far vanta ett tag till innan det dyker upp nagot intressangt har....
natti, natti!
/ n


Lovely Saturday

Ar hemma fran att kort E fram och tillbaka till hennes kor(dar kom de dar "kossorna" igen Jossan, haha, sa galet det kan bli. Menar ju forstas kor som att i sjunga. ;D), sa nu ar det antligen helg och lite ledig tid! Skoooont!
Jag drar in till Philly om en timme for att sedan byta tag mot Media. Ska spendera helgen @ Emilia's place! :)

/n


Extend or not?

Anledningar till att forlanga:

- Jag ALSKAR USA!
- Jag ALSKAR hosten i USA. (Inte alls lika mkt regn, varmare och kortare vinter, beror ju i och for sig vart i staterna man befinner sig)
- Jag vill se och uppleva mer!
- Bli battre pa engelska.
- Plugga 6 credits till pa college.
- Fa erfarenhet av tva ar utomlands och en himla massa barnerefarenhet.
- Jag alskar E, min lilla unge, aven om jag har mina duster med henne ibland. Men ah, sa mkt karlek jag kanner till den lilla skiten. Vet att det kommer bli svart att lamna henne, for skulle sakna henne sa!
- Familjen ar nojd med mig och jag vet att de aldrig skulle overleva som familjj utan en au pair.
- Langre tid pa mig for att hitta en snygg och rik amerikanare att gifta mig med. (Fattade du skamtet mamma? ;))


Anledningar till att inte forlanga: 

- Jag tycker inte om att huset ar sa stokigt. 
- Det irriterar mig att jag ar den som maste stada, grovstada bade tjejens och killens rum. Men killen ar 15 ar, tycker det ar hans egna buisness om han vill stada sitt rum lr inte. 
- Kommer vara trott pa att "vara mamma" efter ett ar.
- Jag kom hit for att jag ville uppleva den amerikanska kulturen, men den har familjen ar inte ens amerikansk, darfor blir det inte lika mkt av det anda. 
- Jag kommer inte fa fira jul pa tva ar. 
- Ibland kanns det som om fritiden ar for knapp. 
- Saknar familjen mina vanner dar hemma sa otroligt mkt!
- Jag kan inte leva utan min mamma! (och pappa!) <3
- Jag ALSKAR Sverige, trots den morka, kalla och dystra, langa vintern.
- Jag kommer bli tjock, hahaha. Pa riktigt, som USA fet! tss....  ;D




Conclusion: Not extend!

Take Care !!
/ n

..

Kanner mig sa pissed of att det finns inte...
Var ar ni nar jag som mest behover er pa skype?

Extend?

Min vardmamma och jag vi kommiunicerar valdigt mkt via email. Sjalvklart inte bara via email med det ar ett bra satt att vidarebefordra viss information, vagbeskrivningar m.m. Hon smsar inte sa mkt vad jag vet, sa mejl ar hennes grej istallet. Hon ar lite tankspridd ocksa, hihi, sa pa sa satt ar mejl bra eftersom jag tror det gor det lattare for henne att komma ihag. Titta vad som ramalde in i min email inbox idag:


Dear Natalie,
 
Would you like to extend with us for next year? If so, we need to act soon- to pay a deposit for next year by Nov 21st and you need to get a PA drivers license very soon as well.
Please think and let us know,
We love you very much and would be so happy if you stay with us for another year.


Fortsattning foljer....
/ n


3 manader!

TRE MANADER I USA!!

... och jag ar sa glad att jag far chansen att uppleva allt detta.

<3

Trots sa manga up and down har borta angrar jag inte en sekund att jag tog beslutet att aka ivag. Om jag aldrig hade akt hade jag aldrig fatt traffa alla dessa underbara manniskor. inte fatt uppleva NYC, DC, Boston, Connecticut och Philly. Jag hade aldrig lart mig sa mycket om mig sjalv och inte heller insett hur pafrestande det ar att vara borta sa har lange fran familj och vanner, hur svart det ar att lamna tryggheten. Jag tror att jag kommer vaxa sa otroligt mycket som person av detta och komma hem med en helt annan syn pa varlden, pa livet.



Dessa ord tillagnas mina allra narmaste dar hemma i Sweden: Ni ar saknade och alskade! Det kommer ni alltid att vara! Ni ar det som betyder mest i mitt liv <3 Wish you were here!

/ n

My weekend

Har varit annu en ganska lugn dag da jag hunnit med att gora det mest jag hade tankt. :) Imorgonkvall kommer E hem igen sa da blir det fart och flakt i vardagen igen. Har faktiskt saknat henne lite. I alla fall tankte beratta lite om hur helgen var.

Tja, for det forsta har jag konstaterat att jag verkligen ar i stort behov av en gps.
I fredags korde jag killen till hans kompis dar han skulle spendera helgen. Var kanske en tjugo minuters bildfard. De forsta svangarna memorerade jag i huvudet men sedan akte vi fel och var tvugna att vanda sa manga ganger att jag tillslut tappade bort lokalsinnet helt. Trots att jag fragade A innan han gick ur bilen vilken vag jag skulle ta for att komma hem, aven om han foroskte sitt basta for att forklara for mig kande jag mig helt lost sa fort jag satte foten pa gasen. Och sjalvklart akte jag vilse. Hade inte en aning om var jag var. Eller jo p[a ett ungefar men det kandes som om jag tog fel vag hela iden och var hela tiden sa radd for att jag skulle komma ut pa en motorvag som skulle leda till varldens ande eller vad vet jag. Efter ett tag tankte jag att jag maste fraga nagon om vagen. Men langt i bakhuvudet kunde jag hora ordern vi fick lara oss pa Training School i New York: Fraga aldrig en framling om vagen. Istallet ska man forsoka hitta en polisstaion och ga in och fraga. Men ofta jag skulle aka forbi en polisstation i det omradet! Plotsligt akte jag forbi en skolparkering och dar, mitt pa en oda parkering star det en polisbil med en polis i. Bonesvar! Jag svanger in och parkerar och gar fram och forklarar for den trevliga polismannen att jag ar lost och undrar om han vet vagen for att komma till Bryn Mawr. Det visste han saklart och tack vare denna man hittade jag tillslut min vag hem. :)

Men inte nog med i fredags. I lordags hade vi varat stora au pair mote, Worl Fair som alla au pairer i vart omrade skulle delta i. Stallet vi skulle till lag en bit bort saklart, eftersom jag inte har nagon gps gogglade jag pa google maps och skrev ner vagbeskrivningen. Men nope, det fungerade inte. Jag undrar om det ar google eller mitt totalt misslyckade sinne att hitta till platser som ar vardelost. Jag tror nog det sista alternativet. Jag ringde en svenk tjej, Tina, fick snacka med en Lcc, men eftersom jag inte visste var jag var var det inte det lattaste. Jag ringde Elin som inte hunnit dit an heller, hon forklararde att jag maste ta mig till Lancester Ave och aka bort fran Bryn Mawr osv och utifran det forklarade hon vagen som hennes gps visade. Efter manga om och men hittade jag tillslut ratt vag och helt plostligt sag jag kyrkan dar vi skulle vara. Jag kan inte beskriva hur lattad och glad jag var over att se den.

Sa nu vet jag i alla fall vad jag ska onska mig av tomten i julklapp. ;)

Worl fair's grejen var helt okej trots allt. Ala au pairer var uppdelade utifran sina lander och alla skulle vi presentera varat land med olika matratter, kakor, sang ja bara fantasin satt granserna. Vardfamiljerna var dar och gick runt och testsmakade alla delikateserna. ;) Sedan fick de rosta pa vilket land de tyckte var bast. Sverigebordet bjod pa provsmakning av kottbullar, mos, lingonsylt och brunsas, marabou mjolkchoklad, Lakerol, elefantsnablar och saklart chokladbollar som jag och Elin hade bakat pa fredagen. Vann gjorde Sydafrika.


Vart svenska bord ;)

Pa lordagkvallen kom Elin och en annan svensk tjej som heter Emilia. Hon bor ca 30 min har ifran och var pa Traing School samtidgt som Elin. Pa sa satt kanner de varandra. Jattegullig, trevlig och rolig tjej. Vi kakade tacos och hade som en liten mysig tjejkvall. Sa mkt som jag skrattade den kvallen har jag nog inte skrattat sedan jag kom till USA. Elin akte hem runt halv 2 snaret eftersom hon skulle jobba dagen efter medan Emilia stannade over natten.


Pa sondagen akte jag och Emilia in till Philadelphia och turistade lite pa egen hand. Var en helt underbart fin dag och jag inte forsta att vi tog av oss lager pa lager och tillslut bara gick omkring i T-shirt i November! Underbart harligt var det! Philly lar det nog bli manga ganger genom aret. En sadan vacker stad! :)













/ n


Skojade bara, lr?

I'm back again! Ca 10 min efter det forra inlagget upptackte jag att jag rakat trycka pa en knapp som gjorde att det inte fiunkade. Clever me! Nu ar klockan strax efter 2 pm har i Pennsylvania och idag har jag hunnit med en timme pa gymmet, en fika med Gabbi, tvattat lakan + lite av mina egna klader, stadat Emmas rum och tilloch med gett med mig och grovstadat koket aven om det egentligen inte ar mitt jobb, i alla fall borde det ju inte vara det om det inte ar att jag stadar upp efter barnen vill saga, men nagon maste ju gora det nagon gang i det har huset liksom! Kanns gott nar det ar rent i alla fall! :) Nu ska jag strax forsoka ringa upp pappa pa skype. Planerar ocksa att forsoka hinna med en langpromednad med hunden, handla lite mat och ga till postkontoret. Tvivlar dock pa att jag hinner allt det dar innan kl 5 da jag ska hamta upp 15-aringen fran hans crew.

Pa aterseende! ;)
Take Care!
/ n

No Connection

Min dator vill inte connecta till internet langre. :(
Sa, mamma och pappa, systrar och fina vanner inget skype eller sa innan onsdag.
Behover min vardpappa forst sa han kan hjalpa mig att aterupphitta the connection.
Bloggen lar ju ocksa ligga p-a hyllan fram tills dess.
Tackhej for nu...

/ n

Happy Weekend!

Ikvall kanner jag lycka i mitt brost efter en helt underbar helg!
Ge mig fler mysiga tjejkvallar med tacos,
mer av vackra Philadelphia
och mer skypesamtal med underbara Becca och Martin.
Hur upppiggande ar inte en mix av allt detta liksom!
Lycka, gott folk, det ar vad jag kallar det!

/ n






New York City Baby!

Nu kommer antligen det efterlangtade New York inlagget.
Helgen var som sagt awesome, kan det vara nagot annat an det nar vi snackar New York? ;)

Jag och Elin tog taget in till Philadelphia dar vi sedan akte vidare med Megabus till New York. Bussresan tog endast tva timmar och val framme letade vi upp ett stalle att kaka lunch pa. Det slutade med att vi mixade ihop vara egna sallader pa Pax, vaaaaldigt gott, billigt och enkelt. Kan rekommendera det stallet, finns lite har var i New York. Sedan fortsatte farden mot Central Park, fast pa vagen blev det sjalvklart lite shopping ocksainne pa Zara. Vi vandrade igenom centralpark ett tag innan vi letade upp varat hostel, YMCA West. Det var inte sarkilt hog standard pa det har stallet, vi hade ett minirum med en vaningssang, skrivbord och en litren TV. Toalett och dusch delade vi med alla andra som bodde pa varan vaning. Det gick inte att fa kallvatten fran handfatet dar, vilket snabbt blev ett problem for torstiga mig nar vi kom hem fran Times Square pa natten. Mden nog om det, det var trots allt helt okej, man far val vad man betalar for, antar jag. (55 dollar for en natt) Elin som spederade fyra manader som volentar i Afrika forra aret hade ingenting att klaga pa. Och for en natt var det helt, helt okej. Men jag vet inte om jag hade velat bo dar i en hel vecka liksom. Grannarna mitt emot stonade pa ganska bra i sexakten nar jag rakade ga forbi i korridoren, ja man horde anda ut. Jag kunde bara garva, springa tillbaka och beratta for Elin och inte glomma bort att det ar USA vi bor i nu for tiden. Men ja, nu kanner jag att jag gled ifran min roda trad sa nu ska jag forsoka hitta tillbaka igen. Var var jag?
   I alla fall sa relaxade vi pa rummet fem minuter innan vi tog oss tillbaka mot the Apple Store dar Elin ville kolla pa en ipad. Sedan gick vi till imes Square. Vi var bada suga pa kaffe sa vi gick in pa ett stalla och bestallde tva DYRA Mocha. Men det var absolut inte vart det. Det smakade inegnting, varmt vatten so mest. Bersvikna slangde vi ut resten och kopte varsin ny pa Starbucks istallet. Starbucks ar bra, de kan man alltid lita pa! ;) Shopping fortsatte inne pa Billa Bong dar vi traffade en riktigt trevlig snubbe fran Hawaii, han ar bosatt i New York for nulaget och jobbar i butiken... Han fick vara namn sa han kunde laggatill oss pa fejjan eftersom han ville ha nagra som kunde visa honom Philly nar han kommer dit. Sa bast jag tar mig in dit snart och lar mig stallet. (Blir nog imorgon om inte mina planer forstors.) Vifortsatte in pa Disney Store och sedan Forever 21. Middag pa Hardrock Cafe, dessert pa Cold Stone. Gratis glass eftersom kassorna precis slutade fungera nar vi skulle betala. Vi bestamde oss sedan for att ga pa bio sa vi gick och kopte biljetter till den senaste Saw filmen i 3D. Alla saw fans, ni komemr alska denom ni inte redan ha sett den! Sjalv satt jag dar och madde illa och undrade nar filmen skulle ta slut. Nja, jag ar nog inget av de storra fanet av de filmerna. Bla. Menmen, kul att ha sett den i alla fall. 

Sondagen spenderades mestadels i Central Park igen. Det stora New York loppet pagick och det var kul att se alla som sprang. Jag ville ju absolut inte lamna parken innan vi hittat till Balto statyn. Alskar den filmen och nar jag sag den senast tankte jag pa i slutet av filmen att de var just i central park for att hitta den har hundstatyn och da borde den ju finnas pa riktigt! Och vi hittade den tillslut, sag precis ut som i filmen och jag var helnojd for dagen. Vi kakade lunchbrunch pa ett ganska flashigt cafe. Men eftersom noden inte ha nagon lag var vi tvugna att ta forsta basta toalett vi kunde hitta vilket var pa det har cafeet. Men gott var dte i alla fall. Vafflan var STOR, som allt annat har i USA. ;) Vi gick sedan langs Fift Avenue oxh avslutade med The Public Library. Biblioteket dar de har spelat in Day After Tormorrow som ett exempel. Vi satt som fast pa Mc Donalds i en och en halv timme ocksa i vantan pa bussen och brist pa annat att gora da vi garna inte ville ga ut eftersom det var sa kallt. Benen var ocksa som spagetthi efter allt som vi promenerat under helgen. Utanfor bussen senare traffade vi annu en trevlig amerikan, Philadelphiabo som hade varit pa besok hos sin kusin under helgen. Har i USA ar de inte radda for att prata med framlingar inte och alla, okej de flesta in alla fall ar otroligt trevliga! :)

Kort och Gott, Elin hade en amasing fodelsedag och vi bada hade en toppenhelg pa Manhattan, hur skulle man inte kunna ha det liksom! Men efter en helg ar dar ar man ganska sa slut och det var skont att komma hem till lilla Bryn Mawr igen.
NU, BILDREGN!:




























I will be back!
Ska traffa min alskade Angelica over en dag i December. I can't wait! :)


/ n

Grrr

Klockan ar 7.17 och jag sitter har och ar smairiterad.
E har akt ivag till Florida och Disney World med sin kompis och hennes familj.
Mina vardforaldrar har ocksa akt ivag till Florida fast pa egen hand for att fa lite tid for sig sjalva utan barn.
Kvar i huset ar jag, hunden och 15 - aringen.
Ikvall eller nagon gang under dagen kommer han sticka till en kompis hus och sova dar hela helgen.

Men idag pa morgonen var det meningen att jag skulle vacka honom, ga honom medicinen, ga ut med hunden och allt det dar som vanligt.
Min klocka ringer 6.05, som vanligt!
Jag gar ner och vacker pojken, som vanligt! (Jag sa till och med till honom igar att jag kommer vacka honom vanlig tid. Han sa ok.)
Gar ut med hunden, som vanligt.
Ater tidig frukost sa jag kan sticka ivag till gymet efter att pojken hoppat pa skolbussen.
Klockan blir 6.45. Jag gar upp, knackar pa pojkens dorr igen och sager att han maste ga upp for att bussen gar om 15 min. Han sager bara ok.
Jag gar ner, dricker te.
Klcokan blir 7.00. Jag ser ingen buss.
Klockan blir 7.10, fortfarande ingen buss.
Gar upp, knackar pa igen och fraga om han ska till skolan idag. Han mumlar nagot.
Jag fragar igen. Han sager nej.
Jag gar darifran, upp pa mitt rum och inom mig brinner irritations eld.
INGEN sa nagot, INGEN har berattat att han inte hade skola idag. Inte ens han sjalv nar jag sa igar att  jag skulle vacka honom samma tid som vanligt.
Hejda Sovmorgon, hejda 9 frukost, hejda gymmet.
Blir ju inget gym for mig nu nar jag masta vara hemma med honom tills han sticker och nar han gor det har jag inte den blekaste aning om.
Tack, hela min dagsplanering ar forstord. Underbart! Bugar och bockar.
GRRR...

/ n


Vampire Diaries

Delvis ledig ikvall! Wihoo, betyder att jag kommer se det kommande avsnittet av Vampire Diaries innan Jossan och Bellan dar hemma. Brukar ju vanligtvis missa det eftersom jag jobbar den tiden och da hinner skitungarna dar hemma se det innan mig online pa fredagen i alla fall. Haha. ;) Men inte den har gangen inte..
Tva min kvar. Bast jag baddar ner mig nu...

/ n


Why do you ask if I am pregnant?

E sager: "Nathalie, are you pregnant?"
N sager: "No, why do you ask that?"
E svarar: "Your stomach is so big!!"


Okej, nu tror jag allt att det ar dags att andra livsstil och forsoka komma tillbaka till min ursprngliga vikt... Seriost!
/ n

Halloween House

Lovade mamma att lagga upp atminstone en bild pa hur husen har i USA kan se ut bade innan och under Halloween. (Det vill saga ungefar hela oktobermanad.) Sa tankte lagga upp en bild innan jag gar till sangs.



Alla hus sag inte ut sa har men detta var i alla fall det mest utkladda huset jag kunde hitta i mitt omrade...




Har har vi annu ett monster med en Phillies keps i handen. Phillies ar alltsa Philadelphias baseballlag och det har P:et ser man lite var som. Folk har hejar troget pa dem, aven monstrerna under Halloween. ;)

/ n

Back "home" in Pennsylvania

Hej! Jag lever fortfarande efter trippen till New York, oroa er inte! Har bara haft valdigt fullt upp, jobbat fram till for ca en halvtimme sedan och klockan ar redan efter 10 sa sangen kallar efter en trottsam dag. Sa New York inlagget kommer inte idag, kanske inte imorgon heller for den delen men inom en snar framtid i alla fall... ;)

Ha det fint och glom inte bort att fanga dagen!
n  



Central Park


Dags att sluta med de nya daliga vanorna



Efter den har fina desserten pa Ruby's diner i Artmore idag med Elin vager jag nog 10 kilo plus! Om inte lar jag gora det pa mandag efter varan tripp till NYC. Jag och Elin bestamde det nu, att efter den har helgen ska vi sluta leva som turister. Annars kommer vi komma hem som flaskberg nasta ar. Helgerna kan vi fa unna oss, men seriost att ata sahar varje dag, vecka ut och vecka in det ar inte normalt, men kanske ar det amerikanskt ? ;)

Och om ni undrar er vad som gommer sig bakom all srutgradde pa den har bilden sa ar det en himmelskt god brownie med nagon slags kolatoppning, yummie!! :)

/ n


A Big Cup of Tea!

Kanns som om varje dag i den har forkylningens vag blir varre och varre. Idag nar jag vaknade kunde jag knappt prata. Fick anstranga mig nar jag skulle vacka killen. Jag hade tankt att trotsa forkylningen och ga till gymmet anda eftersom jag inte varit dar sedan i mandags men en inre klokare rost sa till mig att jag gor bast i att stanna hemma, i alla fall nar jag nu ska till New York imorgon. Forhoppningsvis blir jag battre till nasta vecka, min vardmamma har packat pa mig nagon slags hostmedicin som smakar honung, nagot annan fransk pulver, nastan som parlsocker grejs for halsen och tipsat mig om att dricka en massa, massa te. Det behover hon inte tala om for mig egentligen eftersom det ar vad jag redan gor. Dock har jag andrat fran de sma kopparna till den STORA , guldiga koppen nu. Extra, super size. Bor man i USA sa gor man... ;)


P.s Jag forstar mig inte pa min webcam, darfor ingen bild... an

/ n

Halloween - Pictures!




















Har en massa bilder pa barnen fran Halloween partyt, men vagar liksom inte riktigt lagga upp dem utan att fraga foraldrarna forst. Sa darfor far ni bara se min fina utstyrsel och lite smadetlajer runt omkring. ;)

/ n


Never mind

Glom vad jag sa om 15 aringen.
Ikvall nar jag hamtade upp honom fran hans crew var han jattesocial hela vagen hem och pratade pa en massa. Tonaringar alltsa... Men kandes riktigt bra faktiskt, att liksom kunna lara kanna honom lite battre ocksa. :)

Kanns battre och battre i familjen, borjar verkligen kanna mig som en del av den nu.

/ n

I think I have got a cold...

Regnet oser ner har i lilla Bryn Mawr idag. Hade tankt att dra mig ivag till gymmet efter att ha lamnat av E pa skolan. Men hela vagen i bilen kande jag hur mycket jag inte orkade aka dit. Ont i halsen, huvudvark och trotthet. Sedan allt detta regn pa det, burrr, det fick mig att bara vilja aka tillbaka hem och badda ner mig under tacket. Sa det var det jag gjorde. Kan ju inte ga och bli sjuk till NYC i helgen. Skypade lite med mamma under tiden jag drack min STORA kopp te!

Rutinerna har verkligen brutit den har veckan. Ingen dag har nog varit som den annars brukar vara, mojligtvis mandagen da. 
   I tisdags var det ju som sagt ingen skola for barnen. Hamtade E fran en kompis redan vid 11.30.
   I onsdags, igar alltsa, var jag tvungen att hamta upp A(killen fran hans crew. I vanliga fall brukar alltid min vardpappa gora det men igar hade han ingen mojlighet till det, det kommer han inte ha idag heller vilket betyder att jag maste aka den 15 minlanga bilfarden igen. Men jag har inget emot att kora bil, alskar att sitta sjalv i bilen och dunka pa med radiomusiken. Det ar grejer det! ;) Men vad gor man med tonaringar som inte vill prata? Den har grabben ar 15 ar och alltid trevlig och snall mot mig. Men som igar satt han tyst hela vagen, han svarade kort pa mina fragor nar jag forsoker fa igang ett samtalsamne sa efter en stund gav jag upp. Tankte att han ar ju faktiskt bara 4 ar yngre an mig och att det inte ar sa lange sedan jag var i den aldern. Var ju inte alltid att jag var sa pratsugen nar mamma hamtade upp mig fran olika events. Sa istallet unvek jag den pinsamma tystnaden och fortsatte att  koncentrera mig pa traffiken medan vi susade fram pa vagen till radiomusiken.

/ n  

Moment like this

"I can't believe that you came into our life, I think you were sent from God."

(My host mom)




Kommentarer som denna varmer i hjartat och aven om allt inte alltid ar perfekt sa far det mig for stunden att vilja stanna foralltid.


Love
/ n


NYC!

YES!
Off from work this weekend!!!
NYC here I come!, Saturday - Sunday with Elin to celebrate her birthday!

/ n




12.45 pm

Idag ar en dag da rutinerna bryter.

Det ar valdag for staterna och medan skolorna anvands till vallokalerna far barnen en ledig dag.
Jag hamtade upp E fran hennes sleepover hos en kompis 11.30 idag, trodde jag skulle fa jobba anda tll halv 9 ikvall efter det som vanligt, hade redan borjat gora upp planer pa vad jag och E skulle kunna hitta pa men sa kommer vi innanfor dorren och min vardmamma sager att hon kan ta over och ge mig ledigt i tva timmar, for efter det kommer hennes forsta pianoelev. I sadana lagen ar det bara att tacka och ta emot, men tva timmar, vad ska jag gora da? Har redan varit ute med hunden, stada flickans rum gjorde jag i morse, liksa sa har jag redan skypat med mamma idag. Det forsta jag tankte pa var Starbucks medElin, men kom pa att hon borjar jobba redan klockan 1 pa dagarna sa den ideen ar utesluten, lika bra, da sparar jag de pengarna... ;) Daremot kan tiden utnyttjas fullt ut genom att antingen:

- Svara pa alla mina mejl och lite till.
- Borja skriva mina planerade brev,
- Stada mitt rum (It's sush a BIG mess!!!)
- Se det senaste avsnittet av Vampire Diaries som jag missade i torsdags. Dock skulle det nog vara mysigare att badda ner sig och se pa det ikvall efter jobbet.


Tankte lagga upp lite bilder har fran Halloween helgen har lite senare, sa hall utkik efter det! :)
Och btw, sa fort mitt rum ar stadat och skinade rent kan jag antligen ta lite bilder och visa er hur jag bor har.. Men som sagt just nu ar det en BIG MESS sa nu vill ni inte se det! Haha... Den som vantar pa nagot gott...

/ n

November 2nd

Det har ar en sadan dag da jag verkligen skulle behova snacka med nagon.
Fa ett pepptalk av nagot slag...

n

Min viktuppgang

Mandag ar antligen har! ;)
Jag vet att manga har varit nyfikna och forsokt fa det ur mig tidigare, men nepp. Mandag pa bloggen har varit svaret. ;)

Kul att se att sa pass manga gav en gissning!
Sammanlagt blev det 11 kommentarer med olika bud:


6 kg, 3 kg, 5.5 kg, 5 kg, 7 kg, 4 kg, 9 kg, 9.5 kg, 11 kg, 9 kg, 4.7 kg, 5.5 kg, 5.6 kg.
(Ni kan ocksa lasa alla kommentarer har)


Den som gissade minst var Elina som gissade pa 3 kg.

Den som gissade hogst var Dimman pa 11 kg.
Gillar den kommentaren fran min fina kara moster i Vetlanda extra mycket, kunde inte lata bli att skratta nar jag laste det, haha:


Jag gissar på......hm....9,5kg och Dimman gissar 11Kg och Zacki tror 9 kg.


Sa hela familjen gissade, sott! Extra gulligt att aven lilla 6 ariga kusin vitamin forsokte. :)


I alla fall, NU ar det dags att slappa bomben!

Pang Bang!!

                                                                     SVAR: 5 kg!


Pa lite mer an tva manader har jag alltsa gatt upp fem kilo. Mer an 2 kg i manaden i genomsnitt. Innan jag akte sa jag att det var okej med ett kilo i manaden men inte mer. Sa det ar egentligen inte riktigt okej.
Men,
varfor kom det som en chock, varfor blev det ett OMG?
Jo, grejen ar att jag vet inte riktigt vad de dar fem kilorna har satt sig. Jag kan kolla mig i spegeln, verkligen granska mig sjalv fran alla hall, men jag kan inte rent ut saga vart de befinner sig. Tycker jag ser nastan exakt likadan ut som innan. Okej, jag ska erkanna att jag kan kanna det nar jag drar byxorna over midjan, vissa far jag knappt pa mig langre. Sa pa midjan, magen och rumpan kan det nog i och for sig ha satt sig lite. Det har jag kant, men att det skulle vara sa mycket!!
Bra ar val att jag anda vet vad det beror pa. ..

...Smaatande!
Har blivit en riktig smaatare och sockerforbrukare sedan jag kom hit. Fran borjan var det for att jag madde daligt och inte kande mig bakvam, sedan kannde jag mig stressad, orolig m.m under rematch tiden som varade i mer an 4 veckor. Sedan kom jag hit, drabbades av extrem hemlangtan och jag at for att dampa den. Nu ar det battre men istallet ater kag bara for att maten finns, bara for att jag rakar ha en chokladkaka plus barnens snackslada uppe pa mitt rum, m.m.

Detta maste fa ett stopp, NU!
Funderar pa att satta igang med ett sadant dar godisforbud igen som jag alltid korde med forr. Tror det ar det enda som skulle hjalpa i dagslaget. Sa i fall jag borjade med det sa kunde jag ju i alla fall forsoka bli av med sotsuget forst, det ar alltid en borjan.

Men som sagt. Jag tycker inte det syns sa mycket sa det ar okej. Jag far inte daligt av det aven om jag vet att jag nu maste borja tanka mig for. Jag har borjat trana igen i alla fall and it makes me feel good! 

Innan USA:


Alanya, maj 2010


Efter ca 2 manader i USA:


...Har man gatt och blivit vampyr... haha skamt och sido, jag ger er en till bild...




Men vill ju inte ga och bli USA-fet som Evelina kallar det.. ;)

/ n


UPDATE!

Idag kl 6.20 am nar jag var ute med hunden kom jag plotsligt pa att jag glomt skriva vem vinnaren blev for min gissningslek.
Sedan nar jag loggade in pa bloggen sag jag att ocksa hon hade uppmarksammat det. Hehe, sorry Lollo.

Ratt gissade Louise ! Bra jobbat, eller ska man saga bra gissat ?!! ;D
Grattis, jag ger dig aran! :)


RSS 2.0