MELBOURNE

Till och börja med fick vi den bästa möjliga starten man kan få på en resa. Ett glömt pass. Rebecca ringer mig runt 7 tiden, när jag sitter i bilen på väg till tågstationen i Bondi Junction. Pratar fort, fort med sin skottska accent. Måste hämta pass. tar taxi till central station. Vi ses där. Ja, det var ungefär allt jag lyckats snappa upp. I själva verket hade hon varit på tågstationen redan innan mig. Men precis när hon hoppat av bussen, insett att hon glömt sitt pass hemma i Clovelly och var tvungen att ta en taxi tillbaka för att hämta det. Stress, stress. Väl på central station kunde vi inte hitta varandra. Vi bestämde oss för att ses på plattformen. Fick springa för att inte missa tåget och varandra. Stress, stress. Men vi hann dit, med lite marginal till och med. Och vi kom i tid till flygplatsen. Vi var inte så otroliga att vi lyckades missa planet, tack och lov.

Resten av vår helg i Melbourne kan beskrivas ungefär såhär:

Kallt, endast 9 grader när vi landar. Får en chock, fryser. Rebecca ångrar sig att hon inte tagit med sin jacka. Åker dyr sky buss till stan. Checkar in på Discovery Hotel. Nu ska vi leva hostelliv. Delar rum med 6 andra tjejer, med endast en lampa i taket. Tackar nej till att hänga med de andra tjejerna ut. Är så, så trötta. Planerar sedan helgen i lobbyn. Sedan slocknar vi i sängen klockan 2. Är uppe och hoppar vid 7.30. Gratis frukost, flingor och toast. Allt som är gratis är bra. Promenad i ett kallt Melbourne. Queen Victoria Market. Kaffe. Gratis turistbuss runt stan. Allt som är gratis är bra! Hamnen. Botanic Garden. Federation Square. Exhibition Center. Mc Donalds. 4 dollars lunch. Allt som är billigt är bra. Hosier Lane och gatukonst. St Pauls Cathedral. Federation Square. Kollar på en sjukt rolig street performer. Skratta massor. Jag debuterar som street performer. Jo, jag blir utvald att komma upp på scen, tillsammans med två andra killar. Ännu mera skratt. Efteråt blir jag kändis. Människor kommer fram, ger mig en klapp på axeln och säger: Good job! Fortsätter vår promenad genom kalla Melbourne.
Eureka Tower Skydeck. Fota bilder i mängder. Nu har vi sett hela Melborne, från ovan. Blir mörkt och kallt. Går tillbaka till vårt hostel. Fixa middag. Ska vi köpa nudlar eller äta Mc Donalds igen. Slutar med Subway. Allt som är billigt är bra! Planerar söndagen. Går till 7eleven och köper godis. Chillar i Lobbyn. Träffar en spanjor som kan prata svenska och påstår att han känner Timbaktu. Ger Rebecca en privat lektion i svenska. Nu kan hon säga både bajs, hej och jag älskar dig. Tänker att vi borde gå ut och röja Melbournes gator. Men vi är trötta, förkylda och frusna. Bestämmer oss för att gå och lägga oss istället. Somnar vid midnatt.
Söndag. Äter gratis frukost. Checkar ut. Beger oss ut. Regnigt Melbourne. Tvekar på om vi ska följa planen och åka ut till St Kilda Beach eller inte. Efter att ha promenerat tio minuter i regnet beslutar vi oss för att kaffe på mallet på Bourke St lockar mer. Kaffe och tidningar på Glorias. Fönstershoppa. Äta tidig lunch och använda en av våra kupponger. Pannkakor. Yum! Slutar regnar. Går ut. Botanic Garden. Börjar regna igen. Melbourne is nice but it´s not Sydney. I miss Sydney. I can´t wait to go back to Sydney. Slutar regna. Lygon Street. Börjar ösregna. Dygnsura kläder och skor. Går tillbaka till hostel. Åka Starbus till flygplatsen. Bli avsläppta på fel terminal. wtf?! Vara annoyed. Frågar om hjälp och hittar tillslut rätt terminal. Äter middag på flygplatsen. Lång väntan på planet. Kan inte tiden gå liiite fortare. Vi boardar planet. Sover hela flygresan. Vaknar inte förrän vi flyger in över Sydney. Lycka! Wow, vad stort det är! Landar och går mot tåget. Får reda på att tåglinjen inte går ikväll. Vi får åka gratis buss istället. Gratis?! Allt som är gratis är bra! Åker sedan buss 378 mot Woollahra och Clovelly. Vilken helg! Good to be back!




 

/ n


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0