I Hate to Say Good Bye to People I Love

Japp, nu har Antonia lämnat Philly. Känns hel knäppt.
Tidigt i morse flög hon till Californien för att möta upp sina föräldrar.

Det känns som om hon sitter kvar där borta i Wynnewood.
Som om jag kommer se henne på Abs and Arms och Zumba på fredag, 
att vi snart, snart kommer ses igen. Typ imorgon, eller något.   
Åh, jag vill smsa, men det går inte.

Bland det sista vi sa, med tårar i ögonen, var att vi måste hålla kontakten, det är ju inte så långt mellan Tyskland och Sverige. Dessutom har vi en kompis i Österrike som redan åkt hem, så vi skulle kunna träfas alla tre, i mitten någonstans, typ Tyskland.

Jag hatar verkligen att ta adjö. Det värsta är att jag fortfarande inte fattar att hon stuckit, när ska jag fatta det?
I vilket fall, det var inte sista gången vi sågs! Absolut inte! Det tillåter jag icke.






Och Elin sticker bort i typ 20 dagar, så henne kanske jag inte ser förrän Rihanna konserten den 23 July. Dessutom åkte Ellinor bort med sin värdfamilj idag och ska vara borta en vecka. Större delen av min värdfamilj åker bort i 10 dagar på fredag. Är det någon hemma som man kan hänga med, mer än Mimi(hunden), menar jag? Har lite planer på att smsa Lisa och kolla läget med henne, har inte sett henne på ett bra tag nu. Hoppas på att Mille och Elena håller sig runt trakterna också, sedan är det lite nya tjejer jag ska ta kontakt med. Dessutom lär de bli lite besök under helgerna. Bland annat s kommer Angelica nästa helg. Jihooo!! Så det löser sig nog.

Ha det bra Sverige!
I miss you!

/ n

Semester? Knappast!

Tycker det är sjukt störande att jag måste jobba mer än tillåtet dessa dagar, för att "jag får ju så mycket semester sedan när de åker iväg i 10 dagar på fredag".
Men vad är det för "semester" när man förväntas ta hand om familjen hund, så att man inte ens kan göra små dagsutflykter på Söndagarna då man brukar ha sin dag i veckan off, som jag had ekunnat gör om familjen vart hemma. Vad är det för semester? Nepp, jag kallar inte det vacation, come on!

Så, jag frågade min värdmamma vad jag ska göra om jag vill åka iväg över en dag, cause´´we may wanna go to Atlantic City on Sunday. Joo, va, jag kan ju bara åka om jag hittar någon som kan ta hand om Mimi, hunden. Ask someone of your friends.

Tycker att det är sjukt taskigt att de lägger över hela ansvaret med hunden på mig. Det är ju trots allt två helger som försvinner medan de är borta. Sedan ska de bort igen, mina två sista arbetsveckor, och då mnåste jag ha hunden igen. Och resten av helgerna är i stprt sett redan uppbokade. Sjukt störande. Är ju så mycket mer jag vill hinna se och göra innan jag är färdig här. Jag behöver mina Söndagar, jag vill ha de dagarna så jag kan fly härifrån för att upptäcka nya platser. But it seems like I can´t!

Dålig stil!


Någon snäll själ som kan tänka sig att komma förbi två gånger över en dag för att rasta min, deras hund. Det skulle rädda min semester   lediga dag.

/ n

Have Been Working Like Crazy!

Måndag: 10 timmar
Tisdag: 12 timmar
Onsdag: 11 timmar
Torsdag: 12timmar 
Fredag: 4 timmar
Lördagkväll, 18.00 - Söndagmorgon 11.00 (sov ju dock lite emellan)
Söndagkväll: 2,5 timmar

På fredag reser alla i familjen bort, förutom 15 åringen och hunden.
Då får jag fritid igen, can´t wait, så då kanske vi kan ta igen lite här i bloggen..


Antonia is leaving on Thuesday morning, to sad! :(

/ n

P.S Midsommar i NYC var GRYMT! ;D


The Art Of Getting By

Hittar egentligen ingen direkt inspiration till att blogga, men nu när jag hade en timmas hål tänkte jag att jag kunde skrva några rader i alla fall.

Kan börja med att berätta att E har skaffat sig någon slags agent i New York, som ska hjälpa henne att få modell jobb, gå på olika auditions, m.m. Jag åkte med henne till Manhattan i lördags och stannade där hela dagen, hon fotades och träffade agenten osv. I måndags fick vi ett mejl om audition för barnmodeller till GAP, som ägde runt redan på tisdagen. Så då tog jag henne till NewYork igen över eftemiddagen/kvällen. Själva audition gick snabbt, vi fick gå in i ett rum, de mätte alla hennes mått, vi gav de en bild och sedan var det färdigt. De hör av sig om hon skulle få ett jobb. Efteråt tog vi tunnelbanan upp till Lincoln Center och vandrade runt en stund. Vi bestämde oss för att gå på bio, valde att se "Art of Getting By", en film ingen av oss hade koll på. Men det var den enda filmen som vi skulle kunna hinna se klart för att inte missa bussen hem till Philly. Kändes bra att gå in i biosalongen med en 8 åring urtan att veta om den skulle passa hennes åldersgrupp eller inte. Men hon älskade den. Haha. Det sa hon i alla fall. Var ju inte direkt en barnfilm, men hon verkar gilla tonårs/vuxen filmer. Själv tyckte jag också att det var riktigt bra, beror npg också på att jag hade noll förväntningar. Ganska så seriös film, men bra och absolut sevärd! Dessutom gillar jag när filmer utspelar sig i New York, man känner igen sig så mycket nu. :)

 


/ n

Fitting Room



Inne i provhytten på Old Navy.
Himla smart och praktiskt. ;)

/ n

Dinner for Two

Jag vet vad jag sa om att jobba 24/7, men ikväll skaffade jag mig faktiskt barnvakt. Antonia och jag hade ju sedan en vecka redan bestämt att vi skulle in till Philly och ut och äta den här kvällen. Hon hade fått ett presentkort för Dinner for two, på en fin restaurang. Vi satte oss ner, kocken kom dit och frågade vad vi tycker om och vad vi absolut inte tycker om. Sedan lagade han till det som ni kan se på bilderna längre ner. Var ganska så akward att sitta där efter att maten tagits bort och man inte behöver betala notan. Skulle vi bara gå? Det slutademed att vi la åtta dollars tip, det kändes bättre... :)








Jag känner mig som en mamma och ser ut som en mamma. På den här bilden ser det ut som om jag är med mitt tredje barn i magen. ;p Haha (Äsch, det där med vikten tar vi tag i när vi kommer hem. Jag har bara två månader kvar i Philly, då ska det njutas)  

 E var lite ledsen för at jag skulle lämna henne hos mormorn inatt. Hon ville ju hellre hänga med ut på middag i city. Och så frågade hon mig: "Are we gonna sleep in the same bed tomorrow, at least?". Sötnosen!

P.S 10 MÅNADER I USA IDAG! HURRA!! :D

/ n

Jobbar 24/7

Jag jobbar i stort sett dygnet runt just nu, är själv med barnen och kommer vara det fram till Lördag, som minst. Det var ett nödfall och båda mina värdföräldrar tog bilen till Montreal, Canada, i natt. Jag fick gå ner till lilla E och sova med henne i föräldrarnas säng. Tog typ en evighet innan hon somnade, men spelade lite Bellas Lullaby för henne från min svenska mobil så somnade hon snart in.
I alla fall, om ni inte hör något från mig på ett tag nu, så vet ni vad jag gör: jobbar!

xoxo '
/ n


Bridesmaids



Den här filmen såg jag, Elin, Mille och Elena på bio ikväll. Sjukt rolig female comedy, som jag varmt rekomenderar. Asgarv!

Well, en bra, rolig och udnerhållande film la en bra grund för att resten av kvällen skulle bli av bästa möjliga. Vi hängde på Chipotle, mexikansk snabbmatsrestaurang typ, massa babbel och massa garv, prat om jobbiga barn och jämförelser mellan Sverige, Danmark och Italien. Underbart, ville inte att kvällen skulle ta slut. Söndag hela veckan, ja tack!

Klockan är 11 pm. Ska borsta tänderna och sedan krypa till säng.
Godnatt!

/ n

Sunday June 12th



Söndag och en kortis på Skype med Malin i London. :) Saknar så mkt!

Min plan för idag var egentligen att hänga med Antonia och Cassandra till DC bara för dagen. Men fanns inga bussbiljetter kvar när vi tittade igårkväll. Så nu verkar det som om det blir en dag på IKEA istället, blir upphämtad av Elin in any moment. Sedan hämtar vi upp Mille och Elena också.Yeah. Bra dag! :)



Motsatsen till hemlängtan

Lika mycket som man kan ha hemlängtan, kan man ha lika mycket ångest för att man vet att man snart kommer lämna allt här.

Sitter och tänker på det ikväll.
Jag lämnade Sverige, men kommer tillbaka ett år senare och allt återgår till mitt gamla liv, och om inte det till  något liknande.
Men jag kom till USA och stannar bara för ett år. Allt jag har här kommer jag aldrig att få uppleva igen, för även om jag kommer på besök kommer det aldrig att bli samma sak.

Tror det beror mycket på att jag vet att Antonia åker om 2 veckor, likaså åker en annan kompis, Gabi från Brazilien hem, om ca en månad. Får ångest så fort jag tänker på att jag kommer behöva ta farväl adjö. Jag hatar avsked.

Att ta adjö av alla platser och vänner som har format mitt liv här i ett år kommer bli minst lika svårt, om inte svårare än vad det var att lämna allt där hemma i Sverige bakom mig.





Skänker all kärlek till alla mina USA-vänner som jag träffat under det här året! Love ya!
/ n


Så, vad händer?

Lite galet rörig helg.

Vi skulle egentligen åkt till Hersey Park på Söndag, vilket senare ändrads till Dorney Park eftersom där fanns en vattenpark också.
Jag mejlar E´s kompis mammaoch ber de ta med sig badkläder.
Får ett snabbt svar. Ja, det hade visst blivitnågot slags missförstånd, så de hade bokat andra planer inför helgen eftersom de inte trodde att planen för nöjesfältet var off.
Jag kämpar med att hitta en annan av E´´s kompisar som kan hänga med, vi hade ju trots allt redan köpt biljetter.
Min värdmamma får ett mejl om audtion till Annie-musikalen i NYC. Bestämmer att E ska hänga med dit och försöka. Men det är redan på lördagmorgon, tidigt.   
Mina värdföräldrar tar med sig E för att åka och se en opera 1,5 timmar härifrån.
De kommer tillbaka efter 10 min och säger att de ångrat sig eftersom det annars skulle  bli alldeles för sent i natt. E ska ju upp tidigt och åka till New York.
Och nu lördagmorgon, E komnme uppspringandes till mitt rum och säger att de fått reda på att auditions ska hållas imorgon, Söndag istället. Med det ställs hela Söndagens utflykt in, E ska till NYC och Dorney Park måste flyttas i alla fall.


Haha, vilken röra!

Annars...
- Var jag och Antonia och såg den senaste Pirates filmen på bio igår.
- så är klockan 11.05 am just nu och jag funderar starkt på att utnyttja tiden för ett besök hos frisören.
- så väntar på att Antonia ska höra av sig så vi kan komma fram til en plan för dagen.
- så befinner sig Ellinor på en weekend kurs, vilket suger, eftersom jag inte träffat henne på två veckor. :(
- Har Elin fått mig att börja fundera på sex veckors jobb på Island,med start veckan efter att jag kommit hem till Sverige igen, i september.
- Jag har råkat få tag på dubbla biljetter till MidsummerPartyt i NYC, så om någon vill köpa en biljett av mig, varsågod!


Nu ska jag dra!

Have a nice weekend!
/ n


Sjung om studentens lyckliga dagar!


Jessica och jag på studenten förra året


Känns helt ofattbart är det nu är över ett helt år sedan den här bilden togs!! Imorgon är det ombytta roller, då är det min Jessica som kommer komma utspringades från Brinellgymnasiets dörrar. Det enda som inte kommer vara som det ska är att jag inte kommer vara där och ta denna bild, fast i ombytta roller. Detta har jag vetat hela året, och tycker fortfarande att det är grymt ledsamt att jag inte kommer få vara där och se när en sådan nära barndomsvän springer ut. Snyft. Men jag tänker på dig! Jag tänker på er alla studenter imorgon och hoppas ni får en helt underbar, galen och superhärlig kväll. Ta vara på den dagen, för det kan bli en av de lyckligaste dagarna i era liv!

Jessica och Karin, jag tänker extra mycket på er inför imorgon. Är så glad för er skull! Tagga gärnet, spring ut och ha kul! :D Love ya!

/ n

Gulligaste, ever!

När man hittar sådant här på köksbordet första dagen i veckan efter att man har haft en ledig dag, blir man helt rörd inombords.



"I love Nathalie, she rocks! Everyday I think of her, even when I am sleeping! I love Nathalie!"


Var nog inte meningen att jag skulle se det egentligen, hon hade bara glömt det där efter att ha suttit och kladdat lite under helgen. Men detta gjorde så min dag!

I love you too, älskade barn!

/ n

I´ve Been To Rocky Point, NY!



Den här galna saken var jag och hälsade på i helgen, ute på Long Island, närmare bestämt Rocky Point. Och dte var minst sagt underbart, som det alltid är när jag får träffa min fina Nässjö brud!! :D Anne och jag bor(bodde!!) ju bara 5 minuter gångavstånd från varandra där hemma. Att kunna ses även här borta i USA, på en annan kontninent, på andra sidan, är helt fantastiskt! Även om man är på ett helt nytt ställe så känner man sig så hemma i varandras sällskap.
  
Så vad hittade vi på för rackartyg den här helgen?
Ja du, vi hängde med Annes kompisar, Malin och Katrin, åkte till East Hampton(värsta rikemansområde!!), hängde på stranden, doppade oss i det iskalla havet(det gjorde till coh med ont ju! haha).

        

Jag och Angelica styrde kursen vidare mot Port Jefferson på Lördagskvällen, där vi gick ut för att käka middag. Ett så sjukt mysigt litet ställe med värsta mysiga hamnen. Jag bara: Här vill jag bo.
Fast det bruka jag säga om de flesta ställenerna med hamn, strand och vatten. Hihi... Angelica jobbade lördagkväll så det blev filmmys. På Söndagen tog vi med oss Malin och satte oss på tåget in till Manhattan och spenderade största delen av dagen i SoHo. :D

Angelica, Tack för en fin helg fina du! :)


P.S Bilden ovanför är tagen i Port Jefferson, vid hamnen. :)

/ n  

Flight booked!

Kvällen är åter kommen och jag planerar att lägga mig tidigt ikväll, siktar inmig på 10 senast! Det vill säga om en halvtimme. Har blivit alldeles för sent de senaste dagarna och alldeles för lite sömn. Men dte är ju sommar också, inte så konstigt att man vill ut på äventyr efter jobbet. ;) Dessutom är det inte så lång tid kvar nu, och man vill ju ta vara på tiden. Sedan har jag en fin vän, Antonia, som lämnar Philly om endast tre veckor, snyft! Då ska hon resa runt med sina föräldrar en månad innan hon flyger hem till Tyskland. Kommer sakna henne!! Så försöker träffa henne så ofta det går också.


Picknick förra veckan... :)


På tal om annat...

Jag bokade min flight till SF idag! Lite oplanerat egentligen, för jag loggade in på expedia bara si sådär 20 min innan jag skulle börja jobba och får se att resorna ligger på kanonpriser. Så jag tog mig inte ens tid att fundera, utan köpte direkt. Så nu har jag en bokad resa till SF, känns hur gött som helst. 159 dollar gick det på, nonstop flyg, som lyfter så sent eller tidigt som vid 1 på eftermiddagen. Super! Ha då lite tid på morgonen med. Den 20 Augusti är dagen då jag kommer ta ett sorligt farväl av Philadelphia med också få landa i San Fransisco för första gången. Underbart! :)

Och en annan god nyhet...

Jag får ledigt midsommar!
Och inte bara det.
För midsommar ska spenderas i New York City med värsta Midsummer Party! Hur ofta i en en livhände det liksom. Jag säger som Ellinor: Man får troligtvis bara en chans att fira midsommar i New York.
YEAH! Life is good!

/ n


Ser inte fram emot sommaren längre!

Var så sjukt trött förra veckan, och den här veckan är ännu värre. Jag vill inte gå upp när klockan ringer kl sex på morgonen(vem vill det? haha). Även att jag går och lägger mig vid tio varje kväll, eller rförsöker åtminstone. Men även om jag är trött så tar det tid att somna, och jag sover dåligt och oroligt nästan hela natten.

Sedan har jag ju fått reda på en annan sak också. 15-åringen läckte ut igår och sa: "Mom, did we talk with Nathalie about the summer?"
Och så kom det.
I sommar har han crew träning/läger som börjar kl 6.30 am varje morgon inne i central city och jag måste skjutsa honom dit, VARJE MORGON!! Vilket betyder att jag kommer vara tvungen att gå upp kl 5.30 am varje dag, åka med honom härifrån kl 5.45, så att vi är där senast 6.15, och sedan åka tillbaka hem, ta ut hunden och sedan ta E. Jisses! Vet inte hur jag kommer överleva sommaren, känns tungt när jags er framåt. Jag som hade trott att sommaren skulle bli lite lugnare, att man åtminstone kunde få sova ut lite i alla fall. Men nu har han ju sin crew VARJE DAG, vilket är lika med att jag måste gå upp kl 5.30 även på lördagen. Kommer inte kunna hitta på något kul alls under kvällarna, om jag inte vill känna mig som en zombie var eviga dag. Annars kan ju biofredagarna stryckas från listan nu. Tycker lite synd om mig själv faktiskt... :(

Och min värdmamma säger: "It´s scary how early it is, but do you think you can make it?"
Som om jag skulle ha något val??
Jag skrattar lite försynt för att sudda ut min ovilja 
"I guess I have to", säger jag sedan..
Inget svar.

Tack. då!


Tänk Positivt!

/ n


Clothes for Dogs. ;)



Detta hittar man inne på Petco(djuraffär)
: Väldigt väldesignade kläder för hundar...
Haha...

USA slutar aldrig att överraska mig.

Mamma, någon specialbeställning till Lima och Vanja? ;)

/ n

RSS 2.0