Happy New 2011!

Sitter på bussen till Marie i Boston.
Wihoo!
Kan inte fatta att vi inte setts sedan training school, att det är hela fyra månader sedan dess. Tänker man på det så inser man hur fort tiden har gått. Ska bli så kul att träffa henne igen!


Jag, Nana och Marie, jag tror det är när vi står i kön till Top of the Rock (?) (snodde bilden av Mariepa facebook,hihi)

Om ni inte orkar vänta på bilderna från Californien så finns näastan alla ute pa fejjan nu. Så kolla där.
http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=266786&id=672944129

Ni kan också kolla in den här tjejens blogg som ar mycket bättre än mig på att uppdatera om resan.

http://tindes.se/ 


Slutligen:
GOTT NYTT ÅR!

Mitt nyår firande bestämdes väldigt hastigt och lustigt. Men för tusan, det är ju det impulsiva som brukar bli lyckat. Titta bara på min Och Tindes roadtrip i LA. När hhon hämtade upp mig på flyplatsen hade vin inte en aning om vart vi skulle sova, kl 11 pm! Men det löste ju sig på bästa roliga sätt, ett skabbigt motell med en skylt som blinkade. Någon gång ska man ju uppleva dte också. ;) 

Nåväl, jag vet att det kommer bli bra. Det är ju Boston.
Många au pairer äker till Nyc idag, men jag vet inte om jag hade velat stå och trängas med alla tusentals människor pa Times Square. Det hade vart coolt, men man vill ju gärna ha lite andrum, haha. Har hört at det knappt går att ta sig fram där på nyårsafton´och att det finns folk som typ tältar flera dagar innan för att få plats. Folk är galna alltså. Lccn jag bodde hos under min rematch sa att Nyc är ett av de mysigaste ställerna att fira jul på och att Boston är perfekt för Nyår, så kan ju inte bli annat än bra då. Kommer ju dessutom ha trevligt sällskap. :D

Best Wishes,
/ n

Time to go to bed!

Planerna ändrades.
Elin kom hit, vi gick till Wawa, köpte glass, Doritos chips och kaffe. Sedan hade vi mys här hemma hos mig med olika OC bloopers pa you tube. Glömde helt bort att jag skulle ringa värdfamiljen när jag var hemma i Philly igen. Och nu är det för sent, nåväl, ringer de imorgon på bussen.

Nu ska jag snart sova, ska upp tidigt imorogn, har fortfarande inte packat.
Ska försöka börja lite nu, men menar har ju knappt packat upp så blir ju inte så svårt, haha.

Fler inlägg om Californien kommer när tiden tillåter.

Gott Nytt ÅR !
Happy New Year!


Och jag hoppas att Becca och company hade det kanonbra i Egypten!

/ n

Semestern hade inte kunnat bli bättre!

Så var man hemma i Bryn Mawr igen.
Konstigt känns det, tomt.
Trist.
Och det ar lugnt, så lugnt det bara kan bli efter den omtalade snöstormen pa östkusten. Snön har lagt sig pa marken, finally, och jag hoppas för allt i varlden att dne ligger kvar tills familjen kommer hem från Florida för Eäs skull. Hon har längtat så efter det.

Jag saknar redan Cali något fruktansvärt. Jag är olyckligt kär för att jag tvingades lämna min nya kärlek. ;) Inte ens snön kan hindra den längtan efter att få åka tillbaka. När jag var där började jag undra vad jag egentligen sysslar med i Pennsylvania. Haha... 


(Dock är ju Philadelphia helt, helt okej också faktiskt, om det hade varit sommar och varmt året runt hade det varit ännu bättre. )

Men jag är så lyckligt lottad, 
som fick chansen att göra den här resan med en person som Tinde. 
Kan bara säga: Tack, tack, tack, TACK!

Kan tänka sig, för två veckor sedan hade jag panik över för att jag inte visste vad jag skulle ta mig till på min semestervecka. Ingen av mina vänner skulle ju vara ledig över jul och nyår, kännde mig riktigte ensam om det. Tror nog att också denna ångesten var en del av orsaken till den jobbiga hemlängtan. Sedan blev Facebook min räddning. Jag snackade med mina värdföräldrar och de började berätta om resor de gjorde som unga och att de roligaste resorna de någonsin gjort var de resorna de gjorde på egen hand. Det fick mina tankar att snurra runt i hjärnan. Samma kväll skrev jag pa Cultural Care Sweden`s wall på facebook och frågade om någon skulle kunna tänka sig att ta emot mig för ett par dagar eller kanske till och med resa tillsammans med mig någonstans... 

Vet ni, det var nog bland det bästa jag kunde ha gjort. Hade jag inte skrivit det där lilla "annonsen" pa fejjan hade jag aldrig varit i Californien nu, troligen. Tack vare facebook kunde flera se och kontakta mig om de ville och Tinde var faktiskt den första som skrev och berättade att jag kanske kunde komma till deras hus i Palm Spring, CA. Slutigen hittade jag en sista minuten resa till LA som blev mitt kap, 25 - 29 december 2010.   
Vilket äventyr det blev,
vilka minnen!
Nya mötten, nya vänner!


Solnedgång vid New Port Beach, OC.


Jag har hela kvällen på mig ska ni veta, så uppdateringar om Californien lär det bli för fullt av innan jag drar till Boston imorgon för att fira Nyår med Marie. :)
/ n

Greetings from California

Njuter av mina nya äventyr i Californien. Kan inte få nog av detta, låt det aldrig ta slut!







På två dagar har vi hunnit med:
Övernattning på ett skabbigt motel (hahaha)
Star Tour i Beveryl Hills
Universal Studios
, studio tour, jurassic park ride, mumien ride, house of horror, animal show and more.
Övernattning i LA downtown
Hollywood och skylten
Walk of Fame
Santa Monica Beach
OC och New Port Beach


Vilken semester säger jag bara, vilken semester! :D

LOVE IT HERE!

/ n

California, here I come!

Sitter pa planet mot LA med halsomnt och feber. Haha, ar ju en bra borjan i alla fall, valdigt bra... host host..  

Fick bara fyra timmar somn i natt eftersom Emilia och jag inte kom hem fran jul gudstjanten forran 1 am och satt uppe och slog in hennes vardpappas julklappar till klockan 3, somnade runt 3.30 am och blev vackta av hennes pojkar kl 7.30 som var helt excited over att tomten hade varit dar och lamnat julklappar i deras stockings. Gasp, jo vi vet, gissa vem som agerade tomte halva natten...

Jag ar sa glad att jag fick uppleva en riktigt amerikansk jul med en riktig amerikansk familj, utan Emilas vardfamilj vet jag inte vad jag hade gjort. Ar sa djupt tacksam for det. Och gissa vad! Jag hade ocksa fatt julklappar i en helt egen rod stocking. Hur gulligt ar inte det!

Bilder ska jag forsoka lagga upp nar jag far chansen.

Ar helt omedveten om tiden har och har ingen aning om hur lange jag har flygt. Mobilen ar ju forstas avstangd och klockan pa datorn gar helt pa tok for fel.. Har sovit nastan hela resan men ar fortfarande sjukt trott.

/n

Christmas Presents

Klockan ar 3 am och jag och Emilia ar precis fardiga efter att ha slagit in jag vet inte hur manga klappar... Nu ar i alla fall alla julstrumporna fyllda och tomten ska vara glad att han fick varan hjalp. ;) Han kan ju inte hinna runt till alla hushall liksom...

Nu ska vi antligen sova.
Nattinatti!
/ n

Happy Holidays!

Merry Christmas and a Happy New Year!




Happy Holiday wishes from Philadelphia!


Jag hade nog adrig ans kunnat forestalla mig hurjobbibgt det skulle vara under jul har. Att jag skulle bli sa kanslig och grata sa mkt. Just nu finns det inget stalle jag hellre vill vara pa an hemmahemma, i Sverige med mina nara och kara. Jag saknar er sa mycket att jag mar illa. Jag som brukade alska julen vill bara att den ska vara over just nu med forhoppning att allt ska kannas battre i 2011. Jag vill inte ma sa har, jag vill inte kanna sa har.

Kikade i mejlen nu pa morgonen, ush, det skulle jag inte ha gjort. Nu ar mina ogon helt roda efter all grat, precis innan jag ska borja jobba...
Snyggt!


Nu ska jag snart ut med hunden.
God Jul pa er alla!

/ Nathalie


In 121 days!

It's finally confirmed!
In 4 month I will be together with my lovely family again! <3

Fick precis ett mejl av pappa som berattade att de bokat resan till USA i var. Den 16 april anlander pappa, Ann-Marie, Jossan, Bellan och Hanna i New York, Eftersom det ar en lordag hoppas jag att jag kan mota upp de dar och spendera en natt pa hotellet tillsammans med dem. Pa mandagen ska de komma till mig i Philadelphia, jag kommer jobba den veckan, men bara med killen eftersom ovriga familjen kommer vara bortrest. Och jag menar han ar ju 15 ar, sa det enda jag behover gora ar ju i stort sett bara att laga mat och skjutsa honom fram och tillbaka till traningen. Vilket betyder att jag kan spendera ganska mkt tid med min familj i alla fall. Pa fredagen darefter kommer vi flyga till Orlando och Disney World ett par dagar, sedan hyra bil och stanna resetn av tiden i Miami. Sedan skills vi at olika hall, familjen tillbaka till NYC och jag tillbaka till Philadelhphia. (Det dar sista vill jag helst inte tanka pa just nu)

Jag sitter seriost har och lipar.
Vet inte om det ar for att jag ar sa lycklig att jag snart kommer fa se dem igen eller om det ar for att det kanns som en evighet fram till dess... Bade och kanske..

121 dagar !!

Helst av allt vill jag ju sjalvklart ha min mami har ocksa. Behover dina varma kramar om dagarna, men de far jag vanta pa anda fram till auugusti, september nagon gang. Vet inte riktigt hur jag ska klara mig...


Na val, Tinde och jag bokade hostel igar for LA, sa nu kan man saga att allt infor det ar klart, maste bara hitta en resvaska. Tror min ar for stor. hehe.. Tanka sig att det ar redan pa lordag, tva dagar!! Kanner mig redan stressad med packningen...

Ciao!
/ n

P.S Hoppas allt gar bra med julforberedelserna infor imorgon.
Jag onskar jag kunde vara dar med er!

LOS ANGELES

Biljetterna ar bokade!
CALIFORNIA HERE WE COME!






LOS ANGELES
25 - 29 december 2010
med Tinde 

:)


/ n


Break

Jag tar en paus fran bloggen nu...
Vet inte hur lange. Kanske tre dagar, kanske tre veckor.

Jag mar valdigt daligt jusst nu och kan inte kontrollera mina kanslor. Vet inte vad jag ska gorafor att stoppa tararna. Just nu har jag en valdigt stark kansla av att jag inte vill vara har. Och jag vill inte att det har ska vara en deppig blogg, jag vill ju att den ska vara glad och rolig, att ni ska kunna kanna gladje nar ni laser har. Inte dysterhet och oro. Tyvarr, men det ar bast sa har, i alla fall tills det gatt over. (om det gar over)

/ n


4 months!

16 Aug 2010 - 16 dec 2010

Japp, igar var det fyra manaders dagen har i USA.
En tredjedel av tartan ar uppaten nu, pappa. ;)

/ n


I don't like this feeling...

Har borjar fundera pa om min hemlangtan nagonsin kommer ga over eller om jag ar ett hopplost fall.
Trodde att det hade bvorjat ga over, att det blev battre men den har veckan har verkligen varit hemsk. Jag har varit sa otroligt kanslig att det inte har behovts mkt for att jag ska vara nara till tarar. Men hur ofattbart det an ar sa gar faktiskt tiden, den flyter fram genom varenda dag och det ar redan december. Konsten att inte tanka pa att det ar hela 8 - 9 manader kvar innan jag far traffa alla dar hemma igen ar inte latt. Kanner mig svag. Samtidgt arg for att de har kanslorna inte kan slappa nagon gang, att jag maste forsta hur viktigt det ar att ta vara pa varenda dag har for nar jag kommer hem kommer jag langta tillbaka och kanske till och med onska att jag kunde gora det har igen. 

Det ar tungt och manga ganger ar jag pa vag att falla men jag star fortfarande upp och kampar. 



Jag behover er!
/ n

  

Wednesday

Det har varit en laaaang onsdag och det har varit riktigt kampigt med E.
Tack och lov raddade Elin och IKEA min dag och jag kom hem med choklad, julmust, paradisask, sylt m.m.
Dock fann jag ina skumtomtar eller nagon glogg.. Snyft, det hade jag velat ha...

Ledsen for dalig uppdatering just nu. Men hinner liksom inte, har massa att fixa innan veckan ar slut sa ar upptagen pa andra hall.

But I'll be back soon!
Snart helg, can't wait!

/ n

Kids, kids, kids

Ungar ar ju helt unbelievable!
E gav mig en riktigt knivig morgon.
Eller forresten har alla morgonar denna veckan varit knivigare.
Jag skulle saga att hon sover for lite, hopn skulle behova somna in redan vid 9 om hon inte ska vara sa morgontrott som hon borjat bli.

I alla fall forst skriker hon pa mig, ar jattesur, arg och utbrister att hon hatar mig. Att jag forstor hennes liv och sa vidare.
Nasta stund sitter hon sa snallt i mitt kna och vill inte att jag ska ga.
Haha,
som sagt, ungar ar ju helt otroliga.

Nu ska jag gora mig redo innan Elin kommer och hamtar mig.
Dagens stopp: IKEA! :)

/ n

Rematch and Homesickness

Vet inte hur manga det ar som har markt det. Men for ett litet tag sedan sorterade jag bland mina inlagg och gjorde tva nya kategorier har pa bloggen, detta for att det ska bli lite lattare och smidigare att hitta till de inlaggen man ar intresserade av att lasa. Kategorierna ar alltsa:

Rematch - Efter inte ens tva veckor i min forsta vardfamilj gick jag i rematch. Las om den ovissa och jobbiga perioden som varade i nagot som kandes som en evighet. Detta var aven en delorsak till det som nasta kategori innehaller. 

Homesickness - Jag har haft svara perioder av hemlangtan. Sarskilt de tva forsta veckorna i USA och den forsta manaden hos den andra familjen. Jag trodde att jag visste vad hemlangtan innebar innan jag akte, men den hemlangtan jag har upplevt har gar inte att jamfora med nagon annan. Det gar nastan att jamfora med en sjukdom. Depression, gratattacker, saknad och kanslan av att vara helt utlamnad, av att inte kunna traffa sina nara och kara dar hemma. Att veta att det kommer droja ett helt ar till innan det sker. Ja hemlangtan kan verkligen dra ner dig till djupet.


Det har inte alltid varit latt.
Och jag tror fortfarande inte jag har upplevt kanslan av att det ar en dans pa rosor det har livet heller.
Men det galler att inte ge upp.  
For jag kanner verkligen att jag vaxer, att jag upplever varlden och fa nya intryck av alla dessa moten jag gor. 
Att detta ar ett aventyr vart att fortsattas for det har bara borjat.
  
 

Take Care!
/ n

It's Time For a Friend Date in NYC!

Yes, pa Sondag, antligen, antligen ska jag och Angelica ses igen.
Det var inte igar.
Senaste gangen var den 13 Augusti i somras, pa min avskedsfest, tre dagar innan jag lamnade Sverige.
Men nu ar det dags.
Kommer ta bussen tidigt pa morgonen till New York dar vi ska motas upp for en heldag pa Manhattan tillsammans.
Anne ar au pair pa Long Island och har precis som jag ca 2 timmar in till Nyc. Darfor tyckte vi att det var en bra ide att motas halvvags.

Ska bli sa skont att traffa en av mina fina vanner fran Nassjo, nagon man har en sa pass nara relation med redan sedan innan, nagon som far en att kanna sig som hemma. Har kant att jag behover det i ett bra tag nu. Och Anne, du ar precis en sadan person. :)



Fy tusan vad jag langtar tills jag far krama om dig igen.
Och det ar SNART det!


Nathalie & Mimi on Skype

Mimi tycker om att vara med nar jag skypar, sallskapssjuk som hon ar. ;)
Foljade bilder tog pappa via min webcam nar vi skypade idag. 





Hon ar sa sot sa. Bara alskar denna underbara lilla sak. 
Loving, playful, happy and filled with life. 
Det ar Mimi det, my sweatheart, mitt tredje vardbarn, min lilla bebis. <3  

/ n & m




Tangled

Den har filmen, Tangled, sag jag och tjejerna, inklusive Emilias tva sma pojkar i lordagskvall. Och Marie, du hade sa ratt! Den har var dunderbra, var riktigt positivt overraskad efterat! ;) Sa Sverige, speciellt du Becca, maste se den har nar den har biopremiar i februari dar hemma under namnet "Trassel". Maste ju saga att Tangled later sa mycket battre. ;)

/ n


Arets forsta (och kanske enda) lussefika

Lordagen borjade med jobb, skjutsade E till koren i Chestnut Hill och gick sedan och satte mig pa ett Starbucks med en kaffe och en bok. Nar vi kom tillbaka till Bryn Mawr igen forjag snabbt vidare till tagstationen dar jag motte upp Elin. Pa schemat stod namligen lussefirande med luciatag inne i Philly. Varat enda lilla problem var egenetligen hur vi skulle ta oss dit. Ingen av oss hade varit pa the American Swedish Historical Museum innan, vi visste bara att det lag pa en helt annan sida av stan. Jag forsokte fa tag i Emilia (en annan Emilia, manga Emilia har, haha) som ocksaskulle vara dar. Men da det visst var dalig tackning pa det dar museumet sa var det lonlost.

Jag sa till Elin: 'Asch, vi kan ju ga, sa langt kan det ju inte vara"

Men 50 min senare angrade jag mig innerligt att jag hade sagt det dar. Det var kallt och laangt, ca en timme tog det. En timme rakstracka ungefar dar vi gick igenom ett helt slumomrade typ. Tack och lov for att det inte var pa nattetid sager jag bara. Men fram kom vi tllslut och dagens motion var genomford. Jag skrek av lattnad nar jag fick se den svenska flaggan. ;) Vi traffade Emilia och hennes kompisar som berattade att man kunde ta tunnelbanan. Good, tilllbaka farden var raddad.



Man horde manga svenska roster pa museumet denna eftermiddag och i olika rum salde man bade tratofflor, adventsljusstakar m.m. Jag och Elin tog oss en lussfika med glogg och kaka, i mitt fall en lussekatt. Yummi! And guess what! Gloggen var inte alkholfri, stark var den och aven om jag inte drack mangder kande jag anda av den lite smatt, haha, lattpaverkad som man ar, sarskilt nar man inte druckit en droppe sedan tre manader tillbaka. (Vilket bara ar nyttigt).


Innan vi lamnade museumet lyssnade vi till barnen i det lilla luciataget. Det fanns bade tomtar, stjarngossar, pepparkakor, tarnor och saklart Lucia. Sjong pa svenska gjorde de helt godkant aven om man kunde hora att allt inte var helt rent. Tror att barnen som var med och deltog ar halvsvenskar, alltsa att en av foraldrarna ar svensk. I vilket fall sa var det riktigt, riktigt mysigt. Jag holl seriost pa at borja lipa dar jag stod. Mina ogon tarades och for en stund blev jag helt forvirrad och undrade om jag var hemma i Sverige igen. Men jag ar riktigt glad att vi tog oss dit i lordags i alla fall eftersom jag missar det lite store luciataget i Philly som ska vara pa Sondag eftersom jag da ska till New York.



/ n


New York Weekend and Harry Potter

Thanksgivingshelgen kom och gick, vardfamiljen skulle som sagt ha akt till New York redan pa torsdagen men eftersom E blev sjuk, var tvungen att ga till lakaren och fa antibiotika sa blev vi fast i Bryn Mawr fram tills lordag da vi slutligen tryckte in alla i min vardmammas lilla bil och akte ivag. Natten skulle spenderas i en lyxlagenhet om ni fragar mig som en av min vardmammas kompisar bor i. Och det var inte bara en lagenhet, nehe da, det var tva! Visst de var inte jattestora heller men en lagenhet hade latt rackt till for en mamma, en pappa och en ettarig dotter. Men jag klagar inte, var bara glad for att fa spendera en natt i en lagenhet sa centralt pa Manhattan i utkanten av Central Park West. :) Jag, mina vardforaldrar och E ggick omkring lite pa Broadway innan vi vandrade tillbaka for att lite senare tar oss vidare till en restaurang dar vi skulle ata middag med nagra av deras bekanta. De vuxna skulle efter det vidare pa en sort klassik konsert. Egentligen var det meningen att jag skulle ta med bade E och A (15 aringen) pa bio, men E ville sa garna hanga med sina foraldrar pa konserten sa istallet blev det bara jag och A. I borjan var jag radd for att det skulle bli lite stelt, jag menar vi brukar inte snacka sa mkt om det inte ar nodvandihy typ. For det mesta ar det ju E jag atr hand om liksom. Men sa fel jag hade, snackade pa riktigt bra hela kvallen och hade riktigt trevligt faktiskt. Dock var de flesta kl 8 biografer fullbokade sa det slutade med att vi kopte biljetter till den nya Harry Potter filmen pa IMAX (IMAX= jatte, jattestorskarm!!) kl 10 pm. Sa innan det hann vi med att vandra runt lite pa Apple Store innan filmen borjade. Och Filmen, saaaa bra! Och IMAX, coooolt! :D Latt vart sevard!   



I alla fall, han ar ju inte en liten kort 15 aring den har killen, han ar lang, mkt langre an mig, och han ser aldre ut an vad han ar, typ 18 eller nat skulle jag nog saga. Sa det sag ju sakert ut som nagot helt annat an en au pair som ar ute for att ga pa bio med sitt vardbarn, haha. Det roliga, lite pinsamma kom dagen efter, inte helt ovantat eftersom jag vet att E kan vara lite galen ibland. Pa morgonen vackte hon mig runt 8, jag kand emig halvt dod eftersom vi inte kom hem forran runt 1 pa natten. Och dte forsta ungen fragar ar om jag kysste A. Jag tittar pa henne som om hon vore dum.
- Eh, Noo!
- Did he kiss you?
- Absolutely not!
- Yes you did.
- No, we didn't. That would never happen.
- I think you did!
- NOO, I promise!

Haha, vad ska man gora liksom. Blev ju inte mindre pinsamt nar hon fragar A lite senare ocksa, inklusive min vardpappa. Jisses, den ungen alltsa. Tur att vi alla vet vilken vild fantasi hon har. Haha.

Pa Sondagen lekte vi lite med den lilla ettariga tjejen innan vi begav oss mot Brooklyn for vaffel brunch. Och dar stannade vi anda till vi skulle aka hem pa eftermiddagen. Och nu kan jag saga att jag har akt pa Brooklyn bron ocksa, yeah! :)


ga pa Brooklym Bridge har jag ju dock inte gjort an, far bli nasta gang det! ;)



/ n

Sugar Cookies

E fick bland annat ett cookie set i hanukha present vilket gjorde att vi hade fullt upp hela fredagseftermiddagen. Jag laddade aven ner spotify pa min datot, FINALLY! Fy vad underbart det var att logga in dar och se vara listor, sag att min lista fran avskedfesten var kvart till och med. Sa nu har jag gjort en lista med latar som paminner mig om USA, Jossan och Bellan, ta INTE bort den, okej! Och lat inte heller nagon annan manniska komma dit och ta bort den som forra gangen, haha ;) I alla fall sa lyssnade vi pa julmusik medans vi bakade och jag kan inte ens beskriva med ord hur underbart det var, jag kande mig sa hemma, utan att langta hem liksom. MYS var det, och har ser ni resultatet av mina och E's sugar cookies. :)







Det ar sa mkt jag vill skriva om har i bloggen, ni anar inte!
Men klockan ar liksom redan kvartover tio har borta och jag borde folja Elins rad att ga och lagga mig innan tio varje kvall sa att jag inte ar sa trott pa helgerna. (Jag somnade till pa Emilias konsert, pinsamt!) Men det ar ju inte sa latt nar man inte slutar forran 9 och det ar sa mkt man vill hinna med innan man gar till kojs liksom. 
Naja,de kommande inlaggen kommer i alla fall att handla om foljande: 

- Weekend in NYC with my hostfamily 
- Weekend with Emilia and Elin
- Decorate the Christmas Tree
 
Den som vantar pa nagot gott vantar aldrig for lange. ;)
God natt !
/ n


Luciafirande i Philly

Har precis kommit hem fran en kvall med Elin pa Starbucks. Skrattat sa jag har gartot, ja det har jag gjort och nu ar jag superdupertrott och ska snart dacka i sangen tankte jag. Men forst villjag bara saga till alla au pairer i Philadelphia omradet att luciafirandet imorgon, Lordag, ar i the American Swedish Historical Museum. Tid? Noon - 5 pm och dte kostar 7 dollar i intrade. For mer info kolla lanken nedan... :)

http://www.phillyfunguide.com/event/detail/440804377/Lucia_Celebration



nattinatti!
/ n

Helgens planering

Min fina mamma undrade vad som hander i helgen.

Jo, imorgon ska jag jobba som vanligt till typ 1,2 pm nagon gang. Sedan ska jag och Elin ta taget in till Philly och ga pa Lussefirande. Lussefirandet borjar dock redan vid typ 12 sa jag hoppas viinte missar luciataget. Ska bli saa mysigt! Efterat tar vi taget vidare mot Media dar Emilia hamtar upp oss vidare mot hennes slott i Chadds Ford dar vi kommer spendera natten. Sedan pa sondagen hade vi tankt hanga med Emilia till West Chester och se hennes kors konsert. Efterat blir det troligen middag eller fika nagonstans innan vi aker tillbaka till Bryn Mawr.

Sa dar har ni planeringen infor helgen. :)
Ska bli riktigt skont att ater igen komma harifran ett litet tag.
/ n

Webkinz


Webkinz rock the world!
I alla fall E's lilla varld. ;)

Webkinz ar gosedjur som man kan bestalla hem har. Med dem far man en liten tag med en secret code sa att man kan adoptera sin webkinz i webkinzs' worl online. Det har online spelet ar for tillfallet det enda som kretsar i hennes lilla huvud nu. Och nar vi igar skulle fota dem var det valdigt, valdigt viktigt att W:et pa tassarna skulle synas, atminstone nagon av dem. W:et som sager att det ar just en webkinz. ;)  





/ n


Good Luck My Friend!

Elin, en av mina fina vanner fran au pair skolan, som just nu bor i Boston har haft oturen och hamnat i rematch. Elin var ett STORT stod for mig under min jobbigaste tid har i rematch ocn nu ar hon den som behover det stodet. Sa vill onska dig all lycka och hopp om att du ska hitta den basta mojliga vardfamiljen for dig min van! <3


Jag, Elin och Ida nar jag var pa besok i Boston. :)

Bathroom or Toilet?

Nagot som jag hade valdigt svart med i borjan av min tid i USA var att lara mig att det heter bathroom och inte toilet. Jag menar om jag behover utova mina behov hemma i Sverige sager jag att jag maste ga pa toaletten. Darfor sa jag hela tiden i borjan har: "I need to go to the toilet".
Mina forra vardbarn hos min forsta vardfamilj reagerade starkt pa detta och utbrast varje gang: "You can't say that!" och sedan forklarade de att det finns tva alternativ.

1. I need to go partie. (Detta anvander manga av de yngre barnen, dessa barn anvade detta uttrycket flitligt)
2. I need to go to the bathroom.
(Detta sager E varje gang hon maste ga pa toaletten)

Aven om jag visste om det, sa gjorde jag anda bort mig sa mnaga ganger. Antar att det pa svenska ar sa inprintat i huvudet att man bara sager det utan att tanka. Nu, efter 3,5 manad har jag i alla fall vant mig och nar jag kommer hem till Sverige igen kommer jag sakert saga att jag behover ga till badrummet istallet for toaletten. ;)
(Vilket egentligen inte ar helt fel heller, eftersom manga svenskar nog redan anvander det uttrycket, ocksa!)


So, bathroom or toilet?


Men alltsa egentligen ar ju inte amerikanskan sa smart har i alla fall.
Diskuterade faktiskt detta med E.
Jag menar alla bathroom har ju inte ett badkar eller en dusch, right? Vissa ar ju sma badrum med bara en toalett och en zink, sa vad ar det for badrum da liksom?... Haha ;)
Naja, bara en tanke.

/ n

Sweden, You are Always Around Me!

Mitt rum fick ett sadant lyft sa fort ni kom upp pa min closet dorr. :)






Saknar er! <3

/ n


Happy Hanukkah and 24 Days Until Christmas!

Sorry for att jag varit sa daligt med att uppdatera. Jag vill sa garna skriva, har sa mkt att skriva om. Vill beratta om helgen i New York och allt annat som hander runt omkring. Men tiden har bara inte funnits till och just nu finns den inte heller, egentligen. Men istallet for att stada pojkens rum sitter jag har. Enligt veckorschemat jag och min vardmamma gjorde i mandags skulle jag gora det men det tar minst en timme att bade damma, sopa, damsuga och skura det rummet. Klockan var ovanligt mkt nar vi kom hem fran gymmet, efter det har jag bara varit ute med hunden, slangt i mig luch, skjutsat min vardmamma till Musikskolan och hamtat ut mer antibiotika till E. Nar jag kom hem var klockan 1.50 pm, kl 2.40 maste jag aka ivag for att hamta upp E pa skolan eftersom hon har sin voice lesson kl 3.30. Kandes alldeles for stressigt och eftersom jag hatar att stressa, i alla fall nar det ar dalig stress sa bestamde jag mig for att jag far forsoka hinna med det imrogon eller pa fredag. Sa ja, mkt jobb  ar det och har det varit och pa kvallarna har jag svarat pa mejl eller vart ute med mina nyfunna tyska kompisar. Det ar anledningen till dalig uppdatering.

Men jag mar bra; och for tillfallet ar den stora klumpen av angest, hemlangtan och saknad borta. Trots det sa har det regnat och blast hur mkt som helst idag. Det har inte varit sa kallt men vadret har och ar for trist. MEN, det at forsta december idag och bara tanken pa det gor mig sa lycklig! De har borjat spela massa julmusik bade i butikerna och pa radion nu och det far mig att kanna mig hemma, aven om min vardfamilj inte firar jul. Jag onskar att de gjorde det sa att jag ocksa hade fatt ha en stor, fet julgran i huset som manga av mina au pair kompisar har.

Istallet firar min vardfamilj hanukkah, vilket ar en judisk tradition. Hanukkah hallerpa i 8 dagar tror jag fran och med idag. Denna tradtion ar lite som judarnas jul eftersom det ar da barnen far presenter. I USA har tradtionen blivit stor eftersom manga av de judiska barnen kande sig bortglamda nar alla de kristna barnen fick julklappar. I manga familjer far barnen i de judiska familjerna nagra presenter varje dag under de 8 dagarna av Hanukkah.

Ha det fint!
Skriver nar jag far tid over...

HAPPY HANUKKAH!

/ n

-

Dagarna gar upp och ner och hemlangtan ar en fight for sig.

RSS 2.0