Blue Mountains and Jenolan Caves

Lördagmorgon kl 6.30 begav jag mig ut i ett regningt Sydney, för att att hoppa på en buss in till stan. Andrea, Rebecca och jag hade kommit överens om att ses på Starbucks vid Darling Harbour vid kl 7.30 för kaffe och sedan tillsammans gå till bussen som skulle ta oss till the Blue Mountains. För att slippa stressa tog jag en tidgare buss för att försäkra mig om att komma i tid även om bussen skulle vara sen. Jag var framme på Starbucks strax efter 7. Köpte mig en kaffe och satte mig ner för att ta det lugnt och värma mig efter att ha varit ute i regnet. Rebecca anlände 7.30 prick. Förvånansvärt. Hon och jag brukar ju inte vara bäst på att hålla tiden precis. 7.40 hade Andrea fortfarande inte kommit. På våra biljetter stod det tydligt och klart att man skulle vara vid bussen 7.50. Vi började känna oss lite smått stressade och skickade ett sms till Andrea för att säga att vi möter upp henne vid bussen istället, eftersom vi räknade med att det skulle ta minst 10 min att gå dit. Andrea ringer då upp, säger att hon nästan är framme vid Starbucks och ber oss vänta eftersom hon inte är säker om vägen till platsen där bussen skulle avgå. 7.45 så sprnger vi från Starbucks, i regnet. Det öser ner nu. Pappret där jag hade skrivit ner min vägbeskrivning från google maps kvällen innan, blev dygnsur och var inte så mycket till hjälp då inget verkade stämma ändå.
Klockan är 7.47 när Andrea ringer upp en kvinna på Grey Lane och förklarar att vi är helt lost och inte vet hur vi kommer till busstoppet. Kvinnan på andra sidan luren förklarar att det ligger vid Star Casinot och attt vi har tio minuter att ta oss dit på. Snabbt vinkar vi in en taxi och fem dollar rykte iväg snabbt, men värt för att äntligen få komma till rätt plats. Kl 7.54 springer jag mot en buss som enligt skylten framför ska till the Blue Mountains. Den trevliga busschauffören säger att vi kan sätta oss ner på lediga platser så ska han snart komma och kolla våra biljetter. Alla tre sätter sig ner, skrattar av lättnad över den komiska situationen och andas ut. Chauffören kommer för att kolla våra biljetter. Hittar inte våra namn på listan. Kollar på biljetterna igen och säger sedan:
"Ladies, you´re on the wrong bus"

Så, vi var på helt fel buss. Klockan var redan 8 och vi tvekade på om bussen fortfarande skulle vänta på oss. Busschauffören talade om vart vår buss skulle avgå ifrån, sedan sprang vi ut i renget igen, in på the Interchange, stand 5! Bussen var fortfarande där!!! Pusta ut. Den här gången fanns vi med på busschaufförens lista. När vi väl satt ner på bussen, blöta efter morgonens springtur i regnet, säger Andrea: "Ok guys, as soon as the bus leaves I´m gonna need a minute"
Och det är precis vad vi alla tre gjorde, vi satt tysta i rad i våra egna tankar samtidigt som vi lyssnade halvty på vad guiden berättade om vår destination.

I alla fall så hade vi en grym dag, trots regnet. Tyvärr kunde vi, pågrund av för mycket ren och dimma, varken se vattenfallet eller "The Three Sisters" som är känt för The Blue Mountains. Men vi var inte sura för det. För det var himla vackert ändå och när vi hikade halvtimmes promenaden där nere kändes det som att vara med i en film, typ Jurrassic Park eller något.

På eftermiddagen blev det uppehåll, sol, blå himmel och stora fluffiga moln. Vi begav oss mot vår andra destination, Jenolan Caves, en stor känd grotta, cirka en och en halv timme bort från the Blue Mountains stoppet. Där fick vi en guidad tur genom grottan. Grymt häftig! Riktigt härlig och duktig guide som verkade brinna för sitt jobb.

Så, var beredda på en bildbomb nu:

BLUE MOUNTAINS






Jurrassic Park?




PÅ VÄGEN FRÅN THE BLUE MOUNTAINS TILL JENOLAN CAVES



Vackert landskap!



dimma...


JENOLAN CAVES


Vid Jenolans Caves fanns det en liten väldigt blå sjö, så stilla, så fin!


Berget bakom oss är inte bara ett berg utan också en del av den stora grottan.


Andrea / Dora the Explorer! ;) lol!


We had a really good time with a lot of laughter.



'
Ser ni ansiktet i berget? öga, näsa mun... Kolla sedan likheten där! ;)


Inne i Jenolan Caves









BRA DAG!


/n



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0