Running With Scissors

Hejsan alla fina människor!
Tänkte mest bara tala om lite kort om vad som händer i mitt liv just nu...

Denna bok tar upp mina kvällar efter jobbet hela veckan, även vid lite andra hål här och där...

Running With Scissors

Läser den för min psykologi kurs. Fick en lista på böcker vi kunde bv¨älja mellan och detta var den enda jag hittade på biblioteket. hehe.. så den fick det bli.. ;) Det är meningen att man ska skriva en review sedan och gå in på olika psykiska disorders i boken. Detta ska vara färdigt om en och en halv vecka och jag har inte ens kommit halvvägs in i boken.
Inte nog med det, jag ligger även efter i läxorna från TOEFL kursen. Jippi... Inte lätt när man ska försöka balansera både jobb, skola, träning, sömn och socialt liv. Dessutom har jag massa olika beslut som ska tas som är rent psykiskt jobbigt. Planering som ska göras, försöker pussla ihop mina sista månader här. Au pairer har en himla skatt som ska betalas, jag saknar ett social security number, så vet inte om jag orkar skaffa det eftersom kontoret ligger en bit ifrån och jag har ingen bil. men ska jag våga riskera att inte få släppas in i landet med ett VISA igen bara för att jag inte betalade skatt under mitt au pair år? åååå, jobbigt....

/ n

Super Good News :)

Vet ni vad!!
Jag får ledigt måndagen den 18 april, long weekend, så att jag ska kunna stanna med min svenska familj i NYC och ta bussen tillbaka till Philadlephia med dem. En extra dag i New York, men det bästa, en extra dag med dem!! HUR BRA!!?? SUPER GOOD!! :D Tackar min snälla, omtänksamma värdpappa som kom med förslaget. Gjorde min dag! :) Enda problemet nu stavas skolan. Men ska ta ett litet snack med min lärare och fråga om dte ärokej att jag missar tre lektioner...

Förövrigt, har helgen varit mer än toppen! Men vi återkommer dit så fort jag har sovit ifatt mina timmar och inte har så himla massa annat att göra som jag har just nu. Byebye. Take Care!  
Godnatt!
/ n


Lovely Friday

Underbara Fredag!
Inte blir det sämre efter ett underbart Zumba pass och en solig promed hem från gymmet. :)
Känner på mig att även denna helg kommer springa iväg. Maria sitter just nu på planet till Philly. Hon landar vid 5 och eftersom jag har E den tiden kan jag inte plocka upp henne på flygplatsen. Dock har jag skickat en väldigt noggrann beskriving hur hon ska gå till väga för att ta tåget in till central city och sedan byta tåg mot Bryn Mawr, där jag och E ska möta upp henne. Lycka till vännen! Det kommer gå så bra så! :)
Yeah, taggad på helg nu.
Och imorgon har vi fått en viktigt uppgift. Ska hänga med E in på kören imorgon och lära ut lite svenska. De sjunger nämligen "Vem kan segla för utan vind" och vi ska hjälpa dem med texten lite... Coolt, va! ;D

Ha en underbar helg!
Det ska jag ha!
/ n

My Love!

MIMI!











Kan jag få ta med mig dig hem till Sverige?


My 20th Birthday


Fredagskvällen hängde jag med Aimee och Ellinor utanför en rastaurang inne i Philly medan jag väntade på E som var på Kimmel´s Center för ännu en show. Det var en varm och härlig kväll, mkt folk inne i stan. Philly är en underbar stad! Ja, det konstaterade vi i fredags.:)


Sedan blev det Lördag, och jag jobbade ett par timmar på förmiddagen. Sedan fick jag reda på att jag skulle få gå på massage inne i city med mina värdföräldrar så framåt 5 pm bar det in mot stan igen. Kul att få uppleva massage i USA. I och för sig hade jag aldrig testat på det i Sverige heller, men i Turkiet gjprd evi ju något sånt där SPA aktigt, eller hur flickor.. ;) Kvinnan som masserade mig var från början från Kroatien och hon snackade på rätt bra ett tag. Hon kom hit för 8 år sedan och gifte sig. Idag är hon docks ingel men har blivit kvar. Till mig sa hon: "
You should stay here, find yourself a guy to get marriiedto so you can stay!"
Nja, jag förklarade för henne hur mycket jag älskar USA men Sverige är ändå mott hem och jag saknar min familj och mina vänner. Dock ska man aldrig säga aldrig... ;)
Efter massagen tog jag mig till Chokladrestaurangen för att möta upp Aimee, Ellinor och Lisa. Jag hade bjudit med 13 personer från början, men av alla 13 var det bara 3 som kunde komma. Lite trist, men jag är glad bara av att någon kunde komma liksom.. ;) Och vi hade en riktigt mysig kväll men god mat och värsta desserten. ;) Blev ganska sent, så jag tog tåget hem till Bryn Mawr runt midnatt. Halvsov sedan hela vägen hem, exhausted.






Söndagen, den STORA dagen!
Vaknade inte förrän 10, pigg och glad. Dagen var inte helt, helt plaberad eftersom mina värdföräldrar ändrat sig om och om igen angående om ajg skulle jobba eller inte på söndagen. I alla fall så fick jag reda på lödagen att jag inte skulle jobba eftersom jag tog E på lördagsförmiddagen istället.
Efter att jag vaknat på morgonen kom E upp och ville måla mina naglar, kör hårt bruden! Blev rosa naglar med alla möjliga färger i. Ena fingret värre än det andra. Haha, men jag lät det faktiskt vara kvar. Som Emilia sa: Nathalie, du är för snäll!
Emilia kom förbi runt 12 snåret och då drog vi oss mot Lancaster som ligger ca en timme härifårn. Så underbart var det. Kände mig verkligen fri somen fågel när vi åkte där på motrrvägen och kollade ut över landskapet.  Eftersom ingen av oss hade ätit frukost blev det lunch på Applebee´s innan vi åkte mot Tanger Outlet. Ett par nya running shoes blev det som en snygging i buiken hjälpte oss att hitta, annars mest titta runt. Vi drog tillbaka till Bryn Mawr för att ta vara på tillfället: Free Ice Cream @ Rita´s to Celebrate the First Day of Spring. ;) Och jag såg ännu en snygging i kön. Jisses, hela dagen kryllade ju av snygga killar.  Haha.. ;)
Sedan åkte vi direkt till Wayne för att se The Riding Hood på bio. Ännu fler snyggisar i filmen.. ;D
Sedan back home och Emilia hjälpte mig städa i mitt rum en liten stund innan hon åkte hem till Chadds Ford...

Så, det var min 20 årsdag det! Inget stort partajande, men jag är supernöjd ändå. Trots allt, så är det ju inte så stort att fylla 20 år i Amerika...














Tack för en underbar helg, flickor och för en helt undebar dag, fina, fina Emilia!
Love
/n


Thank you so, so much!

Så, har spenderat två dagar(inte hela dagar dock;P) med att svara på grattishälsningar på Facebook, så nu har jag tackat alla som postade på min wall. Något jag aldrig gjorde förra året. Men i år kände jag på något sätt att det inte räckte med ett gemensamt tack, ville skriva personligt till alla. Yes, I am crazy.

I alla fall....

TACK till er alla som på ett eller annat sätt grattade mig på min födelsedag. Det betydde så mycket att veta att jag fanns i era tankar även om jag sitter på andra sida jordklotet. Tack för era fina mejl, som fick mina ögon att tåras av lyckan att inse vilka underbara människor jag har i mitt liv. Tack för era kommentarer på bloggen, Lotta och Monica. Zacki fick mig att skratta högt, så söt! Och slutligen tack för grattiskorten som kom fram idag! Saknar er! 
I Love You! 

/ n 



Appelbee´s special birthday offer: Dessert for free!! :D



P.S Lovade Malin att uppdatera om min födelsedag redan igårkväll egentligen. Och har fortfarande inte blivit så. Sorry. Mycketrunt omkring. Försöker igen imorgon.... ;)


Red Riding Hood

Speciellt till Mamma, Jossan och Bellan och Lotta, min kära moster, se denna filmen när den kommer till Sverige. Tror det är något för er. :)
Rekomenderar föresten alla till att se den, sjukt bra och spännande! :)



P.S Har haft en helt underbar fördelsedag! Berättar förhoppningsvis mer imorgon. :)
Godnatt!
/ n

Club 27

Lördagens utgång var det jag skulle gå in närmare på, det lovade jag ju.
Kan börja med att säga att det var så himla härligt att bara få komma ut igen efter så lång tid, känslan av att bara stå på dansgolvet var otrolig. Som jag längtat!

Club 27 hette stället vi befann oss på. En underage club, som sagt. Vilket i detta fall, denna kväll, betydde att man komma in om man var 18 år gammal eller äldre. Stället hade tre olika våningar, vi fick bara vistas på dansgolver på andra våningen, då de andra rummen hade barer som serverade alkohol, och det vet nog alla i det här läget att i USA får man inte dricka alkohol förrän man är 21 år gammal. Därför hade dem som var 21 år gamla på den här klubben ett slags lysande band runt sin handledsom de fick vid entrén. Men jag och Ellinor var glada även om vi var utan band.

Danssgolvet var ganska smockat redan när vi kom. Vi hann dansa i tre sekunder, lovar det var bara tre sekunder, innan det kom varsin intim främling bakom oss båda. Så fort vi lyckats skaka av sig dem, så kom de nästa. Seriöst, man kunde inte få vara ifred. Haha... Jag och Ellinor lärde oss dock att avisa de villiga pojkarna på ett bra sätt, upp med pekfingret i luften, skaka på huvudet och frösökaflytta på sig. Det funkade oftast i alla fall.

Ju senare in vi kom i natten, ju mindre utrymme blev det på dangolvet. Det var som om de aldrig slutade att släppa in folk, och ju värre blev dansen. Det såg serilst ut som om folk hade sex med varandra på dansgolvet, med kläderna på dock. Ungefär så var det, så ni kan ju försöka se er det framför er. Jag hade hört om det innan, Emilia berättade en gång, men trodde inte att det skulle vara sååå överrivet. Är det detta de kallar dans här?

Jag frågade Lisa i skolan på måndagen om alla ställen i USA var likadana, eller om det bara var ställerna i Philadelphia, eller om det bara var vissa ställen här och där där de dansade som de gjorde. Hon garvade och sa till min lättnad att nej, det är inte likadant överallt. Det finns bättre ställen. Puh, tack och lov!

Ellinor och jag gick i alla fall hem på kvällen ännu en amerikansk erfarenhet rikare. Kul hade vi, trots allt. Dessutom var musiken riktigt bra. Jag kan tänka mig att gå tillbaka, men nästa gång testar jag gärna ett nytt ställe. :)



/ n  

Rihanna in Philly This Summer


YES! Vi har bokat biljetter till Rihanna´s konert i Philadelphia den 23 Juli i sommar. Kommer bli grymt bra och jag är såå taggad! :D



/ n 





Svensk Sommarvärme

Fredag, och det sägs att det ska bli 23 grader (C) varmt med solsken i Bryn Mawr idag.
Stek.


Mina Planer

Kan inte fatta att jag blir 20 år gammal om tre dagar. TRE dagar!!! Ofattbart!

Annars är det en ganska lugn Söndag eftermiddag. Solen skiner och det är nästan som svenskt sommarväder. Life is good!

Detta är mina planer för följande helger:

18-20 mars: Min födelsedag på Söndag. Ska kanske jobba lite, så blir att fira med lite tjejer på Lördagkväll istället på chokladrestaurangen i Philly. Verkar dock som om inte så många kunde komma, well,well, det blir nog bra hur som. '

25-27 mars: Maria, en au pair i New Orleans, kommer och hälsar på mig under helgen och det kommer bli grymt!! Jag ska visa henne Philadekphia tänkte jag, och på söndagen ska vi gå på en basket match med Philadelphias 76ers. Yeaaah!! :)

1-3 april: På Söndagen ska jag träffa min älskade Angelica i Nyc. Och vi har lite planer.

15-17 april: Då smäller det!! Möter upp min älskade familj i New York City!!! :D

22-29 april- FLORIDA! Orlando and Miami, here we come!!

That´s it. Mina planer en månad framöver. Ser bra ut. va? Ja, jag tycker det! :)
/ n

7 månader



Jag har befunnit mig i USA i 7 månader!!
Unbelieveable!

Om exakt en månad får jag krama om min pappa, Ann-Marie och världens finaste systrar igen.
Bara tanken på det får mina ögon att tåras. Kommer nog vara världens lyckligaste flicka den dagen.  
Bara fyra och en halv vecka bort nu, och fem veckor bort till semester i Florida.
Sweet!

Love,
/ n

Opera för första gången och mitt första gröna paket från Sverige!

E hade sin första dress rehersal idag med orkester och allt.
Jag var där med mina värdföräldrar, kan bara säga en sak:
AMAZING!

Jag som trodde att jag inte bvar operatypen, men jisses så BRA det var! Jag har tydligen underskattat det tidigare. Nästan så jag vill gå tillbaka och se det en gång till imorgon. :) E var så dukktigt så, hon var mesta dels med i slutet som en av de små rävarna. Så söta var dem. Så om någon skulle fråga mig om min favorit opera och jag måste välja så är det från och med nu: The Cunning Little Vixen.

När jag kom hem låg ett grönt paket på trappen.
Massa kärlek till mina små fina vänner Malin, Becca och Issa hemma i Sverige som tagit sig tid att skicka en sådan fin gåva med natugodis, choklad, brev, löste(!!!) och en film!! Taaack sååå mkt! Love!

Nu ska jag sova.
jobbar från och med att E vaknar imon, sedan till 2, sedan från 4 hela kvällen. Många timmar. Men mestadels kommer jag ju vara sjölv inne i city med tanka på E´s rehersal.

see ya!
/ n

Sankt Patrick´s Day firande och så lite Flower Show









Ja, jag har haft en toppenbra helg!
Efter jobbet i lördags hann jag med en springtur innan jag tog mig in mot Ellinor i stan. Sjukt mkt folk på gatorna på grund av Sankt Patrick´s Day och alla var de grönklädda. Trodde nog inte att denna celebration var så stor, men det var den visst. USA slutar aldrig att förvåna mig. Fick också svar på min fråga. Ja, den riktiga dagen är den 17 mars men det firas på helgen istället så att alla, även de som jobbar i veckorna, ska kunna delta i firandet. Fick det så fint förklarat av en kvinna jag träffade utanför the restrooms på Suburban Station. :)
   På kvällen drog vi till Club 27, Ellinor och jag. Mer kommentar om det i ett sneare inlägg antar jag. Haha. Min kamera dog ut på batteri så hann inte ta så många bilder. Varken från kvällen eller dagen efter idag, av den stora Sankt Patrick´s Day paraden och så sist men inte minst: the Flower Show. Sååååå vackert. Kommer till Philly varje år så dte kunde vi ju bara inte missa... ;) Emilia och Ellinor har bilderna. Jag lär bäl sno dem så fort jag får chansen. ;)
God natt!
/ n

Choklad


Elin och Mille, sorry girls, jag syndade lite på chokladcafét, kunde inte låta bli....


St Patrick´s Day

Jag trodde att St Patrick´s Day skulle infalla nästa vecka, March 17th?
Men tydligen är det idag då parader ochg partyn är igång och alla amerikanarna går omring med något grönt på gatorna. Jag äger inget grönt mer än min grönsa scarf så ska ha på mig den när jag tar tågetin till stan. Club 27 blir det ikväll. Sweet! ;D

/ n


Central City

Mitt schema de här sista dagarna i den här veckan och även hela nästa vecka är lite annorlunda från det normala.

E har dressrehersal ikväll, så´jag har hållit till i central city mellan 1 pm - 10.45 pm.
Imorgon är det another dressrehersal mellan 10 am - 10 pm.

Ganska gött, dock kommer jag nog vara supertrött imon då jag måste gå upp hysat tidigt för att förbereda lunchlåda och sådana grejer. Tåget går 9.18 imon, så jag måste väcka E senast 7.45, eftersom hon inte kommer vara i sängen förrän kl 12 i natt så kommer det bli svååååååårt! Kan redan tänka mig hur sur och lättirriterad hon kommer vara etfter för lite sömn.. Nåväl.. Jag måste även hinna duscha imon... gå ut med hunden, äta frukost osv. Träning är det inte på fråga denna veckan. Jag gick till gymmet i tosdags en timme, men det har vart allt. Tänkte att jag kunde powewalka till konstmuseumet och rockystatyn och det där, finns riktigt mysig promednadsatmosfär bakom där. Men det har konstant ösregnat hela dagen och ryktet är rätt ska det vara likadant imon, suck. Planerar dock att börja min nästa examens uppgift i psykologi som ska vara färdigt på onsdag. Så blir väl att sätta mig på Starbucks imon igen. Blir mkt Starbucks dessa dagar. Idag har jag varit här tre gånger, haha... ;D Träffade Ellinor runt 3 snåret, vi testade på chokladcaféet, gickomkring i lite affärer, satte oss på Starbucks (såklart) och hängde på internet poch letade upp lite underage clubs här i central city. Jag måste ut och dansa, och det är nu! Så förmodligen ska vi testa på en club redan nu på lördag! ;)

Nästa vecka börjar E´s performance med hennes operaföreställning av The Cunning Little Vixens. Så då kommer jag vara inne i Philly nästan varje kväll. Ganska gött! Men ska också bli skönt när allt är överstökat så jag får kommatillbaka till nomalt schema igen.

/ n

Americans

Jag kunde verkligen inte hålla mig för skratt idag när jag och Lisa tog sällskap ut från klassrummet idag i skolan. Jag vet inte riktigt hur vi kom in på det, men på något höger och vänster började vi snacka om amerikaner. Eller jo, vi snackade först om mat och junk food, mcdonalds och sådant där ni vet. Sedan kom vi in på amerikaner och hon sa något liknande det här: Sometimes I think we are really wierd. We always think we are best and we know the best, and everyone else are wrong. And if other people are different from us we think they are wierd"
Och då sa jag till henne att jag tror de flesta svenskarna tänker så om USA också. Så är det sant, frågade jag. Och hon sa att det nog inte är så många som tänker på det och skulle hon säga det i en grupp med bara amerikaner så skulle alla förneka det, men hallå, think about it!
Så komiskt att höra det från en amerikan själv, haha.
MEN, vill bara klargöra att jag älskar amerikanerna. Eller i alla fall de jag har träffat. De är så sociala, härliga och trevliga att prata med. Så jag har verkligen ingenting emot dem!
/ n

Last week

Tis-Lördag, förra veckan.

Tisdag:
Av någon anledning hade jag inte fått information om att E inte hade någon opera rehersal på tisdagskvällen. Därför hade jag sju självklart stressat runt under dagen med att förbereda A´s middag, packa middagslåda(kan man säga så?) till E, och förberett hennes rehersal bag med snacks och vattenflaska. Kl 5 pm, precis när vi tagit på oss jackorna och gå till tågstationen frågar min värdpappa vart vi ska. Curtis, säger jag. Och han säger att men nej, det är inget för E idag. Fick du inte informationen?
Lite slarv där tycker jag allt. Nåväl, jag tog E och Mimi till parken och hade picknick i parken. Mimi fick springa av sig så hon var nöjd. Självklart köpte vi till lite kaffe och lite snacks from Wawa. ;)









Onsdagen: Jag lovade E att ta henne till TJ Max och hitta kläder till hennes dockor. Så dit bar det av efter middagen. Vi gick omkring och kollade på babykläderna och la ner de som såg bra ut i en kundvagn. Självklart ville ju E att det skulle vara som på riktigt så vi gick till omklädningshyttorna. Expediten där kollar frågande på oss:
"You´re not gonna try those one, are you?"
"No, It´s for her dolls"
"You gonna try it on the dolls?" utbrister hon förvånat.
"Yes, is that okey?"
 
För en sekund tror jag att hon ska säga nej, men så avbryter en väldigt trevlig kvinna bakom oss:
"Yeah, sure, how do you know if it fits if you don´t try it on?"
Så vi kom in i en hytt tillslut. Och expediten bara garvade och sa: "Wow, you made my day"


Här är några av de kläderna E testade på sina dockor.


Torsdag: Hade en supermysig skypedate med Becca, fy vad jag saknar henne! På eftermiddagen bar det direkt av till Curtis efter att jag hämtat E från French Class. Medan E var på sin rehersal träffade jag Ellinor och en tjej från Australien, Ami. Vi käkade en supergod middag på Chokladrestaurangen. Yummi!


Tuna Sandwishes with Fries. :) French Friesen är super, super goda! Verkligen kvalité. Och så får man denna supergoda chilidip till, yummi!!

Fredag: Tog med mig E till Malvern där vi mötte upp hennes kompis och deras au pair, Elena. Jätttesnäll och go tjej. Vi gick på teater och sedan åkte E hem med sin kompis och sov där över natten, vilket betydde sovmorgon dagen efter för mig. :) Tog bilder på scenen, men sedan kom en dam och bad mig att ta bort bilderna eftersom det inte var tillåtet att fotografera scenen varken innan eller efter scenen. Tror det har med den fina dekorationen att göra.

Lördag: Sovmorgon!!!!!
Skypade med mammsi, ochs edan blev jag upphämtad av Elin coh Elena. Vi drog till IKEA för lunch och häng, sedan till Suburban Square i Ardmore för lite shopping. Jag köpte en jättesöt, ny plånbok. :) 
   På kvällen mötte jag upp Ellinor inne i central city. Var ju en stor kväll för oss båda, vi skulle gå på ballett för första gången i våra liv! Först dock, var jag tvungen att hitta ett par skor till min fina klänning om jag inte ville gå i converse hela kvällen, vilket inte är helt fel det heller. Sedan kökade vi stessig middag, powerwalkade hem till Ellinor som bor ca 30 min(gångavstånd) från Suburban Station där jag kliver av tåget. Fick en snabb rundvisning i huset innan vi gjorde oss i ordning och tog bussen tillbaka in mot centrum. 
    Ballett föreställningen var så himla vackert! De dansade som om de vore svanar, så fint. Och efter att ha sett Black Swan på bio var det extra kul att se samma föreställning som de sätter upp i filmen. Dessutom är det typ samma storey som i filmen Svanprinsessan som jag bara älskar sååå mkt. ;) Så riktigt lyckat blev det. 
    Efter baletten fastande vi på Tutti Frutti och käkade Frozen Yoghurt. Och visste ni att man kan ha gummibjörnar som topping på sin glass? Ni skulle ha sett minen i Ellinors face när hon upptäckte det. Jag skrattade gott och länge, kan jag säga. ;D


IKEA!!


Philly Dalarhästen.. ;)


Elena. Jag. Elin



Swan Lake


 



Söta Ellinor


 
Här har vi musiken ur Swan Lake som får mig direkt att tänka på Black Swan, då den också är med i filmen.


Och här har vi det klipper ur Svanprinsessan som jag nötade när jag var i E´s¨ålder och lite äldre. Älskade filmen och gör det fortfarande. En film jag aldrig fpr nog av mig. Ger mig så många barndomsminnen tillbaka, ryser typ varje gång jag ser den. Tänkte lägga in den engelska versionen först, men upptäckte att svenska ör så mkt bättre. ;D

/ n

Jag vill inte skryta men....

Jag är så himla stolt över mig själv och det har jag rätt till att va efter idag!!!!



För er som inte akn tyda handstilen: A + , Outstandig Exam!
Inte dåligt att få den responsen på sin första college exam ever liksom.
:)
WIIHOOO!
/ n

I Think Spring is Here!



Detta visade termometern i lördags.
+ 64 F
Vilket är lika med 17,5 plusgrader C! In March, liksom! Soooo niiiiice!
Idag var det dock kallare igen. Men ändå.
Tror att våren är på väg nu, om den inte redan är här. ;)
/ n


Lovely Sunday

Lördagen spenderades med Elin, Mille och Elena. Vi käkade lunch på IKEA och shoppade på TJ Max. Sedan var Elin tvungen att jobba kväll, men resten av oss äkte hem för filmkväll @ Mille´s place, eftersom hon hade huset för sig själv. Och dte var inte bara popcorn som slank ner i magen denna kväll, jag och Mille lyckades klämma i oss en hel Ben n´ Jerry container tillsammans. Haha, inte konstigt att man gått upp så många kilon. ;)

Söndagen blev superdupernbra den med. Först middag på en av de bästa China restaurangerna i hela USA (Och det ligger i Bryn Mawr! Tio minuter gångavstånd från var jag bor! Stolt! ;D)
Sedan Oscarsgalan hemma hos Elena. Sjukt mysigt.  Gillart!

Bilder från the lovely Sunday!












Elena(Italien), Mille(Danmark), Elin, jag och Emilia.(Sverige).

Thanks girls for a lovely weekend!
/ n

Car Problems!

Vi åkte aldrig skidor i söndags.
Varför?
Bilproblem!



Redan på tisdagen klagade E och min värdmamma på att bilen luktade bränt. Själv hade jag ju inte så mkt att säga till om, tjejen utan lukt, you know. ;) Vi åkte förbi en bensinmack för att kolla upp den, men de sa att det var lugnt ochd et såg bra ut. Och dte gick bra hela tisdagen ut och halva onsdagen. Det var inte förrän jag skulle hämta upp E från skolan på onsdagseftermiddagen som problemen verkligen började.
   Jag hade precis parkerat på skolparkeingen när jag ser att det ryker från framänden av bilen. Skit, tänker jag, flyger ut från bilen och tar en närmare titt. Ja, det ryker! Skit! Panik! What to do? Det var ju inte så att det rykte förfärligt, but still, det ryckte tillräckligt för att Nathalie ska bli HyperDyperNervös!! Jag tar ut väskorna från bilen och går mot the Office. På vägen ringer jag min hostdad som säger att vi ska åka direkt till närmaste besinstation innan vi åkertill E´s vioce lesson. Jag hämtar upp E. Vi går till bilen. E vägrar  hoppa in i bilen när jag berättar vad som hänt och när hon känner doften av rök. Jag ringer denna gång min hostmom istället som verkar freaka ut lika mycket som mig. Vi ska absolut inte åka med den bilen. Vi måste lämna den där. Vi gick tillbaka till skol officet och förklarade situationen och om det var okej om vi kunde lämna bilen på parkeringen tills på kvällen, om E kunde ta bussen istöllet, om jag kunde ta bussen, men nej det gick inte. Då fick vi nummer till taxi istället.Jag ringer nog E´s voiceteacher si sådör 5 gånger under en timme, säger först att vi nog lär bli sena, sedan att vi nog inte kan komma alls, sedan igen att vi kan försöka osv, osv. Tillslut, innan vi hunnit ringa taxin, träffar vi en av E´s kompis som ska äka med sin pappa hem. Den här pappa är världens mysigaste, typ. Alltid så lugn och snäll och alltid så omtänksam, frågar alltid om allt är okej och om hur dte går för mig på college osv. Han var verkligen räddaren i nöden, vår hjälte denna dagen. Han erbjöd oss skutjs hem, tacktacktack och vi kom precis hem på ett säkert sätt.

I alla fall, bilen var fixadtill fredag morgon och vi åkte och hämtade den. Den funkade fram till lördag kväll då den började ryka igen. Denna gpng var i alla fall inte jag i bilen, tack och lov. ;) Bilen lämnades in och vår skiddag var då med förlorad, då min hostdads bil inte heller funkar som den ska.

Nu, i veckan, köpte familjen en ny bil. Och om jag har fattat allt rätt ska min hostdads bil säljas, och min värdmammas bil, den rykande bilen, ska fixas och vara tillbaka tills nästa vecka.
Så var det med det...
/ n


Att våga säga vad man tycker och lösa problem

Ligger så mkt efter i bloggandet just nu känner jag. Har hänt mkt på kort tid om man säger så och jag har inte haft någon tid över till bloggen alls. Så vart ska jag börja för att hinna ifatt? Troligtvis någon gång i förra veckan. Let´s give it a try!

Ja, ni vet ju redan att jag har klagat mkt över mina övertidstimmar här på bloggen Har ofta känt att jag jobbar alldeles för mycket och jag tycker inte om när jag får reda på saker i sista stund, när jag ska jobba, vilka tider, osv. Har ofta jobbat mer än 45 timmar i veckan och ibland mer än 10 timmar på en dag vilket är på tok för mycket!! Och det har hänt två gånger att jag har jobbat hela veckan från mån-sön (även om dte kanske inte var så många timmar på söndagen), vilket inte är okej.
   Men har aldrig rikitgt vågat ta tag i det, har aldrig vågat säga nej eller kommentera fallet för mina värdföräldrar. Men i torsdags förra veckan så hände det.Det enda som behövdes var ett pushande telefonsamtal med Ida från Stockholmskontoret och en kaffe på Wawa parkeringen med Elin, det var allt, för att jag skulle våga säga ifrån. 
    Säga ifrån låter för hårt. Det var inte riktigt så det gick till. Så fort Elin skjutsat hem mig och jag kom innanför dörren gick jag för att snacka med min värdmamma. Vi snackade lite allmänt sådär bara som vanligt först innan jag sa åt henne att jag skulle vilja sätta mig ner en dag och prata igenom lite grejer. Hon frågade vad det var om, och jag sa att det var om mitt schema, tider och lite allmänt om när min familj kommer i april. Sedan gick det bara av farten. Vi snackade om det direkt istället. Jag förklarade på ett snällt sätt och hon förstod. Trpr inte ens hon är medveten om hur många timmar jag har jobbat egentligen. Well, hon sa att hon tönkte på att jag får mer för det längre fram, mer ledig tid eftersom de har en massa semester ínbokat. Men jag tror ändå jag klargjorde för henne att jag inte tycker det är okej att jobba en hel vecka utan någon dag off. Så vad vi bestämde var att jag ska skriva ner mina timmar för varje vecka på a piece of paper och ge det till henne. Också, om jag vill sluta lite tidigare någon kväll så kan jag bara ringa min värdpappa och fråga om han kan komma hem tidigare, oftast funkar det. 
   Jag vet inte om det kommer bli bättre. Men det känns bättre. Och nu vet jag att jag vågar. Nästa gång det är något kan jag bara fråga och diskutera det rakt ut. Man växer utav utmaningar som dessa och jag är så glad att jag faktiskt vågade säga ifrån och diskutera sådant som jag tidigare stört mig på. Så jag säger det till alal er som tvekar: Ni har inget att förlora!
Nyckeln till källan ligger i att säga det på ett snyggt sätt, visa tacksamhet och även lyssna på den andra. Och det var det jag försökte göra.

/ n

What?

Hur i hela friden lyckas man gå upp 10 kg på mindre än ett år!!?
KATASTROF!
Ångest!

Swan Lake

Pennsylvania Ballet sätter upp en föreställning av Swan Lake och jag och Ellinor bokade precis biljetter till nu på Lördag, kl 8 pm. Alltså kommer detta bli första gången i mitt liv som jag går och ser en balett. I Philadelphia, på Kimmels Center! Hur coolt är inte dte liksom. ;)
I am so excited! Wihooo!
/ n






RSS 2.0